בואו נודה בזה - בדיוק כמו שהארוחות, החופשות או הפרצוף שלנו לא נראים במציאות כפי שהם מוצגים בפרופיל שלנו רשתות החברתיות, גם הבתים שלנו רחוקים מאוד מהחללים המעוצבים והמסודרים שאנחנו מכניסים לפריים ובטח מאלה שמתפרסמים במגזינים ומדורי עיצוב (כן, גם אצלנו). גם בית ממוצע של משפחה "רגילה" ראוי לקצת אהבה, והגיע הזמן לתת לו אותה, כמו שעשתה סטפני מרפי – יוצרת תוכן בטיקטוק שמגדירה עצמה כ-"עוד אמא מיליניאלית".
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> כשהדייר מוכשר: זאת כנראה הדירה השכורה הכי שווה בת"א
>> סירבה לנקות את השירותים בבית בגלל מה שעשה בעלה
המסר שמרפי ביקשה להעביר הוא: בתים שלעולם לא יעטרו שער של מגזין עדיין עושים עבודה נפלאה בהכלת כל הרגעים שיש לחיים להציע – הגדולים והקטנים, הטובים והרעים, יוצאי הדופן והשגרתיים ובכל מה שביניהם. בתכל'ס, זה ייעודו האמיתי של הבית שלנו וזה מה שייצרב בזיכרונות שלנו. אז מרפי הזמינה את הגולשים ל"סיור בבית ממוצע" – הבית שלה ושל המשפחה שלה.
@steph_murphy Lets normalize “average” because there is nothing wrong with it. Everywhere you look on social media you see big gorgeous houses in perfect condition and its hard not to compare yours to them. But its not the norm and half the time its staged. Our house is lived in, and its filled with love and tons of memories and at the end of the day thats all that matters.
♬ vampire - Olivia Rodrigo
הסיור הווירטואלי בבית של מרפי מפגיש אותנו עם פינות שמוכרות לרובנו היטב – מקרר מכוסה בתמונות, תזכורות וציורים של הילדים, מזגן קיר ישן מוצמד למקומו עם סרט דביק, וילון מוחזק בקליפס, פנלים שרוטים, מתקן עמוס בכלים לייבוש על השיש, מגירות מלאות בשטויות, ארון מתפקע מבגדים ועוד. וזה מה שהיא הוסיפה לו בכיתוב הסרטון: "בואו ננרמל את ה'ממוצע' כי אין בו שום דבר רע. בכל מקום שאתם מסתכלים ברשתות החברתיות אתם רואה בתים גדולים ומדהימים במצב מושלם, וקשה שלא להשוות את שלכם אליהם. אבל זה לא הנורמה וחצי מהזמן זה מבוים. הבתים שלנו מלאי חיים, מלאים באהבה וטונות של זיכרונות, ובסופו של יום זה כל מה שחשוב".
הסרטון של מרפי הפך לוויראלי, עם יותר מחצי מיליון צפיות (602 אלף אם להיות מדויקים) ומתוך כמעט 1400 התגובות אפשר להבין שהיא פגעה בול בפוני, כלומר הממוצע שלה הוא בהחלט הממוצע של כולנו: "זה מעולה", כתבה מגיבה, "אני כל הזמן מרגישה שמשהו לא מספיק טוב אצלי כשאני רואה בתים מושלמים של אנשים שנראים כאילו אף אחד לא גר שם!". "תודה על הפוסט הזה, הוא גורם לי להרגיש שרואים אותי," הוסיף אחר. רבים העידו שהבתים שלהם דומים להפליא, שזה מה שהם יכולים להרשות לעצמם מבחינה כלכלית ושסך הכול הם אוהבים מאוד את הבית הממוצע שלהם, ושל מרפי.
אפילו מארי קונדו הנמיכה ציפיות
אז אפשר להסכים שלחוסר שלמות יש סוג של יופי ייחודי. וזה מזכיר לנו שאפילו כוהנת הסדר, התקתוק, הארגון והצמצום, מארי קונדו, הגיעה למסקנה דומה לאחר שילדה את בנה השלישי. כחלק מקידום ספרה השלישי סיפרה קונדו בסמינר אינטרנטי איך הסידור החיצוני נדחק ופינה מקום לדברים אחרים. "הבית שלי מבולגן, אבל הדרך שבה אני מבלה את זמני היא הדרך הנכונה עבורי בשלב זה של חיי", היא הודתה. אל דאגה, אם עד עכשיו היא הקדישה את עצמה לניקוי חללים פיזיים, ספרה החדש, העוסק ב"קוראשי" (דרך חיים), מתמקד בחשיבות ניקוי החללים הנפשיים והרגשיים – ואת זה אפשר לעשות בכל מיני דרכים, פעילויות קטנות המביאות שלווה ושמחה ברמה עמוקה יותר. "לסדר פירושו להתמודד עם כל ה'דברים' בחייך", כותבת קונדו בספר, "אז מה אתם באמת רוצים לסדר?" המשימה שלה לקוראים: תמציאו שגרת שמחה הניתנת לביצוע ותתמידו בה במשך עשרה ימים, ואז בדקו אם ההרגלים היומיומיים החדשים גורמים לכם להרגיש טוב יותר. היא, למשל, פותחת את החלונות כדי למלא את החדרים באוויר צח של בוקר, מדליקה קטורת ומנגבת את סוליות הנעליים שלה, וגם מודה להן על שהיו שם בשבילה במשך היום. היא ממלאת אלבום בתמונות שהיא גוזרת מתוך ספרים או מגזינים, ומארגנת אותן לפי צבע.
View this post on Instagram