הם אחראים לכמה מהבתים הכי מדהימים ויוקרתיים שיצא לכם להיתקל בהם, צריכים להתמודד עם השיגעונות של הלקוחות העשירים שלהם, והבתים שהם מעצבים מעטרים את שערי מגזיני העיצוב הנחשבים בארץ ובעולם. אחד הפך כבר לאדריכל סלב, ושמו מקנה לבתים שהוא מתכנן תג מחיר גבוה במיוחד, אחר הוא ילד הפלא של האדריכלות הישראלית, ויש גם נציגות של האחיות עם המורשת המשפחתית הכי מחייבת בעולם האדריכלות הישראלי. אם חשקה נפשכם בבית חדש והתקציב שלכם אינו מוגבל - הנה רשימת האדריכלים והמעצבים שיהפכו את הבית שלכם לכתבת שער, ויגבו על כך בהתאם.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- בדירה המשגעת של השפיות "הבנות אוהבות לאכול"
- עודף מ-100: 14 פריטים שישדרגו את הבית
אילן פיבקו
יליד 1947
בוגר לימודי אדריכלות בטכניון
הקים ב-1980 את פיבקו אדריכלים
לא במקרה מופיע פיבקו בראש הרשימה שלנו. שנים שהוא מתכנן ומעצב וילות פרטיות ומגדלים מפוארים במרכז הארץ, ושמו כמעט תמיד עולה באותה נשימה עם המילים "מגדלי היוקרה של...". הוא אחראי בין השאר על עיצוב "בית הצדף" ביפו, מגדל הגן בסמוך לגדות הירקון ברמת גן (שם בכל אחת מ-12 הקומות דירה אחת בלבד) ומגדלי "רביעיית פלורנטין" הטריים, המשלבים דירות מגורים ומרכז מסחרי, שאי אפשר לפספס כשנכנסים לשכונה הדרום תל אביבית. פיבקו אף העיד בעבר על עצמו כי הוא כבר מותג, ומחיר דירה הנושאת את שמו מנזק בעשרות אחוזים.
שווי הבתים הפרטיים שלו נעים בין עשרות מיליונים למאות מיליוני שקלים. בית שלו שכרגע מוצע למכירה עומד על 120 מיליון. מחירי הדירות בפרויקט בלו נעים מ-7 מיליון ועד עשרות מיליונים, אך יש גם פרויקטים במחירים עממיים יותר - ברביעיית פלורנטין ובראש העין תמצאו דירות בשני מיליון.
עם הפרויקטים הבולטים שבהם עוסק כיום משרדו של פיבקו, שהוא מנהל ב-12 השנים האחרונות לצד שותפו האדריכל עמית מס, נמנים תכנון מתחמים ומגדלים למגורים כמו מתחם בלו הממוקם בגבול תל אביב-הרצליה ומעוצב ברוח הבאוהאוס, המתחם היוקרתי החדש בגעש שיכלול כמאה יחידות יוקרה ווילות על צוק המשקיף אל הים ובסמוך לשמורת טבע, וכן תכנון בתים פרטיים בארץ ובעולם, מהרצליה פיתוח, כפר שמריהו, סביון, רעננה, וירושלים ועד לונדון וצרפת.
אורלי שרם
בוגרת בית הספר לאדריכלות AA שבלונדון
הקימה בשנת 1985 את משרד האדריכלים על שמה
מעמדה של שרם שודרג ב-20 השנים האחרונות מהאדריכלית של העשירון העליון לזו של האלפיון העליון. הקפיצה הגדולה קרתה כשהיא עיצבה את ביתו של פרופסור דני גור (שנרכש מאז גם על ידי ארקדי גאידמק). אחריו הגיעו בשורה שלל לקוחות עם שלל רב: בין השאר היא חתומה על עיצוב הווילות של אהוד ברק ורוני דואק (שמאז כבר נרכשו על ידי מיליונרים אחרים כמו סטף ורטהיימר) ועל רשת המספרות של שוקי זיקרי. היא גם עיצבה את המרחבים הציבוריים המרהיבים של פרויקט רוטשילד 1 היוקרתי ובתים מפוארים בקיסריה ובצהלה.
תחילת הדרך של שרם הייתה צנועה למדי: לאחר שסיימה את הלימודים בלונדון היא חיפשה את עצמה עד שהחליטה לפתוח משרד משלה ברחוב דיזנגוף. גודלו אז היה 20 מ"ר. מאז משרדה התרחב, וכיום הוא ממוקם בגבול נמל תל אביב ומעסיק כ-17 אדריכלים ומעצבי פנים. שרם ידועה ככזו שעובדת עם תקציבים בלתי מוגבלים, אך היא מספרת שהעבודה עם בעלי ממון קשה, כי היא דורשת ממנה לרצות את לקוחותיה עד הסוף.
פיצו קדם
יליד 1970
בוגר בית הספר לאדריכלות AA שבלונדון
הקים בשנת 2000 את משרד האדריכלים על שמו
ההתמחות של קדם, ילד הפלא של האדריכלות הישראלית, היא אמנם וילות פאר פרטיות, אך לאחרונה כנראה נתקלתם בעיצוביו במסעדות היוקרה בינדלה וטאיזו. הצלם שהפך לאדריכל על מפליג על גלי הצלחתו גם באירופה ובארה"ב, ומשלב גיחות קטנות לפרויקטים שעליהם הוא עובד בחו"ל. בימים אלה עובד המשרד של קדם במקביל על פרויקטים בניו יורק ובשווייץ, לצד שבעה בנייני מגורים, מלון בנווה צדק ומתחם נוסף בתל אביב.
קדם הקים ברחוב מאז"ה בתל אביב את משרדו, ולצדו עובדים עוד עשרה אדריכלים, רבים מהם מלווים אותו מתחילת הדרך. שמו אמנם הולך לפניו, אך הוא לא מחזיק בצוות יחסי ציבור ושומר על אנונימיות בכל הנוגע לחייו הפרטיים. "מעולם לא חיפשתי כוכבות אדריכלית", סיפר בעבר בשיחה עם LIVING, "אלא איכות אדריכלית".
דניאלה ומיה פלסנר
ילידות 1967 (דניאלה) ו-1970 (מיה)
בוגרת המחלקה לאדריכלות בבצלאל
מנהלות את משרד פלסנר אדריכלים משנת 1995
האחיות לבית פלנסר הן יורשות העצר של אולריק, לשעבר אדריכל עיריית ירושלים והמקים של חברת האדריכלים הנושאת את שמו. שושלת האדריכלים גם כוללת את סבם של שתי האחיות בעלות השורשים הדניים שגדלו גם בסרי לנקה ובעלות שם המשפחה המחייב. משרד פלסנר אדריכלים הוקם בירושלים בשנת 1972 וכיום הוא ממוקם במרכז תל אביב ומונה כ-12 אדריכלים.
השתיים סיימו את לימודי האדריכלות בהצטיינות בהפרש של שלוש שנים, ומאז שלקחו את המושכות לפני 20 שנה, הן מנהלות כל פרויקט במשרד לכל אורכו. הן משלבות בעבודותיהן הקפדה על פרטים וצבעוניות ייחודית. לצד אביהן הן מעצבות בתים יוקרתיים מתל אביב דרך כפר שמריהו ועד בצרה, מבני ציבור וחינוך ומלונות, ומתכננות ערים ופארקים.
עודד חלף
יליד 1958
הוסמך בארכיטקטורה בטכניון בחיפה
הקים בשנת 1992 את משרד האדריכלים על שמו
עודד חלף הוא חביבם של היפים והעשירים. ברשימת הלקוחות שלו אפשר למצוא את גיל שוויד, עופר נימרודי, ישראל פרי, חיים טופול, דב יודקובסקי, ואפילו את ניקול ראידמן המעושרת. הוא אפילו חתום על אחד הבתים היקרים ביותר שנבנו בבאקו, בירת אזרביג'אן. בשל מעמדם של מרבית האנשים ברשימה מרבית עבודותיו הגדולות והמרשימות במיוחד נותרו חסויות מעין הציבור הרחב. לאחרונה הוא אף פנה לעבודות מסחריות ועיצב חללי משרדים.
הוא מעיד כי חיבורו למקצוע החל בחיבורו עוד בילדות למוזיקה ואמנות. לעבודותיו אין סגנון אופייני אחד, השפעותיו נשאבות ממוזיקה, אופנה ואפילו מעולם המטבח, וקשה לאתר חזרתיות בעבודותיו. "העבודות מייצרות דימויים שונים שמייצגים למשל את תפיסת הסימפול במוזיקה העכשווית או הפיוז'ן במטבח והאופנה של העשורים האחרונים", סיפר חלף למאקו.
יונתן מונג'ק
יליד 1954
בוגר המחלקה לאדריכלות בבצלאל
הקים בשנת 1989 את משרד האדריכלים על שמו
מונג'ק הוא אחד האדריכלים המבוקשים ביותר לעיצוב הבתים הפרטיים של חברי העשירון העליון. הוא מעצב יד ביד עם אשתו אירית וללא צוות גדול לצדו, ולעומת משרדי אדריכלות אחרים, מונג'ק חתום על כל בית ועל כל עיצוב שיוצא ממשרדו. קשה שלא להיכבש בקסמו האישי המיוחד של האיש, שניכר כי הוא פשוט מאוהב במקצוע שלו.
מונג'ק הוא סיפור סינדרלה ישראלי: האיש שמעצב את בתיהם של עשירי ישראל, גדל לבדו מגיל 14 בתנאים קשים. הוא התקבל ללימודי האדריכלות עם ספר סקיצות במקום תעודת בגרות. את סגנון הבתים המרהיבים שהוא מתכנן הוא מכנה "טוסקני-ישראלי". הם אמנם הרבה מעל התקציב שלנו, אך גם מאופיינים באיפוק ואינם מנקרי עיניים.