דומה שאין אין אין ארוחה, בלי בלי בלי קופסאות פלסטיק מאמא. נכון, זה לא הדבר המיטיב עם איכות הסביבה ובעוד רובנו מנסים לעבור לשימוש רב פעמי, יש דברים שקשה לנו עדיין להיפטר מהם כמו למשל קובה סלק אחרי ארוחת שישי ארוז היטב בקופסת פלסטיק. בעוד שחשבתם שהטעות הכי גדולה שלכם היא לא לשכוח להחזיר את הקופסאות לאמא, מסתבר שיש טעות נוספת, גדולה עוד יותר שכולנו נופלים בה: האופן שבו אנחנו מטפלים בקופסאות האוכל הללו.
לקופסאות, במיוחד אלו שעשויות מפלסטיק, יש נטייה להחזיק קרוב אליהם ולאורך זמן את ריחות המזון שבתוכן. מאכלים עתירי חומצה, כמו למשל עגבניות, גזר ותבלינים חזקים יכולים "להיתקע" בתוכה ולא משנה כמה נקרצף אותה. אז נכון שסיכוי סביר שלאחר שימוש וניקיון, הריח לא יעבור למאכל הבא שתכניסו לקופסה, עדיין הריח הנוכחי מעכיר את האווירה במטבח, ויודע זאת כל אדם שסחב קציצות בתוך מקרר.
הפתרון, כך מבטיחים לנו, הוא הרבה יותר קל ממה שאנחנו חושבים. קיארה דליאוניבוס, מומחית למוצרים וקולינריה בחברת Tupperware טוענת כי הדרך הפשוטה ביותר למנוע ריחות בכל אותם מיכלי אחסון מזון מפלסטיק שלך היא ממש *לא* להפסיק לבשל את המתכונים האהובים, אלא לשים לב לאופן שבו אנחנו מאחסנים את הקופסאות בבית.
לדברי דליאוניבוס, מומלץ לאחסן מאכלים שידועים כמפיצי ריח ללא המכסה שלהם, כך שהריחות הפוטנציאליים שלהם יכולים להתנדף בקלות. כל הרעיון, באופן כללי, הוא להפריד בין הקופסה למכסה. גם במקרר, גם במדיח, וגם באחסון. ככל שתאפשרו לקופסאות "לנשום", כך הן יאגרו פחות ריח. מה גם שזו הדרך הנכונה לאחסן אותן כך שלא יערמו לכם ויתפסו הרבה מקום במדפים ובמגירות.
רוצים עוד טיפים איך להעלים ריחות? בבקשה: