אופציות התאורה לחללים ביתיים או מסחריים התקדמו לא מעט מאז נס פך השמן. מדובר בתחום שמתפתח גם בעיצוב וגם בטכנולוגיה, ומיטב המעצבים חושבים על פתרונות יצירתיים שיאפשרו ליצור גופי תאורה מרשימים ומתקדמים טכנולוגית ולשמור על הסביבה. לכבוד חג האור אספנו את גופי התאורה הכי מהממים:
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הזוג תכנן לעצמו ארמון בקיסריה ב-8 מיליון שקל
- כולה נייר כסף: הטיפ המעולה לניקוי כתמי שמן מהתנור
ניסויים בתלת מימד - הפסלים של עליזה שינזון
עליזה שינזון יוצרת פסלי תאורה שהם הרבה יותר מסתם גופי תאורה. כך, למשל פסלי הטרייאנגל מודפסים במדפסת תלת מימד ומורכבים מהמון משולשים קטנים, וניתן גם להתקין בתוכם מקרן ולהקרין אלמנטים נוספים של אור על קירות החלל. פסלי המון פייס הם אריחי אור המסתירים ומגלים כאחת טקסטורה טבעית מצמחים המזכירה את פני הירח.
מחיר: טרייאנגל – מ-20,000 שקל, מון פייס (30X30 ס"מ) – מ-2,000 שקל
להשיג: סטודיו עליזה שינזון, אבא אבן 1, הרצליה פיתוח. פרטים נוספים באתר
רומנטי וסביבתי - נורת לד בוערת
נורות הלד שמדמות להבה בוערת הן הפתרון המושלם למילניאלז שרוצים לשמור על הסביבה מצד אחד אבל לייצר בבית אווירה חמימה וכפרית.
מחיר: 112 שקל
להשיג: באתר
נמסנו - סדרת Melt של טום דיקסון
סדרת גופי תאורה יפים במיוחד של המעצב הבריטי הנחשב. במותג אומרים שהסדרה נולדה מתוך האובססיה של דיקסון ליצור אובייקט תאורה מושלם ואורגני, והוא עבד על הטכנולוגיה במשך שנים כדי ליצור גוף תאורה שהוא יוכל לקרוא לו מושלם - או אולי שלם - עם אשליה של זכוכית מותכת.
מחיר: מ-895 שקל
להשיג: בקרני תכלת
יוקרה במיטבה - מנורת Ameluna
מותג התאורה האיטלקי Artemide חבר למרצדס בנץ ויחד הם עיצבו מנורה במראה מהוקצע ועתידני, המשקפת את פילוסופיית העיצוב של שני המותגים, והיא הומאז' לסילואטה האמורפית של דגם ה-S500 של מרצדס. מדובר בתוצר של מחקר טכנולוגי מקיף ומשותף של שני המותגים, וניתן לשלוט במנורה באמצעות הסמארטפון או הטאבלט – להדליק ולכבות וכן לכוון את עוצמת התאורה וגוון האור.
מחיר: מ-12,900 שקל
להשיג: בקמחי תאורה
להשוויץ לאורחים - מנורה בשליטה קולית
אם אפשר לבקש מסירי לגגל מה המסעדה הכי טובה בעיר ומאלכסה לנגן את החדש של אריאנה גרנדה, אין סיבה שהאור שלנו לא יופעל על ידי שליטה קולית.
מחיר: 130 שקל
להשיג: באתר
כבוד לצמחים - GreenFrame
עציצים ירוקים הפכו בשנים האחרונות להיות פריט חובה בכל חלל ביתי. ככל שהעיצוב הופך מינימליסטי יותר, כך הירוק בולט יותר על רקע הגוונים הנייטרליים והקווים הנקיים. גוף התאורה של סטודיו קאופי אנד קאופי מיועד להשתלב בדיוק בחלל כזה - הוא מספק מסגרת אלגנטית שנותנת כבוד לעציצים ותאורה שמאפשרת להם לצמוח.
מחיר: 9,295 שקל
להשיג: באתר
גוף תאורה כיצירת אמנות - Vesoi
"גוף התאורה של Vesoi אידאלי לסלון, כי מצד אחד יש לו צורניות גיאומטרית עשירה מאוד והוא מכניס הרבה מאוד עניין לחלל, ומצד שני, למרות הגודל שלו, הוא לא מעמיס או מעיק על החדר", מסבירה לירן בן איבגי מ"לב אדריכלות". בן איבגי שילבה את גוף התאורה הייחודי, היצירתי אך הפרקטי הזה, באחד הפרויקטים שלה, והיא מוסיפה: "בקטלוג של האמן הוא הוצג כגוף שתולים אותו בחלל גבוה, והחוטים יורדים כלפי מטה בגבהים שונים. אני החלטתי לפתוח אותו, לפרוש על פני כל החדר ולהעניק לכל פינה ייחודיות".
מחיר: 6,200 שקל
להשיג: בטריגון תאורה
משחקים באור - Mille Bolle
גוף התאורה הזה עוצב כדי לעורר התרגשות כמו זו הנוצרת במשחק עם בועות סבון שמנצנצות ומתפוצצות בשמש. במקום הארעיות של הסבון, גוף התאורה הוא לד גמיש ודק שמעביר אור דרך דיסקיות. הדיסקיות עובדו בתהליך מיוחד הכולל פיזור אבקת מתכת שמחזירה את האור, באופן בדומה לעדשות משקפי שמש. התוצאה היא קליידוסקופ של צבעים שמפוזרים מסביב לגוף התאורה.
מחיר: 7,800 שקל
להשיג: בכלי אור, רמת השרון
קלאסיקה בתחומה - LAMPADINA
המעצב אקילה קסטיליוני עיצב את מנורת השולחן LAMPADINA ב-1972 לחברת התאורה האיטלקית FLOS. המנורה, שבסיסה עשוי כסליל אלומיניום שניתן לגלגל בתוכו את כבל החשמל, היא עד היום דוגמה קלאסית למנורה פשוטה ויפה שמפזרת אור נעים וחם בחלל הביתי. המנורה בעלת נורה חשופה שחלקה עברה התזת חול לפיזור נכון של האור ולמניעת סנוור והיא זמינה כעת עם נורת לד. כשהנורה נשרפת יש להחליף בנורה ייעודית של המותג.
מחיר: 560 שקל
להשיג: בקרני תכלת
לראותם בלבד
שני גופי תאורה יפהפיים, יצירתיים ומיוחדים, שבשלב זה עדיין לא מוצעים למכירה, לצערנו
כשהמתג הופך למשחק - מנורת דומינו
על המנורה המשחקית הזאת, שהוצגה בתערוכה במוזיאון העיצוב בלונדון, אחראים המעצבת והמעצבים הצעירים (והיפים) של סטודיו גלית׳רי - טים סימפסון הבריטי ושרה ון גמרן ההולנדית. העיצוב מקסים ומקורי ואפילו מבהיר איך פועל מעגל חשמלי: את חלקי הדומינו, העשויים נחושת, מציבים במעגל המתחיל ונגמר בבסיס המנורה, וכשהם נופלים זה על זה נסגר מעגל חשמלי – והמנורה נדלקת.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הנורה המודולרית הראשונה בעולם - סמארט באנץ׳
גוף התאורה האינטראקטיבי הזה, שיצרה המעצבת אנדראה בירץ', הוא גם הנורה וגם גוף התאורה. כל נורה היא משולש קטן ואלגנטי שמצויד במגנטים, כך שניתן ליצור מהנורות צורות שונות בגדלים שונים, לפי הצורך והאווירה. דמיינו זאת כך - מנורות הקריאה הקטנות ששמתם משני צדי המיטה יכולות להפוך למנורה אחת גדולה יותר שמשתלשלת מהתקרה כשבאים חברים לארוחת ערב.