לרוב מכנים כורסאות סבתא את אותן כורסאות יחיד עם מסגרת עץ וידיות עץ, מושב וגב מרופדים. הייצור שלהן החל בשנות ה-50 וה-60 של המאה הקודמת, וסבתות באירופה ובארצות הברית ישבו בהן בעודן סורגות אפודות לנכדים. כחלק ממגמת הרטרו והכמיהה לווינטג' חזרו גם כורסאות הסבתא, שפעם נזרקו לרחוב בהמוניהן, שוב לככב בסלון שלנו, רק שהפעם סבתא לא יושבת לבד בחושך. כורסת הסבתא מקבלת במה מכובדת בסלון, ולא פעם היא התבלין שמקפיץ את כל החלל.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- 10 דרכים לשדרוג יצירתי של פינת האוכל
- מאושר עד הגג: הווילה של איש העסקים הגרוש
- דירת הקבלן בפ"ת קיבלה טוויסט עיצובי
טיפים לגיל הזהב
לפני שאתם מאמצים את הטרנד, יש לאריה ויסמן, מנכ"ל שמרת הזורע, מידע חשוב וכמה טיפים. "יש שתי מגמות שהובילו את כורסאות הסבתא חזרה למרכז הסלון שלנו", הוא מסביר, "האחת מבחינת נוחות הצפייה בטלוויזיה. עד לפני כמה שנים נהגו לייבא כורסאות טלוויזיה אמריקאיות גדולות, בעיקר מעור ומדמוי עור, שנפתחות בריקליינר. אולם הן תפסו מקום רב, היו מגושמות ולא התאימו מבחינה עיצובית לשאר החלל. בעקבות זאת ירד הביקוש שלהן. במקביל חלה חזרה לסגנון הווינטג' בדמות רהיטי רטרו וריהוט סקנדינבי, עם רגליים דקות, קווים עדינים, עיצוב פשוט ומינימליסטי ומראה קליל. פה אנחנו נכנסנו לתמונה ואנחנו מציעים יותר מ-12 דגמים שונים של כורסאות יחיד, במגוון של יותר מ-150 סוגי בדים, נושמים ואיכותיים, עם מסעדי ראש שונים, חלקם נפתחים". ויסמן מנדב כמה טיפים לבחירת כורסת הסבתא שלכם:
- בדים: בדים ששולבו בכורסאות בעבר לא נחשבו נושמים ולא התאימו לכל עונות השנה, בייחוד לקיץ הישראלי. כדאי להקפיד על בד מתאים, שלא רק ייראה יפה.
- ספוגים: גם אם מצאתם במחסן או בשוק הפשפשים כורסת סבתא, חשוב להקפיד על הספוגים שבפנים. חייב להיות הבדל בדחיסות בין הספוג המשמש למושב לבין זה המשמש לגב. אם זה יהיה ספוג זהה - הכורסה לא תהיה נוחה. על המושב מופעל משקל גדול יותר מאשר על הגב, ויש הבדלים בדחיסות החומרים.
- זווית הישיבה: חייבת להיות זווית של 8-7 מעלות בין המושב לגב, אחרת תסבלו מישיבה על הכורסה.
- שדרוג החלל: גם אם יש לכם סלון בעל מראה כבד, תוכלו בעזרת כורסה אחת לשדרג את מראה החדר בלי להחליף את הסלון כולו. כורסת סבתא עם זרועות דקות תזכה את החלל במראה קליל וצעיר יותר.
אז לצד נברשות קריסטל, גובלנים, טפטים ופורמייקה – גם כורסאות הסבתא חזרו לככב ובגדול. הנה מצעד של 20 אפשרויות מגוונות, כדי שכל אחד יוכל להתחבר לסבתא שבו:
לשמרת הזורע יש כאמור ליין נרחב של דגמים שונים לכורסת סבתא, המחיר נע מ-999 שקל עד 3,800 שקל, תלוי בדגם ובפונקציות. הכורסאות מכונות טורינו, מייפילד, בורדו, דאלי, ונוס, קולורדו ודאלאס, מאלי, דניאל ועוד, ואפשר לבחור בדי ריפוד ממבחר ענק.
לחנות הוותיקה ריהוטים בראשון לציון יש כורסה בפרשנות עכשווית במחיר 9,800 שקל.
לחנות הרהיטים Tucasa בכפר סבא יש לא פחות משלושה דגמים שונים של כורסאות בסגנון סבתא שיק, אחד מהם אף מכונה בפשטות "כורסת סבתא". המחירים נעים מ-1,750 שקל עד 2,950 שקל, תלוי בעיצוב ובבד.
שי בוזגלו הוא מעצב רהיטים ממושב פארן, ובין השאר הוא מעצב תחת המותג "זוזי" גם כורסאות סבתא עם טוויסט עדכני ב-3,000 שקל.
בחנות של קסטיאל AS IS, אף היא שוכנת במתחם HOME DESIGN (בנוסף לסניף האם ברחוב משה מאור 2 בתל אביב) אפשר למצוא כורסאות סבתא בגרסה עדכנית, בשילוב ראטן במחיר של 3,850 שקל.
אמריקן קומפורט, מותג כורסאות הטלוויזיה המוכר, השיקה ליין של כורסאות עם בדים של מעצבי על, במטרה לתת מענה למי שממש לא אוהב מראה של עור. בין הריפודים בדים של הרמס, מיסוני, ארמני, ראלף לורן, סוניה ריקל ועוד. מחיר: מ-6,900 שקל לכורסה, תלוי במעצב.
באתר בלהקולה נמכרים שני דגמים של כורסאות של המותג רייס, אחד עם ידיות ואחד בלי, במחירים של 3,900-3,500 שקל.
רשת House in אמנם מתמחה בייצור ועיצוב חדרי ילדים, אולם לאחרונה יש להם גם כורסאות סבתא להשלמת המראה הכולל בחדר. מחיר: 6,500-4,700 שקל.
רשת אליתה ליוינג מציגה בעיקר ריהוט בקווים מודרניים, אולם גם היא מציגה כורסה בדגם אריק שהיא פרשנות מודרנית לכורסת הסבתא הקלאסית. מחיר: 4,400 שקל.
ברשת טולמנ'ס מגישים את כורסת הסבתא בצורת כורסת נדנדה ובמחיר שמתחיל ב-14,390 שקל.
גם לסטודיו הריהוט יפרח בן צבי יש כורסאת סבתא, בפרשנות אמנותית-עדכנית, עם קריצה. מחיר: 6,500 שקל.