מי לא מכיר את הסיטואציה הבאה: אתם משוטטים ברחוב בלי מטרה או רצים בטירוף לפגישה הבאה ופתאום העולם עומד מלכת. מחלון הראווה קורץ לכם זוג הנעליים הכי מושלם שראיתם בחייכם ואתם פשוט חייבים שהוא יהיה שלכם. 30 שניות מאוחר יותר אתם נזכרים שהארון כבר מפוצץ ושמזמן לא מיינתם את שלל הזוגות שכבר עבר זמנם. כדי לעשות סדר בבלגן ולאפשר לכם לרכוש בכיף את הזוג הבא, קבלו רעיונות מצוינים, מעוצבים ויפים, לאחסון הנעליים.
גובה המדף כגובה הנעל
סלבריטאיות על כמו מריה קארי וכריסטינה אגילרה, יכולות להרשות לעצמן חדרי ארונות בגודל של חצי בית, בהם חלקים נרחבים מיועדים לקירות נעליים של ממש. ואם תתבוננו בקירות היטב, תוכלו לשים לב לא רק לכמויות העצומות שממוינות לפי סוגי נעליים, גוונים ומותגים, אלא גם לעובדה הפרקטית של בניית המדפים לפי גובהי הנעליים. אצל אגילרה כפכפי האצבע והנעליים השטוחות מרוכזים למטה, מעליהם נעלי העקב ולמעלה המגפיים הנמוכים. מצד ימין ישנם מדפים למגפיים גבוהים במיוחד. להקלה על הגישה לנעליים ולמגפיים במדפים העליונים, נעזרת הכוכבת בסולם, כשהיא מטפסת עליו בנעלי עקב כמובן. אצל קארי אחסון כאלף זוגות הנעליים עובד הפוך, כשהמגפיים הגבוהים למטה וכל השאר ממוין בסדר מופתי מעל.
גלית לוי שלנו אוספת נעליים מאז שהחלה ללכת על עקבים וברשותה מאות זוגות שהיא פשוט לא יכולה להיפרד מהם. "מחוסר מקום אני מורידה בכל פעם כ-50 זוגות למחסן, שם הם מאוחסנים במזוודות ובתיקים", אומרת לוי, "בבית הנעליים מאוחסנות בצורה מסודרת על מדפים בחדר הארונות, כשהנעלים היוקרתיות והממותגות במיוחד נשמרות באריזות המקוריות שלהן".
בכוונה תחילה: נעליים באמצע הסלון
סנדי גלופ, פשניסטה ניו-יורקית ידועה, אספנית אמנות ואשת פרסום, מצאה דרך מדהימה לסדר את הנעליים, כשפשוט לקחה אותן צעד קדימה ובחרה להציג את 250 זוגות הסטילטו שלה ממש במרכז הסלון. הנעליים של גלופ ניצבות על גבי מדפים שחורים ייעודיים, שזכו לתאורה מיוחדת, והן משמשות כנקודות צבע אלגנטיות ומפתיעות בחלל. שימו לב שכאן מדובר בנעליים שמורות ומטופלות היטב והפתרון הזה בטח שאינו מתאים לאוסף נעלי האצבע, הקרוקס וסנדלי הקיץ הדהויים.
נעליים במזנון של סבתא
פתרון דומה לזה של גלופ, אם כי בוורסיה הרבה יותר עממית ונגישה, נוכל לאמץ דווקא תוך שימוש ברהיט שנמצא אצל רבים מאיתנו: המזנון הישן והטוב של סבא וסבתא, אותו קיבלנו בירושה. אפשר ורצוי לשדרג רהיט מהסוג הזה לארון נעליים לכל דבר. כדי לא לפגום ביופי המקורי של הרהיט ועל מנת שימשיך ללוות אתכם לאורך זמן, כדאי לטפל קודם בעץ ולאחר מכן להדביק טפט או להצמיד נייר כלשהו, כך שהמדפים הפנימיים לא יתלכלכו מסוליות הנעליים.
פתרון נוסף הוא פשוט להסב ארון שאתם אוהבים במיוחד את עיצובו ולעשות בו שימוש כארון לאחסון נעליים. היופי בשני הפתרונות הללו הוא בכך שמדובר בארונות שהאסתטיקה שלהם מאפשרת את הצבתם גם בסלון.
נלה היפה לא זורקת נעליים
נלה גולדברג מ"היפה והחנון" נחשבת גם לאספנית לא קטנה בקנה מידה מקומי. באמתחתה כ-80 זוגות כרגע. למרות אהבתה העצומה לנעליים היא מעידה על עצמה כמי שמאחסנת אותן דווקא בכאוס עצום במגירות ובארונות. "הייתי מעדיפה לאחסן את הנעליים כמו שרואים בסרטים, לפי סוגים וגוונים, אבל אני לא מספיק דקדקנית ולא מגיעה לעשות את זה. נעליים אצלי זה עניין רגשי וכך, למשל, אני לא זורקת נעליים מהתיכון שאיתן נסעתי לטיול שורשים בפולין, או נעלי אצבע אדומות שמשמשות לי כנעלי מזל".
לנלה, שטוענת שהיא לא נוטה לשמור על הנעליים, היינו ממליצים דווקא על ארון ייעודי לאחסון נעליים או על ארון רגיל שבו חלקים ייעודיים לאחסון שלא תופסים הרבה מדי מקום ועדיין מאפשרים לשמור על הנעליים, בלי מאמצים מיותרים.
הכוורת: תא לכל זוג
במידה ותרצו להציג את אוסף הנעליים שלכם לראווה (או גם כך סתם ליופי בחדר השינה) תוכלו לאמץ את שיטת הכוורת הפתוחה הישנה והטובה. יופייה של הכוורת טמון באחידותה ובפשטותה, כשלרב היא תהיה מחולקת לתאים שווים בגודלם ונוחים מאוד לאחסון ושליפה. יחד עם זה, כל עוד מדובר באחסון גלוי לעין, שיטה זו תחייב אתכם לשמור על הסדר והניקיון, בין אם מדובר בזוג לתא או נעל לתא. את הכוורת ניתן למצוא ברשתות גדולות ואפילו לבנות לבד בקלות יחסית.
ארון פתוח: והנעליים על המדפים
אופציה נוספת לתצוגת נעליים לראווה, אם כי תוך חסכון גדול יותר של מקום, היא שיטת ארון המדפים הפתוחים (ללא מחיצות בין הנעליים), שיאפשר לכם להשוויץ באוסף האהוב. מדובר בארון פשוט יחסית, לרב מודולרי ושאינו גונב את ההצגה. הארון יכול להיות עשוי עץ, מתכת או כל חומר שיהיה עמיד וחזק מספיק. בדומה לכוורת, גם כאן כדאי להציב את הנעליים בצורה מסודרת ואפילו להציבן לפי סוגים, גוונים וכדומה. אחסון כל זוג, כשנעל אחת עם העקב קדימה והשנייה עם החרטום, יחסוך מקום לזוגות נוספים.
לתלות על הקיר
שיטת התלייה על הקיר חוסכת מקום רב עוד יותר, בכך שהיא מבטלת את השימוש בארון ומאפשרת הצמדת מדפים ישירות על הקיר. כמעט כל דבר עשוי לשמש כמדף, החל במדפים ייעודיים כמובן, דרך לייסט דקורטיבי, ענף עץ, תריס ישן, רצועות גומי וכדומה. הדבר היחידי שאליו צריך לשים לב, הוא הזווית הנכונה של התלייה והנחת הנעליים כך שיעמדו יציב ולא יפלו לרצפה.
תמונה של הנעל על הקופסא
קופסאות אחסון עם צילומים הן ודאי החלום של נשים רבות. שושי דפנאי מרעננה, מי שמכונה על ידי חבריה כ"אימלדה מרקוס הישראלית", ידועה כמי שמחזיקה אוסף מרשים של נעליים – 150 זוגות ליתר דיוק. "איסוף נעליים היה הקטע שלי מאז ומתמיד, אבל בגלל שאני בחורה מאוד מסודרת מטבעי, חשוב לי גם לאחסן אותן כמו שצריך. מכיוון שלא נוח לפתוח 50 קופסאות כדי למצוא את הזוג המבוקש, בהתחלה הייתי כותבת על פני הקופסאות מה יש בתוכן. עכשיו השתכללתי ובעלי פשוט מצלם לי את הנעליים, אנחנו מדפיסים את הצילום תוך דקות מהמחשב ומדביקים על הקופסאות. מכיוון שיש לנו חדר הלבשה משותף, אנחנו דואגים גם לצלם את הנעליים שלו ושלי על רקע שונה, כך שיהיה לנו קל להתמצא".
קופסא שקופה או עם תגית
מי שפחות מקפיד, אבל עדיין רוצה לשמור על הנעליים כמו שצריך, יכול להשתמש בקופסאות מסוגים שונים, אם כי הכי נוחות הן הקופסאות השקופות, או אלה שמוצמדות אליהן תגיות, אותן ניתן להכין לבד, או להוריד ישירות מכאן.
לשבת על הספסל ולנעול
רהיטים בעלי שימוש כפול עשויים להוות חלופה שימושית ונוחה לאחסון. בשידת סלים, למשל, ניתן גם לאחסן נעליים וגם להניח דברים מעל וכן - ספסל ישיבה ואחסון אותו ניתן להציב בחדר שבו מתלבשים, או בכניסה לבית. הוא יכול להכיל זוגות נעליים ואפשר לשבת עליו בנוחות בשעה שאתם רוכסים או חולצים אותן.
לעצלנים: ארגז גדול
העצלנים יותר והמפונפנים פחות יסתפקו בארגז גדול או סל מכל סוג שהוא אליו יוכלו להשליך בנון-שלנט את הנעליים ולחזור ולמצוא אותן באותו מקום למחרת.
לעצלנים פחות: ארגז מושקע
מי שבכל זאת רוצה להשקיע יכול לאמץ את הארגזים הישנים שכל כך אופנתיים עכשיו מסוג ארגזי פירות ישנים, ארגזי תחמושת או כל ארגז עץ מכל סוג שהוא דווקא ללא התאמה מלאה ביניהם. את הארגזים כדאי לשייף מעט, לצבוע בגוונים אהובים ולתלות על הקיר באפן אקראי והרי לכם דיספליי שובבי ונהדר לנעלים אהובות.
טיפים לאחסון נעליים
לשרון קפלן, בעלת בלוג השופינג "נעלולה", יש המלצות חשובות לאחסון הנעליים:
1. לא לשמור נעליים בכניסה לבית - לא אסתטי ולא מזמין.
2. לאחסן אותן בתוך ארון, על מנת להגן עליהן מאבק, אבל עדיין במתקנים פתוחים וחשופים, שיקלו על הבחירה.
3. לפני שמכניסים לארון, מומלץ לנקות את סוליות הנעלים במטלית ספוגה בחומר ניקוי.
4. למיין את הנעליים לפי עונות וגוונים, במטרה שנוכל לראות בקלות מה יש לנו מאותו סוג
5. נעליים ששמורות לאירועים מיוחדים - לשמור בקופסאות מיוחדות.
אם אתם כבר מאחסנים את הנעליים בחדר השינה: קבלו 4 שלבים לעיצוב חדר שינה
וגם: 10 רעיונות מדהימים לעיצוב פרקטי עם מגנטים