בעולם העיצוב לא ממש מתחשבים בזה שבישראל היה לנו שבוע חם במיוחד והגשם ממש לא נראה באופק, ובתקופה הזו בשנה עוסקים במרץ בטרנדים שישלטו בעיצוב הבית בחורף הקרוב. אז מה מחכה לנו? הנועזים יוכלו לבחור בצורות גיאומטריות, שילובי צבעים לא שגרתיים וחללים מלאי גלאם. מי שרוצה להירגע ולהתכרבל ימצא שכבות טקסטיל ורהיטים נוחים. הטרנד הנורדי ממשיך בגרסה מעודכנת, וגם מקבל טוויסט עם השפעות יפניות חזקות. שרון תעוז מהמותג תמה וסיון ריו איינהורן, מעצבת פנים ומרצה בסטודיו 6B, מפרטות ומסבירות איך מיישמים בבית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> ת"א: דירת החלומות של ההייטקיסט בן ה-26
>> מתרחבים: כמה שילמו קים וקניה על הבית החדש?
אנרגיה אבסטרקטית
טרנד כיפי בשראת אמנות מופשטת וזרם האקספרסיוניזם. במסגרת הטרנד הזה נראה צורות גיאומטריות, הדפסים שנראים כמו סקיצות מצוירות ביד ובלוקים של צבע. המטרה היא לעורר רגש ולהשפיע על מצב הרוח – וזה בהחלט עושה את זה. "צורות אבסטרקטיות ואמורפיות מאוד חזקות בשנה האחרונה בעולם העיצוב ומסתמן שימשיכו כך גם ב-2020", אומרת תעוז.
זהו טרנד שמאפשר להשתולל עם צבעים וגם עם שילובים. באתר idealhome.co.uk, למשל, ממליצים לשלב אדום וכחול נייבי או חרדל עם סגול. הדפסים נועזים וצבעים בולטים יוצרים בבית תחושה קלילה, וציורי הסקיצות מוסיפים תחושה זורמת עם קסם מיוחד שנובע מחוסר השלמות שלהם. "הבשורה פה היא השימוש המפתיע באלמנטים גאומטריים מעוגלים", אומרת ריו איינהורן. "הטרנד הזה מבוסס על מראה מאד מופשט, ממש כתמי צבע כמעט אקראיים כמו בציור של מונדריאן או קנדינסקי, אבל כשמשתמשים בו נכון ומצליחים ליצור איזון אז המראה הסופי שנוצר הוא דווקא מאד מגובש ואחיד. כדי ליישם את הטרנד בהצלחה מומלץ להשקיע בתכנון מוקדם, לבחור מראש פריטים כמו שטיח או וילון, ולמעשה להעתיק את הדפוס שלהם לחלל".
עם זאת, היא מסייגת, "הלוק הזה נפלא לחללים מרווחים כמו סלון או חדר שינה גדול. בחללים קטנים מדי הוא עלול ליצור תחושה מחניקה, בגלל השילובים האמיצים של חום חמרה, כתום דלעת, חרדל דיז'ון וכדומה". לכן מומלץ להשתמש בו במתינות, למשל באמצעות כריות, כיסויים למיטה, שטיחים וטפטים. "אפשר לראות המון הדפסים אבסטרקטיים על פריטי טקסטיל כמו כריות נוי וגם בחפצי נוי כמו אגרטלים ועציצים", מוסיפה תעוז. "כמו כל דבר בעיצוב, זה עניין של מינון. כרית או שתיים בסלון או בחלל הכניסה עם הדפס אבסטרקטי יעשו את העבודה בלי להכביד על החלל".
View this post on Instagram
View this post on Instagram
נוחות אמיתית
אם לא התחברתם לסעיף הקודם, זה הטרנד בשבילכם: חללים נוחים, מזמינים ומרגיעים. זה הזמן להוסיף רהיטים נוחים ומזמינים, ספות שמתחשק להיבלע בתוכן ושולחנות גדולים להתקבץ סביבם. ולא חייבים להחליף ריהוט – אפשר ליצור שכבות של פריטי טקסטיל. פזרו בחלל כריות, שטיחים וכרבוליות בטקסטורות נעימות ואתם מסודרים.
"צריך להיזהר לא להעמיס כי המראה הסופי אמור לעורר בנו חשק להתרפק ולהשתרע, ולפעמים כרית אחת יותר מידי גורמת ממש לאפקט ההפוך, של חוסר נגישות ואפילו דחייה", מסבירה ריו איינהורן. "השחקנים שמובילים את הטרנד הזה הם קודם כל הסרוגים העבים שמוכרים לנו מעונות קודמות, ולצדם אריגים כבדים עשויים באריגה ידנית גסה ואלמנטים קישוטיים כמו פרנזים ופונפונים".
הגוונים השולטים בטרנד הם, כמובן, טבעיים עם נגיעות צבע עדינות. לכו על תערובת של כחול-אפור יחד עם ורודים וחומים. "פלטת הצבעים הפופולרית עד כה היתה מבוססת על פיגמנט אפור ואילו עכשיו אנחנו רואים יותר גוונים שמבוססים על פיגמנט צהבהב ואוף-וייטי", אומרת ריו איינהורן. "לנו זה מצוין, כי זה הרבה יותר מתאים לאופי המדברי של ישראל בניגוד לאפורים למיניהם שיותר מתאימים לאירופה". תעוז ממליצה לשלב בשכות הטקסטיל פריט בצבע ורוד או אפרסק. "כרית אחת מקטיפה בוורוד מעושן יכולה להוסיף המון לרקע לבן, בז או אפור", היא אומרת.
המראה הביתי הזה מושלם לחללים המשותפים, בעיקר אם אתם אוהבים לארח, ומומלץ גם בחדרי שינה ובחדרי ילדים. "צריך לזכור שהחדר הפרטי שלנו ולא משנה באיזה גיל, תפקידו לשמש כמקום מוגן ומחבק, וריבוי פריטי טקסטיל בהחלט יכול לעזור ליצור את התחושה הזו", אומרת ריו איינהורן.
View this post on Instagram
הטרנד הנורדי מתעדכן
"הסגנון הנורדי התקבל היטב בישראל, קודם כל כי הוא מאוד מרגיע ואני חושבת שהחיים הקדחתניים כאן גורמים לאנשים רבים להימשך לרעיון של בית שקט ונינוח, ממש מתוך צורך נפשי", אומרת ריו איינהורן. "בעונה הקרובה הוא מתחדד לכיוון של קיימות, והמשמעות היא יותר שימוש בחומרים טבעיים ולא מעובדים".
"מדובר בטרנד על-זמני שמשלב בין פשטות, ניקיון וקלאסיות", מוסיפה תעוז. "אני תמיד מתחברת לשימוש בחומרים שמשדרים ניקיון, אווירה רגועה ומזמינה. הבית הוא מקום שאנחנו נרגעים בו ולכן יש משהו נעים ושקט בצבעוניות בהירה ורכה ובשימוש בחומרים טבעיים".
"עוד התפתחות מעניינת של הטרנד הנורדי היא הנטייה להעדיף איכות על פני כמות, כלומר פריט ייחודי בעבודת יד על פני פריט המוני בהרכבה עצמית שניתן למצוא בכל בית", אומרת ריו איינהורן. "בהתחשב בכך שאיקאה היא זו שהכניסה את הסגנון הנורדי לחיינו, מדובר בדיסוננס מרתק שמעניין לראות איך הוא יתפתח".
כך הבית מעוצב במעט פריטים שנבחרים בקפידה אך התוצאה אינה מינימליסטית אלא חמה ועוטפת בזכות השימוש בחומרי גלם טבעיים ופשוטים עם גימורים לא מעודנים היוצרים מרקמים מיוחדים. האפור הנצחי שמאפיין את הסגנון הנורדי מפנה את מקומו לצבעים טבעיים חמים, כמו גוונים של צהוב, חום ובז'. "זה נותן מראה חם יותר ואלגנטי וממשיך את הטרנד של חזרה לטבע לצבעי חול ואדמה. אפשר להוסיף לבית בנגיעות של כלים במטבח או בסלון", אומרת תעוז. התוצאה היא חלל רגוע ומרגיע, נוח ועוטף שיוצר הרגשה של מרחב בטוח ומזמין.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
נעים להכיר, ג'פאנדי
כבר כמה עונות שרואים בעיצוב הבית לא מעט אלמנטים יפניים, ובעונה הקרובה הם נעשים בולטים יותר, ומשתלבים עם אלמנטים נורדיים למונח חדש שכדאי לשנן: ג'פאנדי (Japandi). "זה שילוב של המינימליזם היפני עם גולמיות של הסגנון הנורדי", מסבירה תעוז. "הוא מתבטא בשילוב של חומרים טבעיים וקווים נקיים". הצירוף הזה של אלגנטיות יפנית ופשטות סקנדינבית כפרית יקסום במיוחד לאנשים שמאמינים ש"פחות זה יותר" ואוהבים מרחבים מסודרים, קווים נקיים ופלטת צבעים רגועה.
"מאז מארי קונדו ושיטת קונמרי כולנו מקפלים את הגרביים שלנו כמו סירות אוריגמי קטנות ונהנים מכל רגע, והנה עכשיו אפשר גם לשוות לבית מראה יפני מינימליסטי ומתוחכם, או לשלב אותו עם היסודות הנורדיים שממילא כבר קיימים אצלנו", אומרת ריו איינהורן. "אני מאד מתחברת לזה ומאמינה שהבתים שלנו מלאים מידי בחפצים מיותרים ולרובנו לא יזיק להתחייב למסלול חיים פחות חומרי ויותר מרווח. בעיניי עיצוב שמבוסס על אידיאלים יפניים יכול מאד לתרום לנו, גם מבחינה רוחנית.
"האלמנטים היפניים שנראה הם קווים ישרים ונקיים, פלטת צבעים חיוורת למדי, חומרים טבעיים כמו משי, עץ ובמבוק, גם בגרסתם הלא מעובדת, מוטיבים מודפסים מעולם החי והצומח ובעיקר פשטות", היא מוסיפה. "פשטות היא שם המשחק. בלי יותר מדי משום דבר. מציאת יופי בשילובים פשוטים".
כדי ליישם את הטרנד בחרו בצבעים רכים ומרגיעים כמו כחול בהיר, ירוק, ורוד ואפור בהיר בתוספת צבעים עשירים יותר כמו טורקיז, אינדיגו, חלודה, ברקת ושחור. השתמשו ברהיטי עץ סקנדינביים חיוורים בשילוב רהיטים מעץ כהה בסגנון יפני. העיקר הוא לא להעמיס יותר מדי – תנו מקום של כבוד לכל ריהוט או פריט.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
זוהר אקלקטי
כמו תמיד, מעצבים פונים לעבר כדי לקבל השראה, ובעונה הקרובה מדובר בשנות ה-30 המתוחכמות בשילוב שנות ה-70 הסקסיות. התוצאה היא לוק נועז, חזק וחצוף שלא מתאים לכולם. "מדובר בפצצת ביטחון עצמי, לוק שהולך עם עצמו עד הסוף בלי התנצלויות ונותן בראש", אומרת ריו איינהורן. "הסגנון הזה מאד מזכיר את העונות המתקדמות של 'מד מן' ובכלל וייב של יוקרה אורבנית קפיטליסטית. אנחנו רואים כאן שימוש במגוון מתכות שנמצאות בחזית ולא ברקע, ומשלובות עם שלל חומרים זוהרים כמו שיש, זכוכית, קטיפה ועור. המשותף לכולם הוא שהם מחזירים את האור וכך בעצם נוצר המראה היוקרתי".
כדי ליצור גלאם עדכני בבית ממליצים באתר idealhome.co.uk לבחור פריטים מרכזיים בצבעים עשירים, כמו כחול רויאל או אבן אודם בשילוב גוונים חמים כמו חום-אדום, ורוד וברונזה. הוסיפו שפע נגיעות מבריקות של זהב, נחושת, פליז וברונזה. אפשר למשל להציב עגלת בר זוהרת בסלון, להדביק טפטים אקסטרווגנטיים בפינת האוכל או כיסא ראוותני בחדר השינה. הקטיפה תמשיך לככב בבית, בעיקר כריפוד לרהיטים.
הדוגמה המושלמת לחלל זוהר וטרנדי תכלול ספה מפוארת עם ריפוד קטיפה בשילוב שני כיסאות קוקטייל בצבע מנוגד. את החיבור יספקו נגיעות זהב ופליז בריהוט, התאורה והכריות. אפשר כמובן להסתפק רק בטאץ' נוצץ, למשל באמצעות מנורה או אקססוריז כמו מסגרת תמונה או אגרטל.
View this post on Instagram
View this post on Instagram