כיסא הפלסטיק הלבן הוא אחד הרהיטים הכי נפוצים בארץ. בחצר, במנגל בפארק, בחוף הים, בטקסים ציבוריים – תמצאו אותו בכל מקום שבו צריך כיסאות קלים וזולים, שאף אחד לא יצטער יותר מדי אם יישברו או יישכחו. בשנה האחרונה אמנם כיסא הפלסטיק הגיע לכותרות כנשק בקטטות המוניות, אבל יש מי שזוכר שכיסא הפלסטיק הוא אייקון של עיצוב ישראלי. בשנות ה-80 של המאה הקודמת הייתה חברת כתר פלסטיק המקומית – שחגגה לפני שנה 70 – אחת החברות הראשונות בעולם שהחלו לייצר כיסאות ביציקה אחת, ללא חיבורים (מונובלוק).  

כיסאות פלסטיק (צילום: Shimon Bar / Shutterstock.com)
בכל מקום. כיסאות פלסטיק | צילום: Shimon Bar / Shutterstock.com

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> נסחפו: הדבר ההזוי שקים וקניה דורשים מהאורחים

>> המטבח המטורף בווילה ששווה 14 מיליון שקל

"בשלוש השנים האחרונות אני מצלמת את הכיסאות של כתר כי הצורניות שלהם מעניינת אותי, אני אוהבת את הטקסטורה שנוצרת כשהם ביחד, בערימה", אומרת נעמה סגל (32), מעצבת וצלמת. לפני כמה חודשים החליטה סגל "להפוך את האהבה לרשמית", כדבריה, וקעקעה כיסא פלסטיק על זרועה.

קעקוע כיסא (צילום: נעמה סגל)
נעמה סגל | צילום: נעמה סגל

קעקוע כיסא (צילום: נעמה סגל)
"הצורניות שלהם מעניינת אותי" | צילום: נעמה סגל

למה כיסא בודד ולא ערימה, אם ככה?
"זה עניין אסתטי, פחות הסתדר לי בוויז'ן אז הלכתי על אחד".

מרוצה? איך התגובות?
"אני מבסוטה עליו ברמות. אנשים שואלים כל הזמן ומופתעים אבל מי שמכיר אותי או עוקב אחרי באינסטגרם יודע שזה הקטע שלי, ולמי שלא אני פשוט מסבירה שאני אוהבת לצלם את זה. הירקן שלי מתחת לבניין אומר שככה הוא מזהה אותי". 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Naama Segal (@naamasegal) on

  

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Naama Segal (@naamasegal) on

 "תתחילי לשים לב לדברים הקטנים"

גם לאלי פרידמן קורקין (18) ממושב עמיקם בחרה בקעקוע של כיסא כתר פלסטיק, ויש לה גם סיפור שמסביר את ההחלטה. "הכל התחיל מחלום שחלמתי לפני יום ההולדת ה-16 שלי", היא מספרת. "חלמתי שמגיע לארץ מקעקע מספרד שאני מאוד אוהבת ומקעקע אנשים בחינם. באתי אליו וביקשתי שיקעקע על השכמה שלי מה שבא לו. כשהוא סיים, הלכתי לראות את הקעקוע במראה, וגיליתי שהוא קעקע לי כיסא של כתר מפלסטיק. באותו הרגע התחלתי לצרוח על המקעקע - מה הוא עשה ואני תקועה עם זה לנצח עכשיו. המקעקע ניסה להרגיע אותי ואמר לי: 'חכי, יש לי סיבה'.

"שאלתי אותו מה הסיבה והוא שאל אותי: 'כמה פעמים בחיים שלך השתמשת בכיסא כזה?'. 'לא יודעת, מיליון?', עניתי. 'וחשבת פעם מה היית עושה באותה סיטואציה אם הכיסא לא היה שם?'. 'לא. מה זה משנה? עומדת? יושבת על הרצפה?'. אז הוא חייך ואמר: 'יופי, אז מעכשיו תתחילי לשים לב לכל הדברים הקטנים בחיים שלך שלא שמת לב אליהם עד עכשיו, ותתחילי להעריך אותם'. למחרת נסעתי עם ידיד שלי לתל אביב והלכתי לעשות את הקעקוע".

קעקוע כיסא (צילום: לאלי פרידמן קורקין)
עכשיו אמא אוהבת | צילום: לאלי פרידמן קורקין

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

איך הגיבו ההורים?
"כמה ימים לפני שעשיתי את הקעקוע שאלתי את אמא שלי אם אני יכולה, והיא סירבה. עשיתי בכל זאת, וכשחזרתי הביתה התחילו קצת צעקות וקיבלתי קצת עונשים. היום היא אוהבת את הקעקוע ומספרת עליו לאנשים".

איך את מרגישה כלפיו היום?
"אני מרוצה בטירוף, זה הקעקוע האהוב עליי. יש לי ארבעה קעקועים וזה היחידי שהוא עם משמעות עמוקה ואני אוהבת אותו מאוד. אנשים שאלו אותי מה יקרה אם אני אתחרט ואחשוב שזו טעות, אבל הוא מאוד יפה, אסתטי ועם משמעות. כל מי ששמע את הסיפור התלהב".