סין כבר מזמן הפכה למעצמה כלכלית עם מרכזי מסחר וקניות, והישראלים שהבינו זאת החליטו להרחיק עד בייג'ין כדי לקנות מוצרי ריהוט במחירים אטרקטיביים. גם אתרי הקניות הסיניים כמו "עלי באבא" הפכו לאתרי קניות פופולארים ביותר. ובכן, מהיום, לא תצטרכו להזמין טיסה כדי להתרשם ממבחר רהיטים מייד אין צ'ינה - בשלב ראשון אתם מוזמנים פשוט להגיע לקניון הסיני הראשון שנפתח במרכז הקונגרסים בחיפה - ה"סיניון".
בקניון שנבנה בשטח של 3,500 מ"ר ובהשקעה של כ- 35 מיליון שקל, יפתחו 50 חנויות שיציעו מוצרי אופנה והנעלה, טיפוח ויופי, פנאי וצעצועים, מוצרי חשמל ודיגיטל וכמובן ריהוט וציוד לבית במחירים אטרקטיביים.
לא מתחרים באיקאה
אביבה כהן, מנכ"לית ה"סיניון" מבטיחה בשיחה עם mako, שהחנויות בקניון יציעו מחירים שווים לכל כיס ויאפשרו לצרכן הישראלי לקנות במחירים מוזלים. לדבריה, הקניון מהווה את יריית הפתיחה לחזון עסקי גדול יותר בו מתוכננים חמישה סניפים נוספים שיפתחו בנתניה, ראשון לציון, ירושלים, באר שבע ואשדוד. אפילו שלום אסייג ואייל ברקוביץ' זיהו את הפוטנציאל העסקי ועומדים מאחורי חלק מבתי העסק ב"סיניון".
"הרעיון להקמת הקניון הסיני נולד כאשר אני ובעלי הסתובבנו בעולם והבנו שהכל מיוצר בסין", אומרת כהן. "ראינו שצ'יינה מולס עובדים בעולם, אז למה לא להציע גם לישראלים מוצרים במחירים זולים", היא מוסיפה. בקניון מבטיחים שאם יגיע לקוח שרכש מוצר מסויים וגילה את אותו מוצר במחיר זול ברשת אחרת כספו יוחזר, "נחזיר לו את ההפרש בתוספת של 10%", היא מדגישה.
הקונספט של מחירים סבילים לכל לקוח מתבסס על מודל מסחר אחר, בו היבואנים עצמם מוכרים את המוצרים במחיר נמוך יחסית ואין עלויות תיווך נוספות, "למשל בתחום עיצוב וריהוט הבית, אנו מוכרים מיטות ומזרונים שמיוצרים במיוחד עבורנו ונמכרים בחנויות גדולות יותר כמו למשל 'שמרת הזורע' במחירים גבוהים פי שניים". לטענתה, לא בטוח שרשתות אחרות יכולות להתחרות ולהשוות מחירים, "כל שאר הרשתות לא מוכרות ישירות מהיבואן אלא מקבלות מוצרים מסיטונאים ולכן זה מכפיל את המחיר", היא מסבירה.
למרות זאת, נראה כי הקניון הסיני לא מתחרה על אותו קהל לקוחות כמו של איקאה, "בסיניון ישנם חנויות בתחום העיצוב אך איקאה מתמחה בתחום מסוים, אצלנו אפשר לקנות גם מיטות וספות וגם מוצרים נוספים כמו נעליים, בגדים, תיקים ומוצרי חשמל", היא מסבירה.
אם אתם חוששים שהחותמת "made in china" מעידה על איכות מוצרים ירודה, כהן מסבירה שלא כך הדבר, "היום כמעט הכול מיוצר בסין, מאייפון ועד בגדים שנמכרים ב'פוקס' ו"זארה'. אנחנו עורכים בקרה לגבי טיב הסחורה ולא נמכור סחורות באיכות ירודה".
קונים בית? מסע קניות בסין עדיין משתלם
"הסיניון" מוקדש כולו לתרבות הסינית ולכן, מלבד החנויות הרבות, תוכלו לרכוש במקום גם חבילות טיסה לחו"ל, המשלבות רכישת מוצרי עיצוב לבית, היישר מסין. הקניון מציעה את שירותיה של דבורה בן נון, מעצבת פנים, שתלווה את הלקוחות בתהליך ליווי רכישת מוצרים בסין.
אריה בן נון, האחראי על הפיתוח העסקי של המחלקה מספר ל-mako, כי מדובר בטרנד שכבש בשנים האחרונות את הישראלים "אנחנו נמשיך באותו הקונספט, 'בסיניון' יש חנויות של סטיילינג ואבזור הבית, אבל הוא נותן מענה מצומצם בתחום מוצרי עיצוב וריהוט הבית ולכן לקוח שבונה בית ומעוניין לחסוך בעלויות, נלווה אותו בזמן הרכישה של מוצרי גמר ותכולת הבית בסין".
לדבריו, תהליך הרכישה בסין יכול להגיע לעלויות מופחתות של עד 40%-50% מהעלויות בארץ. "התקציב שיש לאנשים בארץ לפעמים לא מאפשר לקנות חצי ממוצרי עיצוב הבית, רכישה בסין, לעומת זאת, יכולה להוביל להוזלה משמעותית תוך קניית מוצרים באיכות טובה. אנחנו מציגים מוצרים מתחומי עיצוב הבית ומאפשרים ללקוחות במסגרת התוכנית שלנו להוזיל עלויות בנייה במסגרת רכישת מוצרים בסין", הוא מוסיף.
"סיניון" מול אתר הקניות הסיני: הבדלי מחירים מסויימים
בנוסף, תוכלו לקנות ארבע כוסות לשתייה חמה ב-10 שקלים בלבד, "מדובר באיכות גבוהה ומחירים זולים, הורדתי את רמת הרווחיות כדי למכור בכמויות", היא מסבירה. מחלקה נוספת בחנות מכילה שידות, ריהוט, מיטות, מזרונים וכו', "אפשר למצוא מזרון איכותי ב-500 שקלים כשברשתות הגדולות הוא עולה הרבה יותר". עם זאת, לשם השוואה, ארבע כוסות שתייה באתר "אלי אקספרס" תוכלו למצוא גם ב-7 שקלים.
חנות נוספת בבעלותה של עפרה היא חנות צעצועים בה ניתן למצוא לדבריה משחקים איכותיים עד 100 שקלים. "אצלנו אין פערי תיווך ולכן המחירים נמוכים", היא מסבירה את הקונספט. לטענתה, כל מוצר שיהיה זול ואיכותי ימשוך את קהל הלקוחות. "יש אצלנו את כל הצעצועים האהובים, הלו קיטי, ספיידרמן, ברבי, בראץ והכל במחירים זולים". ביבמה ג'וק לילד תעלה 34.90 שקלים ומשחקי יצירה יעלו לכם 10 שקלים בלבד. ביבמה לילד באתר "אלי אקספרס" הסיני תעלה לכם 40 שקלים.
החנות השלישית שבבעלותה היא חנות הלבשה תחתונה בה היא מוכרת לדבריה ביגוד משלל המותגים המוכרים שנמכרים ברשתות הגדולות, "אני מוכרת שישה זוגות תחתונים ב-50 שקלים, ארבע חזיות ב-50 שקלים ופיג'מה חורפית ב-75 שקלים".
יוסי, בעלי חנות תיקים ב"סיניון" מספר ל-mako שניתן למצוא אצלו לדוגמא תיק גב מדגם "jansport" ב-120 שקלים, תיק של חברת Outdoor יעלה רק 50 שקלים. מזוודה גדולה מדגם it תעלה 450 שקלים, בעוד סט של שלוש מזוודות it יעלו 900 שקלים. באתר עלי באבא אקספרס תוכלו למצוא את המוצרים במחירים דומים, תיק מדגם outdoor יעלה 47 שקלים. בעוד שמזוודה מדגם it עולה 550 שקלים.