אין בית שלא צריך ספה או כמו שקוראים לזה היום – מערכת ישיבה. אבל המבחר אדיר, יש מגוון חומרים רחב, יש סגנונות עיצוב רבים, והמחיר? אפשר למצוא ספות ב-2,000 שקל וגם ב-40,000 שקל (יש גם ביותר ובהרבה-הרבה יותר).
"העצה הכי טובה שאני יכול לתת לצרכן הישראלי היא לבחור במערכת ישיבה בקווים נקיים ובצבעים רגועים, ולהתפרע באביזרים שמסביב ודרכם לתת את הנופך העכשווי והטרנדי", אומר אריה ויסמן, מנכ"ל חברת שמרת הזורע, שמכיר היטב את הצרכן הישראלי הממוצע, "לבחור בספה צבעונית או טרנדית יכול מי שמתכנן להחליף ספה עם חלוף הטרנד הנוכחי או מישהו שיש לו בבית כמה מערכות ישיבה שונות בכמה חללים שונים, ואחת מהן תהיה זו הטרנדית".
למה חשוב לשים לב?
"נוחות הישיבה של בני הבית היא הפרמטר הכי חשוב. הצרכן הישראלי מסתכל על היופי ועל המראה, וגם זה חשוב, אבל לא כמו נוחות הישיבה. תתעלמו ממה יגידו השכנים או איך יגיבו האורחים. העצה הכי חשובה היא לשבת בחנות לפחות חצי שעה-שעה על מערכת הישיבה שמוצאת חן בעיניכם ולבחון את הנוחות שלה אפילו ברביצה מול הטלוויזיה".
ויסמן מוסיף כי חשוב לוודא את איכות החומרים בתוך הספה, עד כמה שאפשר להתרשם בחנות, וכן לבדוק את איכות התפרים, הבדים והחוטים, ולרכוש מיצרן ידוע שנותן אחריות ונמצא בשטח גם אחרי המכירה.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- הטעויות הכי נפוצות שאתם עושים בסלון
- וינטג' סטייל: 20 כורסאות סבתא
- רהיטים לוהטים בתערוכת העיצוב במילאנו
למה יש ספות ב-2,000 שקל ויש ספות שמחירן פי עשרה ויותר?
"יש כמובן חשיבות רבה לחומרים, לסוגי הספוגים, לאיכות הבד, לאיכות החוטים והתפרים ולהנדסת המוצר, אבל לא פעם משלמים 50 או 60 אלף שקל בשביל שם של מותג יוקרתי או של מעצב על ועל העובדה שמדובר בדגם יחיד שלא יצא בייצור המוני. יש לנו כיום הרבה מערכות ישיבה טובות בטווח שבין 5,000 ל-10,000 שקל. נגמרו הימים שלא היה אפשר למצוא ספה טובה במחיר נוח, כי לאורך השנים המחירים ירדו בלי פשרה באיכות. חשוב לציין שבד יקר אינו בהכרח טוב יותר, המחיר נקבע על ידי ארץ המוצא של הבד וסוג הסיבים".
לנו זה עולה יותר: ספות שוות עד 5,000
מה מאפיין את הצרכן הישראלי?
"ממחקר וניסיון שלנו עולה כי הצרכן הישראלי מחליף מערכת ישיבה מדי 7-5 שנים בממוצע, בניגוד לעבר, אז החליפו בתדירות נמוכה יותר. השינוי נובע מהעובדה שהיום השתנו ההרגלים והילדים נמצאים יותר בסלון וגם אוכלים יותר בסלון מול הטלוויזיה מאשר בעבר. לכן הבחירה הנכונה צריכה להיות בחומרים שקל לתחזק ולנקות".
בד או עור?
"היום המגמה העולמית היא להמעיט בספות מעור, בעיקר כי נכנסו לתמונה הרבה מאוד בדים קלים לניקוי. תצרוכת העור נמצאת בירידה בעולם ובארץ. עור גם מייקר את המחיר משמעותית".
צבע ניטרלי או צבע טרנדי?
"ההעדפה הברורה של הקהל היא לבחור בגוונים ניטרליים וסולידיים, דוגמת האפורים והקרמים למיניהם, ולשחק עם כורסאות, הדומים, שטיח, כריות נוי, שולחנות קפה, תמונות ואביזרים בצבעים עדכניים. כך אפשר להלביש את הסלון בקלות ובזול מדי תקופה בלי להחליף מערכת ישיבה, המהווה הוצאה ניכרת".
הזורעים ברינה: ספות שוות עד 10,000 שקל
ספה אחת או תלת+דו מסורתי?
"כעת רווח הטרנד של ספות ארוכות של ארבעה מושבים (המחולקים לשניים או לשלושה), בעיקר בעקבות הגדלת הדירות והבתים שלנו. יש גם ביקוש די גדול לספות בצורת ר' פינתיות. 40 אחוז מהרכישות אצלנו ברשת הן של ספות ר' פינתיות, והשאר של מערכות תלת ודו מסורתיות ושל ספות של ארבעה מושבים, שלהן מתאימים שתי כורסאות יחיד".
ספוג או פוך נוצות?
"עניין של העדפה, אבל מבחינת מראה – רק ספוגים ישוו לספה מראה ישר ואחיד. מילוי של נוצות פוך גורם לספה להיראות לא מיושרת, בסגנון שאבי-שיק, וגם ספה חדשה עלולה להיראות ותיקה בעקבות כך. זה לגמרי עניין של טעם, אך אני יכול להעיד שרוב רובו של הקהל הישראלי מעדיף מראה שנראה חדש וחלק גם לאורך תקופה".
עם תוספות שתופסות: ספות עד 20,000 שקל
רגליים קצרות ועבות או רגליים דקות וגבוהות?
"תלוי במראה המבוקש – רגלי עץ כבדות ועבות ישוו מראה כבד יותר וקלאסי, רגלי מתכת דקות ישוו מראה מודרני יותר, וזה מה שבעיקר הולך היום. הכנסת מכשירי האיי-רובוט לבתים גורמת ללקוחות לבקש ספות בעלות רגליים דקות וארוכות שמכשיר הניקוי יוכל לעבור בקלות מתחת לספה. רגליים דקות גם משוות מראה קליל ומעט מרחף, וזה מתאים לחלל לא גדול".
אפשר לחלק את מערכות הישיבה לארבעה סגנונות שונים: קלאסי, מודרני, וינטג' וטרנדי. מדובר כמובן בחלוקה דינמית, המשתנה מתקופה לתקופה. אם אתם מחפשים מערכת ישיבה, מומלץ מאוד שתבחרו לפי הנוחות והסגנון האהוב עליכם, ולא תיסחפו אחרי מעצבת פנים אנרגטית, מוכר נלהב בחנות או פרסומת אטרקטיבית. בחרו במה שתוכלו לחיות איתו במשך השנים הבאות בשלום בית. בחרנו עבורכם שלל הצעות לספות יפות במגוון סגנונות ובארבעה טווחי תקציבים, עד 5,000 שקל, עד 10,000 שקל, עד 20 אלף ועד 50 אלף לפזרנים.
בגבוה: ספות עד 50,000 שקל
הכתבה נערכה בשיתוף שמרת הזורע