השימוש בפרקט על סוגיו השונים הופך פופולרי יותר ויותר בעיצוב פנים, ככל שמגמת המראה הטבעי והכנסת החוץ פנימה הולכת וצוברת תאוצה. האותנטיות וההרמוניה שיוצר הפרקט בפנים הבית כמו גם האווירה הרוגעת והשלווה שהוא מקנה, יוצרים מראה על זמני שהופך אותו לחומר גמר פופולרי ולטרנד שאינו בר חלוף.

לדברי רותם גוזלי, סמנכ"ל שיווק ומכירות כרמל פלור דיזיין, יותר ויותר משפחות בישראל נוטות לבחור בריצוף פרקט, טבעי או למינציה, ולעשות בו שימוש ביותר ויותר חללים בבית. "אם בעבר נהוג היה להתפנק ברצפת פרקט בחדר השינה של ההורים ולעתים אף של הילדים, הרי היום המראה החם של הפרקט ותחושת הרוגע שהוא מקנה גורמים לו להיראות גם בסלון ואפילו במטבח ובחדרי הרחצה", אומר גוזלי.

פרקט קלאסי (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט קלאסיק 33 מתוצרת EGGER (גרמניה) | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין

טיימלס (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט עץ טבעי | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

עניין של טעם

מעצבים רבים היום מבינים שהריצוף הוא אחד האלמנטים הראשונים שעליהם יש לחשוב ושאותם יש להביא בחשבון בעת תכנון הבית. רצפת הפרקט, כמו כל חומר גמר או רהיט בבית, היא פריט עיצובי לכל דבר ולכן חשוב לתכנן כיצד היא תשתלב בסגנון העיצובי של הבית וחלליו. בניגוד לדעה הרווחת, לפיה פרקט עץ מתאים לעיצוב כפרי בלבד, המגוון ואינסוף סוגי הפרקט המוצעים היום הופכים אותו לגימור שמתאים לכל סגנון עיצובי - קלאסי או מודרני, כפרי או הייטקי.

בשנים האחרונות, האופציה לשלב בין פרקט עץ טבעי לפרקט למינציה מאפשרת לייצר רצף ויזואלי ולעשות שימוש בגימור בעל מראה חמים ונעים בכל חדרי הבית, כולל החדרים הרטובים. מגוון הצורות, הדגמים והמרקמים של הפרקט, עץ טבעי או למינציה, מאפשר לייצר מראה אופנתי ואלגנטי שיתאים לאורך חיי המשפחה ויהיה עמיד לאורך שנים רבות.

ELFC_LOFT (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט לונג מתוצרת EGGER (גרמניה) | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין

ELFC_ARBEITSZIMMER (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט למינציה של EGGER בגוון אלון חום כהה | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין

למבחר קולקציות הפרקט של רשת כרמל פלור דיזיין >>

איך לחפות בחללים הציבוריים

"כשבוחרים פרקט, כדאי להביא בחשבון את גוני הקירות והתקרה וכן את הרהיטים שעתידים להיות באותו חדר", מסביר גוזלי, "כדי לתכנן חדר נכון מבחינה עיצובית, יש לייצר הבדל בין גון הפרקט לשאר המרכיבים על מנת שלא ייבלעו אלה באלה. כך, מומלץ לבחור פרקט שיהיה מובחן בכמה דרגות בהירות או כהות מהריהוט על מנת ליצור תמונה שסך כל חלקיה יוצר מראה שלם, הרמוני ולא משעמם. ככלל, ככל שהחלל קטן וחשוך, כדאי לבחור בפרקט בגוון בהיר".

בסלון, חלל ציבורי החשוף לבני הבית ולאורחים, יש להביא בחשבון הן את המראה והן את הפונקציונליות של הפרקט. "מכיוון שפני השטח באזור זה של הבית גדולים, השיקול העיקרי הוא עניין התקציב", אומר גוזלי. "אם התקציב מאפשר, הייתי כמובן ממליץ ללכת על המראה הטבעי שמתיישן יפה עם הזמן ושהמגע שלו נעים ביותר. יחד עם זה, מתוך מגוון מוצרי הלמינציה המשובחים המוצעים היום, ניתן בהחלט למצוא כאלה שיספקו מראה ותחושה הקרובים מאוד לאלה של הדבר האמיתי, לעתים עד כדי בלבול בין השניים. חשוב לזכור, שברגע שעוברים את המחסום הפסיכולוגי המרתיע בפני מוצר שאינו טבעי, אפשר בהחלט ללכת על חלופת הלמינציה שתחסוך הרבה כסף ושתספק תוצאה בהחלט משביעת רצון. עוד חשוב לזכור שאת פרקט העץ יש לתחזק בגימור לכה או שמן אחת לתקופה, ולעומתו פרקט הלמינציה קל הרבה יותר לתחזוקה".

ELCF_FREIZEITRAUM (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט קינג סייז מתוצרת EGGER (גרמניה) | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין
ELFC_MULTIPLE-LIVING (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט קלאסיק 31 מתוצרת EGGER (גרמניה) | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין
 

בחדרי השינה ובחללים פרטיים

חדר ההורים, הכולל היום גם חדר ארונות וחדר רחצה, נחשב לאחד הגדולים בבית אבל ממוקמים בו יחסית מעט רהיטים. מסיבה זו, פני השטח בחדר זה יחסית נקיים ורחבים יותר. "חדר ההורים הוא מקום המפלט שלנו בסוף יום עבודה בסביבה משרדית אורבנית, ותפקידו להרפות מעומסים ומלחצים שמצטברים במהלך היום", אומר גוזלי, "לכן הייתי ממליץ לשלב בו תחושת רוגע ושקט באמצעות פרקט עץ טבעי ומפנק שמכניס את הטבע הביתה גם במרקם, גם בניחוח ואפילו ברעש העדין בעת הדריכה עליו. בחדר הזה, סביר להניח שהפרקט יהיה מטופל כראוי ולכן אין חשש בפני שריטות ופגעים".

בחדרי ילדים מומלץ לרוב להשתמש בפרקט למינציה שיש לו עמידות גבוהה מאוד בפני שחיקה ושריטות והוא קל יותר לתחזוקה. "מכיוון שמדובר בחדרים קטנים שבהם יש מקבץ גדול של רהיטים, פני השטח הגלויים קטנים יחסית", אומר גוזלי, "לכן הייתי ממליץ על פרקט למינציה שנותן את תחושת החמימות של העץ בלי להיכנס להוצאות גדולות מדי. בחדר כזה, שבו תשומת הלב לגרירת רהיטים כמו כיסא מחשב למשל פחותה יותר, קל לטפל בתקלה באופן נקודתי על ידי החלפה פשוטה וקלה של אזור מסוים של פרקט הלמינציה. כמו כן, תמיד בהמשך יהיה אפשר להחליף פרקט למינציה בפרקט עץ בחדר שבו למשל בן בוגר עזב את הבית והחדר הפך למשרד, קליניקה וכדומה".

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

בחללים רטובים - חשבו על ההרגלים

"בבתים שבהם נהוג לנקות עם הרבה מים לא הייתי ממליץ גם על פרקט למינציה", מדגיש גוזלי את עניין התאמת חיפוי הרצפה לאופי הדיירים. אולם חשוב לדעת שבחדרים הרטובים - המטבח וחדרי הרחצה - אפשר בהחלט לעשות שימוש בפרקט למיניציה, כל עוד בוחרים את המוצר הנכון. "מי שבכל זאת מעוניין לקבל את מוטיב העץ גם בחדרים הרטובים יכול בהחלט ללכת על מוצר מסוג 'אקווה': פרקט למינציה המורכב משילוב עץ ופולימרים ולכן בעל עמידות גבוהה מאוד בפני לחות", מסביר גוזלי, "במטבח, יש לשים לב שאם מותקן אי, יש להרכיב את הפרקט מסביב לאי ולא מתחתיו, בשל עומסי המשקל".

פרקט בורדו (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט עץ טבעי | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין
פרקטים כרמל (צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין)
פרקט מגה פלור קינג סייז מתוצרת EGGER (גרמניה) | צילום: יחצ כרמל פלור דיזיין
_OBJ_OBJ

_OBJ

למבחר קולקציות הפרקט של רשת כרמל פלור דיזיין >>