הנה עוד רגע פסח מגיע ואיתו ליל הסדר ושלל ארוחות החג. המפגשים המשפחתיים, הניחוחות המהבילים, החוויות והזיכרונות שנשמרים לשנים - כל אלו מתרחשים סביב השולחן - אחד המוקדים החשובים של בתי הישראלים, שכמעט יותר מכל אוהבים לארח, וכמה שיותר.
"בעקבות השינויים התפיסתיים של השנים האחרונות בכל הקשור לעיצוב המרחב הביתי, היום מתייחסים גם אל שולחנות האוכל כאל פריט עיצובי המותאם לעיצוב הכולל של הבית", אומרת מיכל איתני פארי, סמנכ"ל הסחר של רשת ביתילי. "השנה, יותר מתמיד, הדגש על עיצוב פינות האוכל הופך פחות קלאסי ומופנה דווקא לעיצוב הבינלאומי ולשלל סגנונות ובהם העיצוב הסקנדינבי, העיצוב הכפרי והעיצוב המודרני".
עוד בערוץ עיצוב הבית:
בישראל כמו בישראל
בבתים ובדירות בישראל, שמתוכננים היום בסגנון החלל הפתוח, מיקומה של פינת האוכל במרכז החלל הציבורי של הבית מחייב תשומת לב ומחשבה לא פחות מבחירת ארונות המטבח או הספה בסלון. לפינת האוכל תפקיד כפול: מצד אחד היא צריכה להיות מעוצבת ולהשלים את מראה הבית ומצד שני עליה להיות פרקטית, נוחה ומתאימה לאירוח מספר משתנה של אורחים.
הישראלים, שאצלם המשפחה עומדת בראש סדר העדיפויות, עושים שימוש תדיר בשולחן פינת האוכל. "שולחן האוכל הוא נקודת המפגש המסורתית של המשפחה, אם בסופו של יום עמוס ואם כשכולנו מתאחדים בשישי ובערבי החג", אומרת איתני פארי. "בשל ההתכנסויות הרבות יחסית, ידוע שהישראלי מעדיף שולחנות אוכל גדולים שנחמד יהיה לשבת סביבם בנוחות מרבית. לכן, גם כשהחלל מצומצם יחסית וביומיום מוצב בו שולחן קטן, רצוי שהשולחן יהיה כזה שניתן להגדיל אותו בשעת הצורך".
להשראות נוספות של פינות אוכל במחיר אטרקטיבי >>
בטון, עץ גולמי וברזל
כמו בכל תחום בעיצוב הפנים, גם פינות האוכל מופיעות בשלל סגנונות. בעת האחרונה מוביל הסגנון הסקנדינבי המאופיין בקווים נקיים ועדינים, אבל גם הסגנון הכפרי הכבד וזה המודרני הקליל לא פחות בולטים ואהובים על הקהל הישראלי. "שולחן האוכל 'בטון' הוא זה המתכתב עם הסגנון הסקנדינבי בשל הקווים הצנועים שלו ושילוב החומרים המרתק: פלטת בטון מינימליסטית ורגלי עץ התורמות למראה חם ואלגנטי", אומרת איתני פארי, "זוהי דוגמה לרצון שלנו להתמזג עם הטבע ולשמור עליו, שכן השולחן עשוי כולו מחומרים ירוקים וידידותיים לסביבה, ובכך משלב אידיאולוגיה חברתית ועיצוב העומד בקו ישר עם הטרנדים הבינלאומיים המובילים".
ואם מדברים על טבע, גם הסגנון הכפרי לא נשאר מאחור - שולחנות במראה גולמי הלקוח מעולמות הריהוט הכפרי האירופי בגימור גס ופחות מעובד. שולחנות אוכל שמזכירים שולחנות אבירים מבתי אצולה באירופה בשל הרגליים המרובעות והקושרות האלכסוניות שלהם. שולחנות שבנויים מחלקי עץ ממוחזר בגימור משומש ועוד.
להשראות נוספות של פינות אוכל במחיר אטרקטיבי >>
לא פחות חשוב
נוסף על העיצוב, חשוב מאוד לשים דגש על ההיבט הפרקטי של פינות האוכל ובמיוחד חשוב שהשולחנות יהיו ניתנים להגדלה ובכך מותאמים לאירוח. "הציבור הישראלי אוהב שולחנות מלבניים, בעלי אופציה להארכה עם מקום ל-12 סועדים לפחות", אומרת איתני פארי. "אורכו של שולחן ממוצע הוא 1.8 מטרים עם אופציה להארכה עד 2.8 מטרים, ויש שולחנות שמתארכים עד 3.5 מטרים. בבתים שבהם השטח מצומצם יחסית ניתן להציב שולחן באורך 1.6 מטרים עם אופציה להארכה ואילו בבתים מרווחים ניתן להציב שולחן באורך שני מטרים במצב סגור או שולחן ארוך מאוד שאינו מצריך הארכות בעת אירוח".
איך תבחרו את השולחן המתאים לצרכים ולפינת האוכל שלכם? אספנו לכם כמה טיפים:
לא משנה מה גודל הבית, רצוי לבחור פינת אוכל שתהיה פרופורציונלית לחלל המיועד לה ושתתאים בסגנון לשאר הרהיטים בבית.
המרחק בין השולחן לקירות סביבו צריך להיות לפחות 80-100 ס"מ כדי לאפשר ישיבה נוחה.
חשוב לבחור פינת אוכל אמינה ויציבה שתוכל לשמש לאורך זמן ושתהיה פרקטית לאירוח מספר משתנה של אנשים.
בעיקר אם אתם מארחים, חשוב שלשולחן תהיה אפשרות הארכה ושניתן יהיה לאחסן את הפלטות בתוכו.
חשוב לבדוק את הפרופורציה בין גובה מושב הכיסאות לגובה השולחן כדי לאפשר ישיבה נוחה ככל האפשר.
ניתן בהחלט לבחור שולחן ניטרלי יחסית וסביבו להציב כיסאות מסוגים שונים, שאותם ניתן להחליף ביתר קלות.
את פינת האוכל ניתן "להלביש" בשלל פריטים משלימים שיהפכו אותה לנעימה ומסוגננת: גוף תאורה, תמונות, ראנר, אגרטלים וכדומה.
ולסיום: כמה טיפים לניקוי השולחן ותחזוקו
לא כדאי לגרור את השולחן - הגרירה עשויה לפגוע ביציבות הרגליים ולפגום ברצפה.
לא כדאי להגזים עם מי הספונג'ה שעלולים להיספג ברגלי השולחן.
מדי פעם נקו את השולחן בחומרים ייעודיים שישאירו שכבת מגן וישמרו עליו.
להשראות נוספות של פינות אוכל במחיר אטרקטיבי >>