אופנה ועיצוב הבית הולכים ביחד מאז ומתמיד. זו משפיעה על זה, וזה משפיע על זו ועולם הסטיילינג יוצא נשכר משני הכיוונים. בתוך העולמות המשיקים האלה נוצרים מיקסים ייחודיים עם תוצאה מושלמת: באופנה מחברים פריטי ביגוד ואביזרים מכף רגל ועד ראש, ובעיצוב הבית יוצקים ריהוט ואביזרים בין קירות לבנים. את המיקסים האלה עושות דרך קבע שתי כוהנות סטיילינג משני התחומים.
גילי סיוון-כהן, מפיקה ואוצרת תערוכות אופנה, מדריכה סיורי אופנה מטעם אתר החוויות והאטרקציות "toMix" במתחם נוגה ובשוק הפשפשים ביפו, ומירי בלבול, מחלוצות בשורת ההום סטיילינג בישראל ובעלת בית ספר "סקולה” ללימודי הום סטיילינג, מרצה ומסיירת מטעם "toMix" עם קבוצות בין הפינות הקסומות והמעוצבות של אותו שוק.
"סטייל מלווה אותנו כל החיים, אופנה באה והולכת"
כסטייליסטית אופנה מאמינה סיוון-כהן כי כל אחד, בכל גזרה, גודל וגיל יכול בקלות להתלבש ולהיראות מצוין. במסגרת עבודה למדה וזכתה להכיר את הצרכים השונים והמשתנים מאדם לאדם. "סטייל ואופנה זה לא אותו דבר – סטייל זה משהו שאת רוכשת והוא מלווה אותך לכל החיים. אופנה באה והולכת". לכבוד סיום הקורונה ובכלל במעבר מעונה לעונה היא ממליצה לעשות סדר ולבדוק את הדברים מחדש, מעין "הכן ארונך לעונה החדשה":
- סדרו ותרמו מארון הבגדים שלכם את כל אותם פריטים שלא לבשתם בשנה האחרונה.
- פנו מקום לפריטים חדשים. זה עושה טוב לארון ולנפש.
- ערכו מיון עמוק לבגדים לפי קטגוריות של שחור ממנו יש הכי הרבה, צבעוני, צבע חלק ואחיד, מודפס עם טקסטורה.
- אחרי מיון אמיתי וכנה נשארים הרבה פחות פריטים בארון שעדיין רלוונטיים. השתדלו להשאיר רק פריטים שלא איבדו צורה וצבע ולא נשחקו.
מכאן היא מציעה לגשת למלאכת הבחירה של פריטי המאסט-הב בארון לקיץ 2021. אם להיות יותר ספציפיים, הרשימה כוללת חולצה לבנה מכותנה שקופה מעט; שמלה שחורה קטנה (אובר סייז); ג'ינס מבד דק, לא נמתח מדי (שמתרחב מאוד בכביסה); שמלה בצבע קיצי כמו כתום, ירוק או ניוד; סנדל או עקב סירה בצבע ברונזה; כובע קש קלוע ולסיום, צעיף משי דק וארוך להשלמת המראה. "אני מאחלת לכל אחת שתסתכל פחות על המידה שכתובה על תווית הבגד ויותר על איך הבד מונח על הגוף שלה", היא מסכמת בטיפ חשוב.
בית הוא ליקוט של זיכרונות ושמחות
בהלבשת הבית, לעומת זאת, אין מאסט-הב והאופנות פחות רלוונטיות. "אופנה היא דבר מתחלף, ולבית שלנו לא היינו רוצים להכניס דברים שמתחלפים בקצב, אלא שיחזיקו הרבה זמן וייתנו לנו הרגשה של 'בית' – זיכרונות, אוספים, שמחות וליקוטים שעשנו על פני השנים. זה מה שמייצר את הבית הייחודי לנו", אומרת מירי בלבול. כדי שהבית ייראה ייחודי ולא כשטנץ, חוקים מבחינתה הם מחוץ לתחום. "ברגע שקובעים חוקים, כל הבתים ייראו אותו דבר, ולכן הבסיס לעבודת ההום סטיילינג היא החופש שמותאם לכל אחד. מנקודה זו אפשר להתחיל להתניע את התהליך".
אחרי שפרענו את חובות החוקים והאופנות והסתכלנו על עצמנו כאנשים שחיים בבית, אפשר לעבור לשכבה הבאה: למלא את הצרכים הספציפיים שלנו: לבחור מיטה, ספה, פינת ישיבה שתתאים למספר בני המשפחה או להרגלי האירוח. כאן ממהרת בלבול להדגיש: "רק לא לירות על אוטומט ולקנות הכול במקום אחד ומה שיש. בית צריך להרגיש, ללקט, לבנות בשלבים. ככה נייצר את הייחודיות של הבית, שלא יהיה דומה לאף בית אחר".
כעת מגיע השלב למלאכת הסטיילינג, שנוגעת לשפה העיצובית של פנים הבית, לצבעים, לטקסטיל, לתאורה ולשאר האביזרים. "אני לא פוסלת שימוש בטרנדים אבל אם כבר עושים זאת, אז לעשות את זה בחוכמה, כדי שהם לא יהוו את האמירה של הבית", היא אומרת.
אחד הדברים שהונגשו בתקופה האחרונה ויכולים לסייע בבחירה אינדיבידואלית הוא האמנות. "אם פעם היינו נרתעים ממנה בגלל המחיר, היום היא נגישה יותר, רבה יותר ומיוצרת על ידי יותר אנשים". את האמנות היא בוחרת לפי מה שהעיניים נמשכות אליו. "זה אולי נשמע בוטה, אבל הסיפור מאחורי התמונה לאו דווקא מעניין אותי. אם אני נמשכת לאמנות מסוימת, אקנה אותה. רק עכשיו רכשתי לעצמי יצירה של שלומי שילוני שכבשה אותי מבין מאות יצירות שלו. כשהגעתי הביתה גיליתי שיש בה כתר, ויש לי משיכה לכתרים. כל יום אני מגלה בה עוד משהו ונהנית ממנה. חשוב ליצור את החיבור בין האמנות לאמת שלך ואין הכרח להתעמק במשמעות הפילוסופית. אחרי הכול אנחנו מתעסקים בקלילות, במה שמונגש, בכיף ובטוב".