חיפוי קירות בטפטים נהוג כבר מאות שנים, החל מאירופה הקלאסית ועד לשנות השבעים העליזות בארצות הברית. השימוש בטפטים באמצע המאה העשרים היה טרנדי ונפוץ בבתים רבים, עד שהגיע גם לישראל. דירות רבות עטו טפטים מעניינים ושונים בחללי הבית. כמו טרנדים רבים, השימוש המרובה בטפטים בשנות השבעים הביא את הטרנד למיצוי מאוד מהיר, ואחריו הגיעו התרחקות וההימנעות משימוש בטפטים כתגובה ישירה, ובמקומם רווח סגנון נקי ומודרני יותר בשנות השמונים והתשעים.
הטפטים של המאה ה-21 שונים מאוד ממה שמוכר לנו מבית הורינו. השימוש כיום בטפטים כאלמנט עיצובי בבית מאופק יותר, מדוד וביחס טוב לשאר הפרטים בחלל. במקום חללים שלמים עטויים בטקסטורות צבעוניות כמו שהיה נהוג אז, היום אנו מסתפקים בקיר אחד משמעותי ומדויק בנגיעה הנכונה, או לחילופין בטפט מעודן ומתוחכם.
ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך גם מגוון הטפטים מתרחב: הדפסים דיגיטליים המדגישים טקסטורות מיוחדות או גיאומטריה מיוחדת בהדפסה מובלטת - מדובר בשפע של אופציות להלבשת קירות הבית. עם השפע מגיעה ההתלבטות הגדולה של מה לשים והיכן, באיזה סגנון ובאיזה שילוב. מאחר שלכל בית הייחוד שלו, אין תשובה אחת נכונה, אך עם מדריך הטפטים שהכנו לשנת 2017 הבחירה תהיה שקולה וברורה יותר.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
רגע לפני שבוחרים טפט, מושגי יסוד חשובים
לפני הגעתכם לחנות הטפטים או החיפוש אונליין, הגדירו את הסגנון העיצובי של ביתכם: אקלקטי, בוהמייני, מודרני, סקנדינבי, שאבי שיק, כפרי. תהליך הגדרת הסגנון יתרום לכם בהבנת האלמנטים בחלל, ובהתאם לכך תוכלו להתחיל בחיפוש אחר הסגנון של הטפט שאתם מחפשים. בחנות אחת תוכלו למצוא טפטים בסגנונות רבים – גיאומטרי, וינטג', חפצים, חיות, צמחים, פרחים, איורים, מדליונים ועוד. הסינון בהתאם לסגנון הבית ולמה שאתם אוהבים יקצר את משימת החיפוש באופן משמעותי ויהפוך את הבחירה לנכונה יותר.
טקסטורה
הטקסטורה של הטפט היא ביטוי גרפי דו ממדי, בצבע מיוחד או בהדפסה מובלטת. טפטים, כמו בדים, מגיעים בטקסטורות של קטיפה, פשתן, נצנצים, גובלן ועוד. טקסטורה היא תחושה של מרקם מסוים, של חומר ושל גימור, והיא חלק בלתי נפרד מההדפס עצמו – מה שהופך את הטקסטורה לאלמנט הכי חשוב בבחירת טפט.
צבעוניות
צבע הוא המרכיב השני בחשיבותו בבחירת הטפט. בין אם זה צבע הטקסטורה או הרקע שלה, מדובר ביחס בין שני צבעים דומיננטיים שונים. יחס זה מגדיר את הקונטרסט של הטפט (מה שיקבע גם את רמת העומס הוויזואלי אליה נגיע בהמשך). הצבע בטפט משמש כרקע לטקסטורה ובעצם נחשב לניגוד שלה. טפטים רבים מגיעים בסדרות של מבחר צבעים. הבחירה בגוון הנכון תעשה בהתאם לחדר ולסגנון, לכן חשוב מאוד יחסי הקונטרס וההרמוניה בין צבעי הטקסטורה והרקע בטפט, ובין הטפט לחלל עצמו.
טפט פרחוני או גיאומטרי, בעל הדפס זהה ורקעים שונים, יכול להתאים למגוון סגנונות. רקע בצבעי פסטל יתאים לסגנון סקנדינבי, רקע בצבע עז יתאים לסגנון האקלקטי, ורקע כחול עמוק ודרמטי יתאים לסגנון בוהמייני מקסימליסטי.
עומס ויזואלי
לאחר שבחרנו טקסטורה מעניינת בצבעים הנכונים ועם צבע הרקע הנכון, אנו צריכים לשאול את עצמנו מה בנוגע לעומס הוויזואלי. האם החלל שהטפט מיועד לו הוא אקלקטי ועמוס או נקי ושקט? האם מדובר במבואה לבית, בשירותי אורחים או בחדר שינה? מאחר שלכל חלל הייעוד שלו ולכל בית הסגנון שלו, חשוב לבחור בטפט שלא יכביד על העיניים שלנו – טפט שעוברים לידו במסדרון לא בהכרח יתאים לחדר העבודה. חשוב להבין כמה דומיננטי הוא יהיה בחלל.
רמת הטרנדיות
נוסף על הפרמטרים הללו יש להביא בחשבון גם את פקטור הטרנדיות. טפט מגניב שעושה לך את זה, הוא לא בהכרח בחירה רעה - רק חשוב לא לפעול באימפולסיביות ולבחור באופן שקול. את הרשימה חילקנו לפי סגנונות, כאשר לכל סגנון יש צבעים שונים בטקסטורות שונות. את החלל המיועד אתם תדעו להגדיר בהתאם לביתכם ולטעמכם האישי.
טפטים בסגנון סקנדינבי
טפטים בסגנון בוהמייני
טפטים בסגנון וינטג'
טפטים בסגנון שאבי שיק
טפטים בסגנון אקלקטי
טפטים טרנדיים: פרחים כהים, גן בוטני וחיות בר
טפטים לחדרי ילדים
זהו החדר שהכי כיף להשתולל בו, מכל הבחינות. הצבעים, הטקסטורות, השמחה המתפרצת מכל קיר ומכל אביזר - חדרי הילדים הם המקום הכי נכון להדביק טפטים עליזים על הקירות. לא מזמן סקרנו עבורכם כמה וכמה אפשרויות של טפטים לעיצוב חדר ילדים, אבל עכשיו מצאנו עבורכם את השלמות בהתגלמותה.
איפה משיגים את כל זה?
טפטים לבית ניתן לרכוש אונליין מאתרים מובילים בחו"ל כגון wallpaper direct ,spoonflower ,etsy ,studio ditte ,ebay ,aliexpress מומלץ להביא בחשבון עלויות משלוח והבדלים בין התמונה שראיתם באתר למה שתקבלו בדואר. מחירים נמוכים או ספקים לא מוכרים אמורים לעורר בכם ספק קל בנוגע לאיכות או לשירות. מה שבטוח, בחירת טפט אונליין לא דומה לבחירה בחנות מקומית, שבה מקבלים ייעוץ בבחירה וטלפון של מתקין מומלץ להתקנת הטפט.
את הכתבה הכינה לירון גונן, מעצבת פנים ובלוגרית www.missgarot.co.il