היא אדמדמה, לוהטת ואי אפשר לפספס אותה: הנחושת היא המתכת הכי חמה (תרתי משמע) של השנה האחרונה. חנויות עיצוב הבית התמלאו בגוני האדום-כתום של המתכת בקאמבק מפואר שכולל כל חלקה טובה בבית שלכם: מכלי האוכל דרך הרהיטים ועד הקירות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
מתאימה עצמה כמו זיקית
אם בעבר הנחושת נתפסה כמתכת זולה המזוהה יותר עם מציאות ארכיאולוגיות מאשר עם עיצוב הבית, היום היא מגיעה לרמות גימור מרגשות ומוסיפה זריקת צבע טבעית לחלל. גם חללים המעוצבים באיפוק רב ובגוונים בהירים יכולים ליהנות מהגיוון הנחושתי שמחמם את החלל יותר ממתכות כסופות. "הרצון ליצור אינטימיות, חמימות וקרבה הוביל מעצבים רבים לחזור אל המתכות העתיקות ולייצר להן אדפטציה מודרנית, תוך ניצול הטכנולוגיה המתקדמת ויצירת מראה עדכני", אומרת אדריכלית הפנים אריאלה עזריה ברקוביץ.
"הנחושת מתאימה את עצמה כמו זיקית לסגנון הרצוי", אומרת מעצבת הפנים וההום סטיילינג רויטל רודצקי. "היא אלגנטית בשילובי שחור-לבן, זורחת ומאירה ליד הירוקים והכחולים ומחממת ליד הלבנים והפסטלים ומביאה קריצה שונה לצבעוניות בבית".
מגמת המראה הטבעי והאורגני לבית ממשיכה לצבור תאוצה והמתכת היא חלק משמעותי מאותה המגמה. "הגוון הנחושתי מאוד ורסטילי וניתן ליצור איתו עיצובים קלאסיים לצד אולטרה מודרניים ועתידניים", מסביר מעצב הרהיטים יפרח בן צבי. "מספיק פריט אחד עשוי נחושת כדי לספק מראה שונה וייחודי לחלל כולו". עם זאת מזהיר בן צבי כי מאחר שמדובר בחומר בעל מראה דומיננטי, חשוב לשלבו בצורה מאוזנת על מנת שלא ליצור עומס ויזואלי בחלל.
גוף תאורה קטן או רהיט דומיננטי
אז איך נכון לשלב את הנחושת בעיצוב הבית? אם יש לכם אומץ - תוכלו לבחור ברהיט מרכזי מנחושת אשר יוביל את עיצוב יתר החלל בהתאם. החלל לא חייב להיות הסלון או חדר השינה. נחושת משתלבת נהדר גם בחדר האמבטיה. אמבטיית נחושת, למשל, תיצור אפקט דרמטי ומרשים. העיצוב סביב האמבטיה ידרוש טיפול מעודן יותר בהתאם. ואם בחדר האמבטיה עסקינן, נגיעה של נחושת יכולה לשדרג את המראה הלבן והקר של חדר המקלחת. ברזי הנחושת הם האופציה החביבה עלינו, אך גם שילוב של ידיות מנחושת לארונות או מתלה לנייר טואלט יצבעו את החלל.
יש מגוון דרכים לשלב את הנחושת בבית מבלי לשנות את כל עיצוב החלל. תוכלו לבחור בשילובים עדינים במיוחד כמו קערות נחושת בכניסה לבית, שעון קיר, מעמדי נרות או פריטים דקורטיבים דומים. אם אתם רוצים לתת לנחושת נוכחות יותר מורגשת, תוכלו לעשות זאת בעזרת מדפים ייחודיים, מתלה לבגדים או פוף עדין לצד המיטה. לנוכחות דרמטית יותר אפשר לשלב את הנחושת אפילו כטפט על קיר אחד.
מעצבי העל מצטיינים במיוחד בשילוב הנחושת בגופי תאורה שיכולים להשתלשל מהתקרה או לעמוד לצד המיטה. הנחושת הופכת כל גוף תאורה למסקרן יותר ויוקרתי יותר אך לא מנקר עיניים. כך למשל המעצב טום דיקסון, הידוע ביכולתו להגיע לגימורים מדהימים בנחושת, מעצב בכל קולקציה שלו לפחות כמה גופי תאורה מהמתכת האדמדמה.
נחושת בקטן: עד 100 שקלים
גם בגזרת כלי הבישול וההגשה מצטיינת הנחושת במיוחד, וכך היא יכולה להשתלב בעיצוב הבית רק באירועים מיוחדים, כסט שיוצא לרגל חג או מסיבה. תוכלו לעשות זאת בעזרת פלייסמטים, כלי קפה וסוכר, סכו”ם נחושת או אפילו סירים ומחבתות מנחושת.
ואם אתם רק רוצים ריענון קל של נחושת בבית ולבחון אם הטרנד מתאים לכם, תוכלו לעשות זאת עם פריטים קטנים שלא עולים יותר מ-100 שקלים: נסו את המדף (79.90 שקל) או המתלה (99.90 שקל) של UMBRA, את האקססוריז מנחושת של Adika livilng (החל מ-42 שקל), את סט כלי ההגשה של הום סנטר (49.90-89.90 שקל), את מנורת הנחושת הקטנה של איקאה (95 שקל) ואפילו את הפלייסמט היוקרתי של הביטאט תוכלו להשיג במחיר נגיש (44 שקל).