זו לא תהיה טעות לומר שיריד "צבע טרי" חולל מהפכה בכל הנוגע להנגשת האמנות ולחשיפה של אמנים ומעצבים עצמאיים, ובימים אלה מתקיים יריד האמנות הגדול בארץ בפעם התשיעית. למשך שבוע מתמלאות הרשתות החברתיות בתמונות של יצירות אמנות ומתעורר שיח על תחום שבעבר היה שייך למביני עניין בלבד. בכל שנה מתקיים היריד במיקום מפתיע אחר, והשנה נבחר מוזיאון הטבע החדש ע"ש שטיינהארדט להכיל את עשרות אלפי המבקרים.
כבר בערב הפתיחה, ב-28 במרס, רחוב קלאוזנר ברמת אביב נראה כמו שדרות רוקח לפני הופעה של אמן מצליח בפארק הירקון. חניונים עמוסים ומאות אנשים צועדים אל עבר הקופות. ההליכה מהחניון ליריד היא קצרה ומיד מתגלה המבנה העוצמתי של המוזיאון: מעין תיבת עץ ענקית עשויה סרגלים המולבשת על גבי מבנה קובייתי, שילוב ארכיטקטוני שאי אפשר להתעלם ממנו.
המיקום הייחודי ומהותו שולבו גם באוצרות של היצירות ביריד. רבים מהפרויקטים המיוחדים שיוצגו השנה מתייחסים למיקומו המיוחד של היריד במוזיאון הטבע, ועוסקים בכוחות הטבע ובעלי החיים. גם המיתוג הגרפי עודכן בהתאם ויצר שפה שמתכתבת עם הקונספט.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
הטווח שבין עיצוב לאמנות
החלל מחולק לשני אזורים שביניהם מפרידה חצר פנימית- חלק אחד הוא גלריית האמנות שבו מציגות השנה כ-20 גלריות ישראליות בשילוב אמנים ייחודיים מרחבי העולם. שם אפשר להתרשם מעבודות צילום וציור מרהיבות שכולן מוצעות למכירה. החלק השני מוקדש ל"חממה". פרויקט מרתק וייחודי שפותח ע"י צבע טרי. 50 אמנים צעירים ומבטיחים מציגים את יצירותיהם ועיצוביהם שבחרה ועדת קבלה שהוקמה במיוחד. הביקור שלנו התמקד בחלק הזה של התערוכה, שהוא מעט יותר "חופשי" ומציג דיסציפלינות שונות בטווח שבין עיצוב ואמנות.
סטודיו KAHN
עם כניסתנו למתחם החממה, שבה את עינינו הביתן של הסטודיו, שמפתח, מעצב ומייצר יציקות קרמיקה בשפה מדויקת וייחודית. הוצגו בו כ-100 מוצגים שונים. חלקם מעין רטרוספקטיבה על פריטים אייקונים, וחלקם חפצים שנראה כאילו נלקחו לסיבוב בארץ הפלאות. דגמים אלה הוצגו לצד קולקציית קפסולה של תלמידי הסטודיו שעיצבו מחדש יציקות אייקוניות של המותג.
אסף וינברום
עלייה ברמפה לחלק העליון של החממה הפגישה אותנו עם שני מעצבי התאורה המבטיחים והמעניינים - אסף וינברום ואיתי בר און. וינברום הציג הצצה לקולציה החדשה שגם הפעם עושה שימוש בחומרים שמאוד מאפיינים אותו- עץ ופליז אבל הרעננות וההתפתחות ניכרים- משך את תשומת ליבנו במיוחד גוף תאורה קירי עשוי כולו פליז מינימליסטי ועם זאת עוצמתי וגוף תאורה תקרתי מרשים עשוי טבעת פורניר מעושן שניתן להציב בהסטה.
איתי בר און
בר און הציג קולקציית גופי תאורה שהם ללא ספק בשורה למי שעוקב אחר העבודות שלו בשנים האחרונות. איתי, המזוהה מאוד עם שילוב של תאורה ובטון, מציג קולקציה הרמונית עשויה מתכת שחורה מגורענת, נקייה עד כדי אולטרא מודרנית. קווים מוקפדים ודקיקים שיוצרים נוכחות נעדרת ומלאת שיק.
מדינה קטנה, סצנה רותחת
עוד בתערוכה: עבודות של סטודיו KNOTS עם פריטי ריהוט שכולם מבוססים על קשר מפותל של טקסטיל, מסכות העץ המאוירות של צחי נבו, ועבודות של סטודיו knob - זוג מעצבי מוצר מוכשרים שהמוטו שלהם הוא Story telling Home Decor. בביתן הם מציגים אלמנטים עיצוביים השאובים משנות ה-50 ומציגים גרסת וינטג' מחוכמת. כולם מתוך שיטוטים של בעלי הסטודיו עדי ויותם בשווקים וברחוב, שם הם מקבלים השראה שמתורגמת לסיפור העובר דרך המוצרים שלהם.
גם עבודות טקסטיל של תמר ברניצקי שהציגה קולקצייה מלאת צבעוניות בעבודת יד ובה בדים מפוררים הנוצרים בתהליך כימי שפיתחה. כל יריעה היא עולם בפני עצמו ומיועדת כטקסטיל אמנותי לתלייה על קיר. אלון דודו הציג קולקציית ריהוט בעץ שמאוד מאפיינת את הקו הייחודי שלו ועוד מבחר אמנים ומעצבים שמוכיחים שגם כאן בארצנו הצעירה והקטנטונת יש סצנת עיצוב ואמנות חיה, בועטת ומלאת יצירתיות.
שריינו לכם ביקור ביריד, שפתוח עד 1 באפריל. גם אם אמנות ועיצוב נראים לכם תחומים מרוחקים ומנוכרים, הבטחה שלנו - תופתעו לגלות שהם יכולים להיות נגישים ומעשירים.
רוני קרן ומעיין כרמל הן בעלות מותג העיצוב Pas Normal