כל מי שחובב שיטוט בשוקי פשפשים יודע שלא מדובר בסתם ציד של פריטים יפים בחנות, אלא בעונג של ממש למצוא פנינה בתוך ערימות של ג'אנק. המתקדמים יותר גם יודעים לזהות יהלומים – כלומר רהיטים במצב גולמי, שמעט ליטוש, צביעה ושיבוץ יהפכו אותם לתכשיט של הבית. אבל לא כל מי שיש לו עיניים טובות למציאות נפלאות מכיר את החוקים של שוקי הפשפשים, ויכול להיות שאתם יכולים למקסם את השיטוט אם רק תשנו דבר קטן או שניים בהרגלי החיפוש שלכם.
אל תתלבשו
אנחנו לא מתכוונים שתבואו בעירום כמובן, אבל אם תיראו כמו מי שיש לו כסף – המחיר ההתחלתי יהיה בהתאם. אל תשכחו, הסוחרים בשוק עובדים שנים ארוכות ומודדים אתכם במבט בן אלפית שנייה. לבשו את השרוול המוזנח או הג'ינס הקרוע וממש לא את הבגדים החדשים שלכם.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- חנויות העיצוב היפניות שאתם חייבים להכיר
- עשרת הגדולים: טפטים הורסים לחדרי ילדים
הגיעו מוקדם
המכירות של שוק הפשפשים לא מתחילות בתשע או עשר בבוקר, אלא הרבה לפני כן. אם תגיעו לשוק בשש או בשבע בבוקר תמצאו את הסוחרים מקבלים את הסחורה ולהוטים להיפטר ממנה לפני שהיא תופסת מקום בחנות.
הגיעו מוכנים
אתם חייבים שיהיו איתכם: סרט מידה; סל או עגלת קניות אם אתם מתכוונים לקנות פריטים כבדים; סמארטפון עם סוללה מלאה (כדי לצלם ולהתייעץ עם מי שצריך במהירות האפשרית); תמונות של החלל שאותו אתם מתכננים לרהט או לקשט (זה יעזור לכם לדמיין, באחריות); נעליים נוחות ובקבוק מים.
כסף מזומן
נכון, חלק מחנויות שוקי הפשפשים ברחבי הארץ התפנפנו לאחרונה ומכבדות כרטיסי אשראי, אבל מזומן עדיין עושה את זה לסוחרים הוותיקים. יהיה לכם הרבה יותר קל להתמקח כשהמוכרים רואים את רצינות כוונותיכם בשטרות מרשרשים. מצד שני, אל תמהרו להוציא את החבילה. להיטות יתר לא עוזרת במשא ומתן עם סוחרי השוק, שהם ממולחים מכם ברוב המקרים.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
התמקחות היא חובה
בחיים, אבל בחיים, אל תשלמו את מה שביקשו מכם לראשונה, גם אם זאת נשמעת לכם עסקת חייכם. המוכרים בשוקי פשפשים נוקבים מלכתחילה במחירים גבוהים, והם יודעים שתבקשו מהם להוריד את המחיר. אם אתם שונאים או לא יודעים להתמקח – הביאו איתכם חבר או חברה שיודעים. אחרי הכל – זה שוק פה.