חדי קרן, ציפורי פלמינגו, גביעי גלידה ושאר מתנפחים גדולים וצבעוניים מככבים באינסטגרם בחודשי הקיץ, אבל בשביל מצילים ברחבי עולם מדובר בכאב ראש לא קטן. רוחצים המשתמשים במתנפחים הגדולים עלולים להיסחף בקלות ללב ים, הם מזהירים. "מתנפחים לא מתאימים לשימוש בים", אומר פירס סטנברי, ממשמר החופים באנגליה. בשבוע שעבר הוזעקו אנשי משמר החופים בדרום אנגליה 18 פעמים ביום אחד כדי לחלץ רוחצים שנסחפו לעומק הים על מתנפחים. בסך הכל חולצו בשלום באותו יום 15 אנשים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
לדברי סטנברי, אחת הרוחצות נסחפה על חד קרן מתנפח למרחק של 400 מטר מהחוף באי היילינג לתוך "אחד הנתיבים הימיים העמוסים בעולם". שייט קיאק סייע לאישה עד להגעתה של סירת ההצלה. צוות מחלצים אחר הוזעק לחילוץ מתרחץ נוסף שנסחף על חד קרן, ובדרך חילצו עוד אדם, שנסחף בסירה. אותו הצוות הבחין בפלמינגו מתנפח נטוש והזעיק לאזור סירות הצלה ומסוק כדי לבדוק האם הרוחץ שהשתמש בו נקלע למצוקה. לדברי משמר החופים, אנשיו מבזבזים שעות רבות בבדיקת מתנפחים נטושים שנסחפו לים, כדי לוודא שאינם נושאים רוחצים.
מלבד התמונות הרבות ברשתות החברתיות, גם המכירות מעידות שמתנפחים גדולים, שאפשר לרכוב או לצוף עליהם, הפכו לאביזרים פופולריים במיוחד. מרשת בתי הכולבו ג'ון לואיס מסרו ל"טלגרף" כי רבע מהמתנפחים הנמכרים ברשת הוא חד קרן ענקי וכי המכירות של מזרן רחצה דמוי אבטיח עלו ב-172 אחוז.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
במקרה חמור במיוחד בסוף יוני אולגה קולדו, תיירת מרוסיה שנפשה בכרתים, נסחפה על מזרן רחצה בזרם חזק. היא נמצאה לאחר 21 שעות על ידי מסוק, וספינה של משמר הגבול היווני חילצה אותה כשהיא סובלת מכוויות שמש והיפותרמיה.
"מתנפחים ענקיים מתאימים לשימוש בבריכות בלבד ולא בים, שם הם יכולים במהירות להפוך מכיף לסכנת חיים", אמר סטנברי לבי.בי.סי. לדבריו, תנאי הגאות והשפל, הרוח וכל שינוי במזג האוויר יכולים לגרום למתנפחים ולאנשים המשתמשים בהם להיסחף לעומק הים.