בפברואר כיכבה על שער מגזין העיצוב הנחשב Architectural Digest גווינת' פאלטרו, מצולמת בביתה כשברקע קיר ועליו מסודרות צלחות חרסינה מעוטרות; בתחילת מרץ הייתה זו קריס ג'נר שהציגה ב-poosh, בלוג הלייף סטייל של הבת קורטני, חדר ייעודי שבו מוצגים לראווה כלי חרסינה מצוירים. חובבי העיצוב יודעים שמדובר רק בהוכחה נוספת לכך שמקבץ צלחות מעוטרות על הקיר הוא כבר לא רק זיכרון מבית סבא וסבתא – הוא חזר להיות מרכיב טרנדי בעיצוב הבית.
View this post on Instagram
חדר הכלים של קריס ג'נר:
View this post on Instagram
ב"דיילי מייל" מעריכים שאוסף כלי האוכל של ג'נר, הכולל קנקן וכוסות של גוצ'י שווה 15 אלף פאונד (כ-65 אלף שקל), ושהצלחות של פאלטרו – מבית האופנה הרמס – שוות כ-6,500 פאונד (כ-28 אלף שקל). אבל כמובן שאין צורך להוציא סכומים כאלה. למעשה מדובר בטרנד שאפשר לאמץ בעלות נמוכה למדי.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> מאחדים כתובות? הצצה לבית שג'ניפר לופז ובן אפלק קונים
>> דניאל וקרן עברו מכפר סבא לירוחם והגשימו חלום בבית יפהפה
"קיר צלחות בבית הוא דרך נהדרת להכניס טקסטורה, צבע ועניין לחלל. אני אוספת את הפריטים בעבודת ליקוט מתמשכת, ותמיד אעדיף להשתמש גם בפריטים קיימים וסביבם ליצור סיפור", אומרת המעצבת נגה פרשני. כך, למשל, היא יצרה אוסף המורכב מצלחות אוכל שנרכשו בחנות כלי בית (15 שקל לאחת), צלחות עם דוגמת עלים מהגלריה של נעמי בגדרה (65 שקל לאחת), צלחת ירוקה שיצרה בעלת הבית, מגש קרמיקה מגולף (89 שקל), לבבות ברזל מ-yaelhomamy (29 שקל) ומסגרת ברזל מהחנות "כך אנחנו" (48 שקל).
את הצלחות אפשר לתלות באמצעות מתלים מיוחדים (כ-10-15 שקל בחנויות יצירה) או מדבקות עם מתלה, או ליצור מתלה מאטב משרדי המודבק בדבק חזק.
ולא חייבים להשתמש רק בצלחות חרסינה. בבית שעיצבה דיקלה מנחם היא יצרה על קיר הסלון מקבץ צלחות אתיופיות קלועות וצבעוניות שנקנו ב״אחותי״, ארגון לקידום סחר הוגן ומלאכות יד (כ-200 שקל לצלחת). הבסיס הבולט של הצלחות אפשר לתלות אותן בקלות. "רצפת החנות הייתה הקנבס שלנו, ואחרי כמה ניסיונות הגענו לשילוב בצבעים ובגדלים שאהבנו", מסבירה המעצבת. "אני ממליצה לתלות צלחות בחלל הציבורי. הן נותנות צבע ועושר ופעמים גם ערך סנטימנטלי או ערך מוסף שקשור למי שיצר אותן".
גם ליאת חן שילבה צלחת קש – הפעם ממרוקו – במקבץ שיצרה על קיר הכניסה ביחידת נופש שעיצבה בגליל המערבי. הקיר עצמו חופה בטפט עם הדפס שבטי, ולצד צלחת הקש נתלו צלחת פרחונית מחנות של חברת BENSIMON בפריז (30 יורו) ואימום נעליים משוק הפשפשים בברלין. "לפעמים צלחת אחת יכולה להקפיץ את החלל, להכניס בו עניין ואופי", אומרת המעצבת.
גם במטבח בבית שעיצבה ריקי קרקואר תלויות שלוש צלחות ממרוקו, כל אחת בקוטר 30 ס"מ עשויות בעבודת יד. כשבעלי הבית נסעו למרוקו סיכמה איתם קרקואר שיקנו שם צלחות שיתאימו בצבעיהן לעיצוב הבהיר והנקי. את הצלחות, שכל אחת עלתה כ-50 דולר, תלתה עם דבק חזק.
בבית שעיצבה מריאנה רידל היא תלתה במטבח, לצד דלת זכוכית צבעונית, שלוש צלחות מאוירות בדיוקנאות בסגנון ויקטוריאני. כל אחת מהן עלתה כ-150 שקל והן נתלו בעזרת משולש תלייה בגבן. "היה לי חשוב להדגיש את הסגנון הכפרי וגם את התחושה המשפחתית", אומרת רידל. "באופן אישי אני תמיד מעדיפה הרכב צלחות בגדלים שונים בתלייה אקלקטית, ואם הקיר קטן - לתלות בצורה מסודרת יותר, ליניארית".
על קיר ירוק מעל מדף עץ תלתה המעצבת אורן פרבמן שלוש צלחות של האמן הבריטי רורי דובנר, שמאייר חיות מבצעות שלל פעילויות אנושיות. "יש בצלחות הומור מסוים ולכן הן כל כך מקסימות בעיניי", אומרת המעצבת, שבחרה בצלחות בגדלים שונים. תליית צלחות בעיצוב מודרני, היא אומרת, "היא דרך מצוינת להקליל מקומות שהקו המוביל בהם הוא עתיק או וינטג'". הצלחות נקנו ב-House6moda, ומחירן 490-370 שקל ליחידה.
במטבח שעיצבה רויטל רודצקי יש מנורות תקרה מפליז וזכוכית חלבית בהשראת בית קפה פריזאי. בהתאם לכך היא בחרה לתלות על קיר פינתי שתי צלחות מאוירות בציורי חיות בשחור לבן עם נגיעת צבע קטנה ומוקפות פס זהב. מחיר כל צלחת 45 שקל, והן נתלו בעזרת מדבקות מיוחדות וחזקות.
את שלוש הצלחות של האמניות מרי קרקו ובתה ירדן (MERI VE SARTE) קנתה אדריכלית טלי זרחיה פרומוביץ למשרד שלה (190 שקל לצלחת). בהמשך העניקה אותן במתנה ללקוחות. הצלחות, שבהן רישומים של ג'ון לנון משובצים זהב, תלויות על קיר כחול כשברקע קיר נוסף, מחופה בטפט עשיר ואקזוטי.
בבית שעיצבה אריאלה ענבר היא תלתה על קיר קטן, מעל קונסולה מעץ עם מגירה בצבע תכלת, שלוש צלחות צבעוניות, שנקנו ב-250 שקל. "מכיוון שהצלחות לא גדולות, היה צריך למצוא קיר קטן שהן לא ייבלעו בתוכו. הצלחות תלויות מעל מרכז הרהיט וכך נוצרה עוד מסגרת שתוחמת ומבליטה אותן", היא אומרת.
המעצבת סיון יצחקי תכננה את שני מקבצי צלחות על הרצפה, ואז תלתה על קיר פינת האוכל בבית שעיצבה.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram