אם פעם הם היו תוספת הכרחית לבית, פשוט כי צריך להתקלח פעם ביום ולצחצח שיניים פעמיים, היום הפכו חדרי הרחצה בבית לחדרים לכל דבר וההתייחסות אליהם במרחב הביתי משמעותית מאי פעם. הכיורים מהווים את אחד האלמנטים החשובים ביותר בעיצוב חלל זה ומכיוון שהמבחר המוצע כיום בתחום הוא עצום, יש סיכוי טוב שהוא יבלבל ויקשה על הבחירה. על מנת לסדר מעט את אופן ההסתכלות ולהקל על הבחירה, בואו תלמדו על סוגי הכיורים, החומרים מהם הם עשויים, הצבעים והעיצובים וקבלו טיפים חשובים לבחירת הכיור המתאים לחדר הרחצה הפרטי שלכם.
צורת הנחת הכיור: עדיפות לאינטגרלי
יש מספר אפשרויות להנחת כיור שקוע במשטח, כיור מונח על משטח, כיור אינטגרלי עם המשטח (או משטח וכיור עשויים קוריאן, או אבן טבעית, או משטחים פולימריים עם כיור אינטגרלי, הנמכרים כיחידה אחת ובדרך כלל נוחים יותר מבחינת מחיר) וכיור Free Standing (העומד בפני עצמו על רגל או רגליים).
ממה הם עשויים: הכי קל לתחזק חרס
אל כיורי החרס המסורתיים מצטרפים כיום כיורים מחומרים רבים נוספים: עץ, קוריאן, רזין, חומרים פולימריים שונים, זכוכית, שיש, גרניט ועוד. חשוב לזכור שבדרך כלל כיור החרס המסורתי יהיה הקל ביותר לתחזוקה לאורך זמן ובמידה ונבחר חומר אחר, חשוב להתאים את סוג החומר לשימוש שנעשה בכיור (ילדים/מבוגרים, אורחים/דרי הבית וכד').
צבעים: מאדום בוהק ועד ירוק דשא
לצד כיורי החרס הלבנים המסורתיים קיימים כיורים רבים בעלי צבעוניות עזה ודיגומים ייחודיים. חשוב לזכור שמי שבוחר בגוונים בהירים לחדר הרחצה יכול לשלב כיור בצבעוניות עזה שישמש ככתם צבע מעניין בחלל. אדום בוהק, ירוק דשא, כתום מנדרינה, שחור ושילובים של זהב וכסף פופולריים כיום לשילוב בחדר הרחצה.
עיצוב: מספל ועד כדורגל
המלבן והמעוגל המסורתיים פינו את מקומות לשלל דגמים, צורות וגזרות. עגולים, בצורת עלה, ספל קפה, כדור כדורגל ועוד. השמים הם הגבול. מיטב מעצבי העולם מעצבים כיום לתחום מוצרי הסניטציה והדבר ניכר בעיצובים. חשוב לזכור שבנוסף לעיצוב הצורני יש להביא בחשבון גם אלמנטים של פרקטיות ולהתאים את מבנה הכיור לסוג והיקף השימוש בו. כמו כן, חשוב להתאים את הכיור לשפה העיצובית הכללית של חדר הרחצה: כפרי, עתיק, מודרני, צעיר ואורבני וכד'.
טוב לדעת: טיפים חשובים לרכישת כיור
1. גודל הכיור וצורת התקנה צריכים להיות פועל יוצא של מכלול גורמים: גודל חדר הרחצה, היקף השימוש בו, מי המשתמשים (מבוגרים, ילדים וכד'). מומלץ להגיע עם מידות מדויקות של החלל, כולל סימון של פתחים (דלתות וחלונות), על מנת לבחור את הכיור הנכון ביותר מבחינה פונקציונאלית.
2. לא מומלץ למקם את הכיור מתחת לחלון משום שכך לא ניתן להציב מראה. רצוי גם שהמראה ויחידת הכיור לא ימוקמו מול החלון בשל השתקפות האור במראה.
3. כאשר רוכשים כיור מונח, יש להתחשב בגובהו של הכיור ולוודא שסך הגובה של הכיור והארון הוא כ- 80-90 ס"מ. אחרת יתקבל כיור גבוה מדי לשימוש נוח.
4. התקנה שקועה של כיור במשטח מחייבת מדידה מדויקת של איש השיש.
5. בחירת סוג הכיור, לרבות סוג ההתקנה, גודל וחומר תלויה בסוג השימוש. בשירותי אורחים, לדוגמה, בהם השימוש הוא בהיקף מוגבל, ניתן לבחור בכיור מונח, לא גדול מאוד ודקורטיבי, דבר שאינו מומלץ בחדרי הרחצה המרכזיים.
6. כאשר מדובר על חללים קטנים (דוגמת שירותי אורחים, או חדר רחצה קטנה של יחידת הורים) מומלץ לרכוש כיור המתאים להתקנת צד של הברז (לא מהחלק האחורי המרכזי של הכיור, כמו שמקובל). דבר זה חוסך כשישה ס"מ בשטח הפנים של הכיור.
7. בחירת הכיור משפיע על סוג ומיקום הברז – אין לבחור כיור מבלי לבחור לו את הברז המתאים.
8. כיורים מסוג Free Standing לסוגיהם צורכים בדרך כלל מקום רב יותר מכיורים אחרים ובדרך כלל אינם מגיעים עם יחידת ארונות תחתונה. קחו בחשבון, כיורים מסוג זה מתאימים לחללים מרווחים.
לפורטל עיצוב מבית מגזין "בית ונוי"'
מכירים כאלה שמתלבטים איזה כיור לבחור? שתפו אותם