למצוא השראות לעיצוב הבית ברשת זה קל, אבל למצוא את הפריטים האלה בעולם האמיתי זה כבר קשה מאוד. מסיבה זו בדיוק הוקמה הפלטמפורמה DesignMatcher. את הרעיון הגתה וביצעה זיוית כץ, 34, נשואה ואם לשניים, אדריכלית בוגרת בצלאל עם ניסיון של כעשור בתכנון של פרויקטים, ששמה לעצמה מטרה לפתור את בעיית "איפה אני מוצא כזה?" שבה נתקלים מעצבי פנים ואדריכלים על בסיס יומיומי.
ביום ההולדת הקודם של זיוית היא מצאה את עצמה מסתובבת עם לקוחה בחנויות ובוחרת ספות. היא החליטה אז שחייבת להיות שיטה יותר מוצלחת שתעזור לה להגיע מוכנה יותר לפגישה איתה, שתחסוך זמן יקר של שיטוטים לא מדויקים וגם תאפשר לה לגלות פריטים ובעלי עסקים חדשים. כץ המשיכה לשוטט ולפגוש בעלי עסקים, בעלי חנויות שאוצרים ומלקטים כל פריט בחנות שלהם, המתקשים בפרסום ועדכון הסחורה הרבה והמשתנה שמגיעה אליהם. והחליטה להפגיש בינם לבין המעצבים. מפה לשם נוצר DesignMatcher.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
אלפי בקשות ופריטים מיוחדים
"האתר מאפשר לכל מעצב למצוא כתובת ומגוון אפשרויות לכל פרטי ההשראה שלו ולעסקים בתחום להיחשף לקהילת המעצבים ולמכור יותר", מספרת כץ, "עולם ההשראה שלנו המעצבים רחב, ואנחנו שואבים השראה כמעט מכל מקום וגם משיטוטים ברחבי הרשת בפינטרסט ובאתרים אחרים מהעולם. עבורי אחד החלקים המורכבים בפרויקט היה למצוא את פרטי ההשראה שלי בעולם האמיתי מסביבי. כמותי גם מעצבים בעולם כולו פועלים בשיטה דומה, מייצרים בתחילת פרויקט לוח השראה עבור הלקוח ולאחר מכן עוברים לתהליך הרכישה שאורך זמן רב, מעל 60 אחוז מזמן הפרויקט, בשיטוט וכיתות רגליים וחיפוש אחר פריטים".
DesignMatcher הופכת את חוקי המשחק כדי שהפריטים ימצאו את המעצבים ולא להפך. כל שהמעצב צריך לעשות זה להעלות תמונת השראה של הפריט המבוקש ולהתחיל לקבל הצעות מעסקים סביבם שיש להם פריט דומה. "לצורך הפרויקט הקמתי ביוני 2016 קהילת של מעצבים תחת קבוצה סגורה בפייסבוק שנקראת secret sketchbook ומונה היום מעל ל-1,400 מעצבים פעילים", מוסיפה כץ. "לפני כחודשיים העלינו פיילוט לאוויר שאליו הוזמנו חברי הקבוצה, ומעל ל-300 עסקים בתחומים שונים, ביניהם חנויות עיצוב קטנות, יוצרים, מעצבים תעשייתיים וגם רשתות כמו simply wood, ויה ארקדיה ועוד. במערכת יש כבר אלפי בקשות של מעצבים ופריטים מיוחדים שהעלו עסקים שלוקחים חלק במיזם. מוזמנים לשחק.