אם החלטתם לארח השנה, סביר להניח שיש כבר רשימת מוזמנים מעודכנת, תפריט על אש קטנה ורשימת מצרכים. נשאר לכם רק להחליט על קונספט עריכת השולחן. "אחרי שנים שבהן היינו שבויים בקונספט של עיצוב שולחנות בסטים אחידים, כיום הנטייה היא לשלב כלי אוכל מסטים שונים", טוען רוני אלגביש, מנהל תחום ורדינון הום. בכלל, נדמה שעולם העיצוב כולו עובר מהפכה שנועדה לשחרר אותנו מהתאמות ודיוקים ומעודדת לשלב בין צבעים ודוגמאות שונות. אז איך כדאי לכם לעצב את שולחן החג ובאיזה כלים להשתמש? שימו לב להמלצות.
רוצים לזכות במערכת כלי אוכל מהודרת במתנה? היכנסו
עורכים שולחן: מהמפה ועד סידורי הפרחים
המפה: המפה היא הרקע לכל מה שמתרחש על השולחן. אם הכלים שבחרתם הם צבעוניים ועליזים רצוי לבחור במפה חלקה בעלת צבע בהיר שתשתמש כרקע נטרלי. אם הכלים שבחרתם הם בהירים וקלאסים ניתן לבחור במפה כהה או במפה צבעונית ומעוטרת.
"במידה והולכים על Mix&Match בעיצוב השולחן, מפה חלקה תדגיש את הדגמים והמרקמים ותאפשר יותר חופש פעולה בין השילובים השונים", מסביר אלגביש, "כדאי לבחור בחומר דוחה כתמים (במיוחד בארוחה שמעורב בה יין), אבל לא לשכוח שמותר להיות גם יצירתיים עם מפת השולחן ואם יש צורך, אפשר להפוך כל בד – גם כזה שהשימוש המקורי שלו היה אחר – למפה מפתיעה וצבעונית". לסיכום: יש לזכור שרק אביזר אחד נותן את הטון.
הכלים: בין אם הסט שלכם עליז, צבעוני ומכיל שילובים שונים או שהוא בהיר וקלאסי, כדאי לסדר את הצלחות לפי סדר הגשת המנות על השולחן. "יש להניח על השולחן את צלחת המנה העיקרית ועליה רק את צלחת המנה הראשונה", ממליץ אלגביש, "צלחת זו תתחלף לאחר מכן עם צלחת המרק שתגיע מהמטבח במהלך הארוחה, לאחר סיום המנה הראשונה. באופן זה, כל אורח יופתע עם קבלת מנה בכלי אחר".
מפיות: במקום ערימת מפיות במרכז השולחן, השקיעו במפיות שתואמות את עיצוב השולחן והניחו ליד כל סועד. אפשר להניח את המפיות במרכז כל צלחת או להיעזר במחזיק (חובק) מפיות דקורטיבי."מרחיקי לכת ישקיעו גם בסט בעל מראה אישי לכל סועד, שאינו מצריך עבודה רבה: כמו סימון מקום אישי אם אותיות שמו, זר פרחים קטן, מינימליסטי ואישי (יכול להיות מורכב מעלים בלבד) ואולי גם ברכה ומתנה קטנה וסמלית שיקבלו את פניו", מספר אלגביש.
מרכז השולחן: להשלמת השולחן החגיגי מקמו במרכזו סידור פרחים גדול או כמה סידורי פרחים קטנים שתניחו לאורכו. אפשר גם לבחור באלמנטים דקורטיבים אחרים כמו נרות, פמוטים, עציצי תבלין, קערות אגוזים שקופות. חשוב לזכור שמרכז השולחן גם משמש להנחת התבשילים, אז אל תכבידו ותיצרו עומס מיותר.
"חשוב לסדר את מרכז השולחן בצורה כזו שניתן יהיה לפנותו בקלות ובמהירות, כאשר אורחי הסדר ישובים מסביב לשולחן והארוחה מתחילה", ממליץ אלגביש." לכן מומלץ יותר לרכז אובייקט אחד מרכזי שיהווה Focal point משמעותי לשולחן החג (במידה שהשולחן ארוך, ניתן למקם שניים כאלו), ועם תחילת הארוחה – להסירם מהשולחן. זיכרו שעל אובייקטים אלו לא להיות גבוהים מדי, בכדי שלא יסתירו לאורחים זה את זה".
כל האפשרויות: כלי אוכל ססגוניים
מערכת אוכל שכוללת 18 חלקים (PASTON), מתאימה לשישה סועדים עשויה מפורצלן עם עיטורים בזהב. להשיג: ורדינון הום, מחיר: 384 שקלים.
כל חצי צלחת היא צלחת שונה לחלוטין ושני החלקים יחדיו יוצרים צלחת חדשה ושונה. הצלחות נקראות HYBRIDE, מגיעות במבחר הדפסים ודגמים, משלבות מוטיבים מהמזרח ומערב, כשכל צד מייצג חלק אחר. להשיג: בקרוב ברשת סוהו.
סט צלחות מאוירות: שלושת החלקים - קערית המרק, צלחת מנה ראשונה ועיקרית מאוירות באופן קצת שונה ונמכרות בנפרד, כך שתוכלו לבחור את השילובים והכמויות. להשיג: פוקס הום מחיר: 17.90-19.90 שקלים ליחידה.
סט אוכל לשישה סועדים מפורצלן מצופה זהב 12 קארט וטיטניום. הסט כולל צלחת לחם וחמאה, צלחת מרק, מנה ראשונה, עיקרית וצלחת קינוח. הצלחות מעוטרות בציפוי זהב 12 קארט בהשראת תור הזהב של האיסלאם מהמאה ה-12 והמיסטיקה היהודית. להשיג: דורון מרדינגר, ה' באייר 36 תל אביב, מחיר: 3,665 שקלים.
מערכת כלי אוכל לשישה סועדים (ROCOCCO), מפורצלן עם עיטורים עדינים של פרחים ושוליים מוזהבים. להשיג: ורדינון הום, מחיר: 384 שקלים.
סט מקרמיקה עם טקסטורות מוטבעות, להשיג: פלורליס, מחיר: 333 שקלים לשלושה חלקים (מרקייה, מנה ראשונה ועיקרית).
צלחות עגולות ומעוצבות בעלות הדפסים צבעוניים שונים. להשיג: סוהו, מחיר: 44 שקלים לצלחת.
מערכת כלי אוכל לשישה סועדים (18 חלקים) מקרמיקה עם פס מעטר בזהב (BOLERO), להשיג: ורדינון הום, מחיר: 336 שקלים.
מערכת כלי אוכל לשישה סועדים מפורצלן עם הדפסים צבעוניים. להשיג: הום סנטר, מחיר: 149.99 שקלים לסט מלא של 18 חלקים.
קולקציית כלי פורצלן עדינים מדנמרק, מעוטרים בשלל פרחים עדינים על רקע צבעי פסטל רכים דוגמת תכלת, ורדרד ומוקה. הקולקציה כוללת כלי אוכל והגשה לכל שלב בארוחה, ונמכרת בנפרד. להשיג: טורקיז בית יצחק, מחיר: 50-220 שקלים לפריט.
סט כלי אוכל בהדפס תחרה, להשיג: H&O, מחיר: שש קערות 84.99 שקלים, שש צלחות קטנות 64.99 שקלים, שש צלחות גדולות 99.99 שקלים.
סט צלחות עם הדפסים אדומים של חברת הרמס. להשיג: רנבי בוטיק, מחיר: 390 שקלים לפריט.
פרומנד: סט אוכל עם איורים כחולים, כל חלק נמכר בנפרד. להשיג: איקאה, מחיר: 22-29 שקלים לפריט.
מרגניות: מערכת כלי אוכל לשישה סועדים מקרמיקה, עם טקסטורות והדפסי פרחים, להשיג: ורדינון הום, מחיר: 336 שקלים.
סט אוכל לשישה סועדים (18 חלקים) עשוי מקרמיקה בציפוי פורצלן. להשיג: הרמוניה לבית, מחיר: 39.99 שקלים.
סט אוכל שכולל 18 חלקים וכלי הגשה מפורצלן לבן בעיצוב קלאסי בעיטור נקודות בזהב או בשחור, להשיג: לקט קסטיאל אביזרים, מחיר: 950 שקלים.
סט כלים לשישה סועדים בצבע לבן מעוטר בנקודות צבע מותזות, להשיג: IDDESIGN, מחיר: 299 שקלים.
מערכת כלי אוכל לשישה סועדים מקרמיקה עם עיטורי פרחים עדינים בוורוד, להשיג: ורדינון הום, מחיר: 384 שקלים.
רוצים לזכות במערכת כלי אוכל מהודרת במתנה? היכנסו עכשיו
אם עוד אין לכם פינת אוכל: כך תבחרו אחת מוצלחת
רוצים להתרשם מכלי בית נוספים? היכנסו לאתר של ורדינון