זו לא תמונה ולא יצירת אמנות - זו טלוויזיה. עשרות שנים לאחר שהטלוויזיה נכנסה לראשונה לבתים שלנו, הבין איב בהאר מסטודיו Fuseproject, כי היא רהיט לכל דבר וגם היא צריכה לקבל טיפול סגנוני ראוי. בהאר, אחד המעצבים המובילים בעולם ונושא דגל החדשנות בעיצוב (שבעבר כבר סיפרנו לכם על העריסה המושלמת לתינוקות שלו), עיצב עבור חברת סמסונג את "The Frame" (המסגרת), טלוויזיה שמזכירה מסגרת של ציור או תמונה אשר ניתן לתלות על הקיר.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
כמו כל יצירת אמנות בבית
"The Frame" הטלוויזיה החכמה שעוצבה כדי להיראות כחלק אינטגרלי מעיצוב הבית הוצגה השבוע לראשונה בפריז. ניתן לתלות אותה ככל תמונה אחרת, ואף להקרין על גביה תמונה או ציור כשאינה בשימוש. "כל פיסת ריהוט, כל עבודת אמנות על הקיר, כל אובייקט, הופך לחלק מהאסתטיקה והסטייל של הבית. הטלוויזיה אינה יוצאת דופן", מסבירים חברי סטודיו Fuseproject. "בין שהיא קטנה או גדולה, יש לה אפקט ויזואלי חזק על החדר, גם אם תנסו להסתיר אותה. על אחת כמה וכמה בדירות קטנות יותר – שבהן הטלוויזיה היא ריבוע שחור שתופס שטח נדל"ן יקר".
חוויה נוספת כשהטלוויזיה כבויה
במסגרת שיתוף הפעולה עם חברת סמסונג, התרחש השינוי התפישתי - הטלוויזיה היא לא רק מוצר אלקטרוני, אלא חלק מהבית ומחיי היום יום. "מה אם הטלוויזיה תעניק לנו חוויה נוספת? מה אם היא תיעלם כשהיא לא בשימוש?", שאל בהאר באירוע החשיפה. מהסיבה הזאת החליט בהאר להוסיף פונקציה - כשתכבו את המכשיר הוא לא יחשיך וישחיר, אלא יעבור ל"Art Mode": אוסף של 100 תמונות מתחלפות מז'אנרים שונים באמנות ברזולוציה גבוהה מיוחד. כשאיש אינו בחדר כדי ליהנות מהאמנות המוצגת, הטלוויזיה נכבית לחלוטין.
מסגרת הטלוויזיה עוצבה לאחר מחקר מקיף במוזיאונים היוקרתיים ביותר בעולם. היא מוצעת במספר צבעים: לבן, שחור ופורניר עץ. בנוסף, משולבים בה סנסורים של אור המתאימים את רמת הבהירות של התמונה למידת התאורה בחדר - כך שיצירות האמנות שמוצגות ייראו כתמונות המודפסות על קנבס ולא מוקרנות. עכשיו כל מה שנותר לכם לעשות זה לשכלל את אוסף התמונות שלכם על הקיר ולחכות בסבלנות להגעה של המכשיר הנחשק אלינו.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?