כולנו מכירים את זה. פתחנו קופסת שימורים, בעיקר של מזון גרגרי כמו תירס או שעועית, ועכשיו צריך לרוקן את הנוזלים. איך עושים את זה בלי לשפוך חצי מהתכולה? מוציאים מהארון גם מסננת? ואם אנחנו בשטח? פה נכנסת לסיפור החברה הישראלי DryCan, של גל ארגמן ומתן קוך. השניים פיתחו רשת שהיא החידוש הראשון בעולם קופסאות השימורים מאז הפתיחה הקלה, שהומצאה לפני כ-25 שנים.
המסננת שנמצאת בתוך הקופסה לא שווקה לצרכני הקצה, אלא ליצרני פחיות השימורים. השאיפה של המפתחים הייתה לגרום ליצרנים להכניס את המסננת לכל פחית ופחית, וכך לשדרג מראש את המוצר הנמכר ללקוחות הביתיים. המסננת עצמה עשוי פלסטיק ללא ביספינול A הידוע לשמצה, עומדת ב-160 מעלות חום ויש עליה שטח פרסום שמאפשר ליצרן להטביע את הלוגו שלו.
עוד בערוץ עיצוב הבית: