קודם לקחנו את מנהטן אחר כך כבשנו את ברלין, עכשיו תורה של טוקיו. אנחנו מעריכים שבקיץ האחרון גם הפיד שלכם היה מלא בתמונות של החברים הכי מגניבים שלכם חורשים את היעד החם ביותר היום לחובבי עיצוב ואופנה. וגרוע מכך - כשהם שבו לארץ עם כל הטוב שיש למקום הזה להציע והשאירו אתכם אכולי קנאה. אז הנה עשר חנויות שכדאי לבקר בהן, אפילו רק באופן וירטואלי.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
itoya
חנות מכשירי הכתיבה והנייר המטריפה ביותר ביפן. בסניף שבשכונת גינזה תמצאו סניף בן תשע קומות מלאות עטים, מחברות, יומנים ובעיקר סטייל. קומה אחת לקראפט, קומה לנייר משובח, קומה ליומנים וקומה לניירות מכתבים. מצאו את הסניף הקרוב אליכם כאן.
cibone
אחת מחנויות העיצוב המדוברות ביותר ביפן הפכה בזכות הפופולריות הגוברת שלה למארחת של אירועים ייחודיים, בהם תערוכות וחנויות פופ אפ. החנות מציעה מגוון רהיטים ומוצרים יומיומיים, אמנות ואופנה ואף מוצרי טיפוח מרחבי העולם. כאן אתם יכולים להתחיל לגשש בין המדפים כבר עכשיו.
muji
אנחנו יודעים שהייתם בכל סניף אפשרי של מוג'י בעולם, אבל כאן תקבלו את החוויה המלאה: מלבד מוצרי המשרד, הבגדים, האחסון והריהוט הטובים והמוכרים, החנויות של הרשת ביפן מציעות גם איפור, אוכל, השתתפות בהגרלה לשכירות חינמית בת שנתיים באחד מהבתים של מוג'י ובית קפה המגיש סלואו פוד וגם פאסט פוד. כל סניף בפני עצמו הוא חוויה, ושמענו שהסניף בתחנת הרכבת בקיוטו מיוחד במיוחד.
GENERAL SUPPLY store and café, Nagoya
החנות החדשדשה מציעה מבחר של מוצרי וינטג' מקוריים שנבחרו בקפידה לצד פריטי עיצוב מהממים לבית. החנות מציעה גם ספרים, אמנות, אקססוריז לבית ומוצרי עור. תמצאו בה גם פריטים של מגוון מעצבים (שאינם בהכרח יפנים) שמוצריהם מיוצרים ביפן ומייצגים את רוח העיצוב היפנית. בית הקפה בחנות מציע קפה אורגני טרי וחטיפים בריאים לצד ספרי קריאה זמינים. גלו עוד כאן.
BACKYARD by | n Yokohama
BACKYARD, או "החנות של ננדו" אם תרצו, עוצבה על ידי המעצב המוביל ומציעה מגוון רב ממוצריו, שאולי ראיתם כשהוא הציג לאחרונה במחוזותינו. החנויות של BACKYARD ממוקמות בתוך בתי כלבו גדולים בטוקיו, ולדברי המעצב הראשי אוקי סאטו היא חלל קניות שהוא רחבה קטנה שאפשר "לשחק" בה בחופשיות. המוצרים המקסימים זוכים למקום של כבוד ותצוגה אידיאלית. קראו עוד על החצר האחורית של ננדו.
ORAZYs store by Emmanuelle Moureaux
למרות שנראה מבחוץ שגן העדן של עמנואל מורו, אדריכלית צרפתייה שהיגרה לטוקיו בשנות ה-20 לחייה, צבעוני במיוחד, בפנים מגלים כי הוא מתמקד בארבעה צבעים: כתום, ורוד, ירוק וכחול. החנות, שבה תמצאו כ-150 כלי בית ואקססוריז בארבעת הצבעים באיכות מייד אין ג'אפן, עוצבה כספריית צבעים. יש סיכוי שהאתר הרשמי של החנות לא נופל ביופיו מהחנות עצמה.
151E tea shop
את שמה של חנות התה באי קיושיו מבטאים איצ'י-גו איצ'י-אי, שזהו גם במקרה שמו ביפנית של הסרט "פורסט גאמפ". אבל בלי שום קשר לסרט האהוב, חנות התה המרהיבה הזו לקחה את המסורת העתיקה והעניקה לה טוויסט עכשווי, לצד אריזות לבנות ממותגות לכל שקיק בנפרד.Chuo-ku, Fukuoka Kego 1.15.51.1F, Fukuoka, Japan
boulanger kaiti
אנחנו באמת לא יודעים אם הלחמים הללו מצדיקים קפיצה לפוקואוקה, אבל זה לא כל כך משנה לנו כי יש סיכוי שפשוט יהיה לנו לא נעים להזיז כאן משהו. החלל, שהיה בעבר בית עץ ישן והוסב למאפייה, מזכיר יותר גלריה מאשר בית ללחמים. כאן אין כיכרות מהרצפה עד התקרה, אלא מספר מצומצם של לחמים המוצגים על שולחן במרכז המבנה. גלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על המאפייה כאן.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
mYwaY, Happy Design Market
חנות עיצוב הפנים השמחה הזו אוספת בתוכה פריטים מרגשים של עיצוב יפני. יש בה מגוון סגנונות ייחודיים, גם של מעצבים שאינם יפנים וגם מעצבים יפנים צעירים ולא מוכרים. אפשר לרכוש בה רהיטים, וילונות בעיצוב מותאם אישית, אקססוריז לבית ואפילו בגדים. מרבית הפריטים מושלמים כמתנות לחברים שנשארו בארץ. שטפו קצת את העיניים כאן.
journal standard Furniture
בוטיק הרהיטים הזה פופולרי במיוחד בקרב הצעירים ולא דוחס את מגוון הסגנונות שלו לקטגוריה אחת. הם יוצרים מגוון רהיטים בהזמנה אישית ומביאים מגוון רב של רהיטי וינטג' לחנות. יש להם שישה סניפים ברחבי יפן, אך הגדול שבהם הוא הסניף ב-Kichijoji.