מאז 2008 יריד צבע טרי הוא אחד מאירועי האמנות והעיצוב הפופולריים בישראל, ומדי שנה מגיעים אליו עשרות אלפי אמנים, מעצבים, אדריכלים וחובבי אמנות ועיצוב כדי לראות ולרכוש עבודות של אמנים ומעצבים ישראלים. השנה, כמובן, אי אפשר לקיים את האירוע במתכונת הרגילה, ובמקום זאת הוא מתקיים במתכונת דיגיטלית.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> השגרירה שלנו באל.איי: הצצה לבית של נועה תשבי
>> לא מפונפנת, אבל זו אחת הדירות היפות בירושלים
באתר אפשר למצוא גם את חממת המעצבים ובה משתתפים מעצבות ומעצבים שהתקבלו ליריד צבע טרי 2020, שהיה אמור להתקיים בחודש מאי ובוטל. המעצבים נבחרו על ידי יפעת גוריון, האוצרת הראשית של יריד צבע טרי, מיה דבש, האוצרת הראשית של מוזיאון העיצוב חולון, ונירית נלסון, אוצרת עצמאית. במסגרת ההכנות ליריד, שנעשו תוך דיאלוג מתמשך עם צוות היריד, יצרו המעצבים קולקציות מיוחדות, והן מוצעות עכשיו למכירה באתר. בין הפריטים אפשר למצוא חפצי יודאיקה מודרנית, מוצרי נייר, רהיטים, מנורות וכלי קרמיקה וזכוכית מקוריים וחדשניים. הנה כמה דוגמאות:
סטודיו לעיצוב OA
בסטודיו לעיצוב OA, סטודיו רב תחומי העוסק בעיצוב מוצר וחלל תוך שימת דגש על חוויית שימוש וירידה לפרטים, עיצבו ליריד קולקציית מנורות מבטון פולימרי, בעיבוד ידני ובטכניקה של יציקה בתבנית. הקולקציה, הנקראת MONO, מאופיינת בקו זורם ובצורות עגולות ורכות המנוגדות לבטון הנוקשה והגס.
אילה צור
אמנית הקרמיקה אילה צור, השואבת השראה מעולמות הטקסטיל, צורפות, ארכאולוגיה, יצרה את סדרת העבודות "אדמתי" בהשראת שכבתיות של מסלעים טבעיים בארץ. העבודות נעשות על האבניים בטכניקה ייחודית. הן מורכבות שכבות על גבי שכבות של חומר היוצרות יחד טקסטורה עשירה ומרובדת ומוצגות כאדוות מים שתנועתן קפאה בזמן, ובחלקן משולבת רקמה עדינה.
דניאל אלקיים
המעצב-אמן דניאל אלקיים שואב השראה מהטבע, בעיקר מתופעות וחומרים פחות קונבנציונליים. הוא משלב בין עולמות תוכן שונים ומתערב בתהליכים טבעיים, תוך שהוא משאיר מקום לבלתי צפוי. ליריד הוא יצר סדרת מראות.
נדב כספי
נדב כספי הקים ב-2016 סטודיו לעיצוב רהיטים בתל אביב, ואוהב לעבוד עם חומרים טבעיים ובעיקר עץ. בעבודתו הוא מנסה למצוא דרכים למתוח את גבולות הפונקציונליות של החומר תוך יצירת אסתטיקה נקייה ועדינה עם תשומת לב לפרטים. ליריד הוא יצר מתלה מראה.
מעין בן יונה
מעין בן יונה יוצרת כלי פורצלן בטכניקות שונות ומעטרת אותם בעבודת יד במגוון דוגמאות מעולמות שונים. היא פיתחה טכניקת צביעה מיוחדת והתוצאה היא כלים המשלבים טקסטורות עדינות, וגימורי מט ומבריק. ליריד היא יצרה מנורות, אריחים, וחנוכייה.
טראשיק
המושג "זבל" לא קיים בסטודיו טראשיק – הם רואים בו משאב והשראה, ויוצרים מוצרים מחומרים ממוחזרים בעלי אסתטיקה ייחודית. ליריד יצרו בסטודיו זוג הדומי לגו.
סטודיו fe
קולקציית הכדים שיצרה מיקי מן ליריד היא תרגום פוסט-כנעני לכלי-החרס הקדומים של העת העתיקה. הכדים עשויים מתכת דקיקה ומלוטשת בגוני אדמה, והקולקציה כוללת כד מים צוננים, כוס קפה לקחת, קערת פירות ועוד פריטים שימושיים מחיי היום יום שהפכו לכלי קיבול אלגנטיים.
נעמה אגסי
נעמה אגסי, מעצבת מוצר בעלת תואר ראשון מהמכון הטכנולוגי חולון ותואר שני מהאקדמיה לעיצוב באיינדהובן, פיתחה טכניקה ייחודית של חיקוי שיש, ויצרה ליריד את הקולקציה "מלאכותי", הכוללת מנורות ומדפים שמשלבים בין מראה קלאסי לצבעוניות קלילה.
נועם דובר ומיכל צדרבאום
עבודתם של נועם דובר ומיכל צדרבאום משלבים בין טכניקות ניפוח זכוכית מסורתיות לבין טכנולוגיות דיגיטליות עכשוויות. הסדרה one off המוצגת ביריד מבוססת על טכניקה ייחודית הכוללת תפירת גופים תלת מימדיים מקנבס, בניית תבניות חד פעמיות וניפוח זכוכית לתבניות חמות.
נועה פיין
נועה פיין, מנפחת זכוכית ואמנית, משלבת בעבודותיה גופים קונספטואליים ופיסוליים לצד כלים שימושיים ודקורטיביים. היא מוסיפה מוטיבים נאיביים מאיוריה כדי לבטא נושאים של אימהות, אהבה, בדידות, פחד, תשוקה ועוד. ליריד היא יצרה סדרת כדים המבטאת את הניגוד בין הצורך הטבוע בהורה לשמור ולגונן על ילדו, ובין הצורך של הילד לצאת ולחוות את העולם במלואו עם הסכנות והקונפליקטים הטמונים בו.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
סטודיו קוזי
בסטודיו קוזי משתמשים בכבישת פורנירים כדי לתת לעץ קימוטים וקימורים המדמים חומרים רכים. קולקציית המוצרים החדשה פותחה בשיתוף עם חברת טכנולייט הוותיקה, יצרנית תאורה ביתית ומסחרית. שלושת המנורות המוצגות ביריד, ,Lili, Pepe & Napo מבטאות מערכות יחסים בין חומרים וצורות באלגנטיות.
סטודיו Orto
המעצבת דפנה לוי מתמקדת בשילוב שתי טכניקות של עבודה בחומר הקרמי: יציקה בתבניות ועבודה על האבניים. כל אובייקט הוא תוצר המשלב את שתי הטכניקות: משחק השכבות נוצר על ידי יציקת חומר בצבעים שונים אל תוך התבנית, שפוגש בסיבוב הרפיטטיבי, הנוצר על האובניים. ליריד היא יצרה את הסדרה "מדבר ים".
תומר נתנאל לוי
תומר נתנאל לוי, אמן-מעצב ובעל הסטודיו "תומי דיזיין" לעיצוב רהיטים ממתכת, מציג ביריד לראשונה מהדורת רהיטים מסחרית, חלק מהקולקציה "יפו". בקולקציה חוקר נתנאל לוי את הקשת, אלמנט מבני שהיווה פריצת דרך טכנולוגית בימי הביניים.
עפרי ליפשיץ
המעצבת התעשייתית עפרי ליפשיץ פועלת במרחב שבין קראפט וטכנולוגיה ובניסיון לחבר ביניהם ל"קראפט דיגיטלי". היא מציגה ביריד את הפרויקט industrial one-of, הבוחן אפשרות ייצור תעשייתי של כלי קרמיקה One of a kind. במרכז הפרויקט מכונה מבוססת קוד שתוכנתה "להטביע את טביעת ידה" באופן ייחודי על כל כלי שהיא מייצרת. האסתטיקה הייחודית מבטאת את הייצור הלא שגרתי של הכלים.
לילך גורפונג אדריכלים
את הפרויקט BLOCKIMM יצרה אדריכלית לילך גורפונג, בעלת המשרד “לילך גורפונג – אדריכלים”, תוך שיפוץ מסיבי ביתה הפרטי. בטכניקה ייחודית של שזירה ידנית, צבעונית ומעוצבת, עובר הבלוק המוכר מטמורפוזה והופך לרהיט, פסל, מכל ועוד.