שימוש בחומרים טבעיים בעיצוב הבית הוא לא טרנד חדש, אבל נדמה שהוא זוכה לעדנה מחודשת בחודשים האחרונים, יחד עם התחממות הדיבור על איכות הסביבה והאסון האקולוגי שאנחנו יוצרים על הכדור שלנו. ובזמן שכולם עוברים מקשיות פלסטיק לקשיות זכוכית, התמקם במרכז הבמה של עולם העיצוב כוכב חדש: הבמבוק.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> זה הדבר הכי מזוהם בחדר השינה שלכם
>> ב-200 אלף שקל: מהפך בדירת הקבלן בראש העין
כבר כמה שנים שבמחלקות כלי המטבח נמכרים כלי אוכל והגשה מבמבוק, וגם בתחום הריהוט והאקססוריז לבית הוא לא שחקן חדש, אבל בזמן האחרון אנחנו שומעים עליו יותר ויותר: באיקאה שוקלים להרחיב את השימוש בו, ולאחרונה הוא משמש יותר ויותר בתחום הטקסטיל לבית. בקולקציית הטקסטיל החדשה לתינוקות שהשיקו בסופר פארם, TAKE ME HOME, אפשר למצוא חיתולי בד מבמבוק, ובמותג החדש bamboo&co מייצר בארץ כלי מיטה, מגבות ואפילו פיג'מות מבמבוק.
"זאת תהיה השנה הגדולה של פריטים מבמבוק", מצהירה שלומית כוחיי, בעלת bamboo&co, ומציינת את היתרונות של הצמח – מבחינת הסביבה ומבחינת היצרנים: הוא גדל במהירות ללא התערבות אדם וללא צורך בהשקיה או בדישון, אפשר להשתמש בו במקום עץ ובכך להפחית את כריתת היערות, העיבוד שלו אינו דורש שימוש רב בחומרים כימיים, והוא גמיש ועמיד וכך גם המוצרים המיוצרים ממנו.
מבחינת הצרכן, טוענת כוחיי, מתקבל מוצר איכותי עם ערך מוסף של שמירה על הסביבה. "רואים היום חזרה לפריטים יוקרתיים שיישארו לנצח, כמגמה נגדית לתעשיית האופנה המהירה, למוצרים שקונים לעונה אחת וזורקים. המטרה היא לצמצם את הקניות שלנו למינימום המדויק לנו ולסביבה", היא אומרת. פריטי טקסטיל מבמבוק, היא אומרת, משתלבים במגמה הזו מכיוון שהם עמידים לאורך זמן, שורדים כביסות רבות ושומרים על רכותם.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
"הכניסה של הבמבוק היא סימן למגמה שמתחזקת", מסכימה גם תמר ליברמן, בעלת חנות הרהיטים תומיק. "אנשים מחפשים עיצוב יותר ידידותי לסביבה שמתאפיין גם בעמידות לאורך שנים. מעבר לערך האקולוגי של הבמבוק, גם הערך העיצובי שלו בעל משמעות רבה. הוא מתאים לכל חלל, מכניס שקט ורוגע, ניקיון ושלווה".
"מצעים מעומלנים מכותנה מצרית זה נהדר, אבל החיים לא מושלמים ולא מגוהצים", מסכמת כוחיי. "מצעי הבמבוק מקבלים את הקמטוטים הטבעיים של המשתמשים בהם, והיופי שלהם לא דורש החלקה, כי זה יופי טבעי".