כשאני חושבת על שבועות, אני מדמיינת שדה שיבולים, אמא וילדה לבושות שמלות לבנות, מחזיקות טנא. בשבועות בדר"כ מזג האוויר חם, וזה גם קצת מסורבל להוציא את האוכל לארוחה חגיגית בחוץ, אז בחרתי בכלים קלים ודקים של CORELLE מבית קורנינג שיהפכו את החוויה לנעימה ומהנה במיוחד.
כדי לספק לכם קצת השראה לכבוד החג הטעים ביותר, יצרתי שלושה עיצובים לשולחנות אירוח בשלושה קונספטים שונים: קלאסי, חגיגי וצבעוני, וגם, כי אי אפשר בלי, פלטת הגבינות המסורתית של החג. בכולם עשיתי שימוש בכלים שמתאימים הן לשימוש יומיומי והן לאירוח חגיגי:
הקלאסי
פרסתי מפה לבנה, וערכתי עם צלחות לבנות מדגם Cherish של קורל. במרכז השולחן, לכל אורכו, הנחתי שיבולים ופרחים לבנים ורעננים, ממש כמו בשדה, פלטת הצבעים שנוצרה היא לבן וזהוב, אז השלמתי את השולחן עם סכו"ם זהב איטלקי איכותי של המותג Salvinelli, גביעי יין חגיגיים המתאימים ליין לבן המשתלב נפלא עם ארוחת הגבינות, ומפיות לבנות קשורות בחוט רפיה בהיר.
במרכז השולחן הנחתי פלטת גבינות (אפילו היא מתאימה בצבעים) וסלט חסה רענן.
החגיגי
לעיצוב השולחן השני, החלטתי לשמור על החגיגיות השבעותית, אבל גם לייצר עניין בצורות ובצבעים, שילבתי צלחות חגיגיות מרובעות ועגולות עם עיטור כחול מדגם Lia - הצבעים לבן וכחול מסתדרים נהדר עם פלטת צבעים חומה, לכן בחרתי לשלב מפת פשתן ומפיות פשתן מעוטרות בסרטים כחולים, סכום נירוסטה בדוגמת וינטג', וגביעים יין קלאסיים.
במרכז השולחן הנחתי צמחי תבלין, כאלה שאפשר פשוט לקטוף מהם תוך כדי הארוחה ולתבל את המנה האישית לפי הטעם.
את המנות המרכזיות הגשתי בתבניות אפייה והגשה מבית PEUGEOT עשויות קרמיקה מצופה אמייל, בצבע אפור כהה, שהשתלבו בצורה מושלמת עם המראה הכללי של השולחן והדגישו את הצבעוניות העזה של כל מנה.
הצבעוני
השולחן השלישי הוא הצבעוני ביותר. שבועות הוא גם חג של יציאה לטבע, של ירק וטנא, אז פרשתי מפה בגוון ירקרק, כך שהכלים הלבנים מסדרת Pure White בלטו ביופיים, הנחתי לכל אורך השולחן פרחים לבנים וצהובים שהשתלבו נפלא עם צבעי המנות ופלטת הגבינות. השלמתי את העריכה עם סכו"ם נירוסטה איכותי וכוסות גבוהות לשתייה קרה.
פלטת גבינות
הכי קל לייצר פלטת גבינות שווה וחגיגית. קודם כל צריך לבחור צלחת גדולה ומרשימה. אני בחרתי בפלטת זכוכית עגולה בקוטר 33 ס"מ עם עיטורי זהב, עשויה בעבודת יד ע"י אמן הזכוכית דני קלדרון. הנחתי מבחר גבינות, חלקן יכולות להישאר שלמות וחלק אפשר לחתוך לריבועים או משולשים ולנעוץ קיסם בכל חתיכה.
לצד הגבינות אפשר לשלב פירות העונה, מבחר אגוזים ושקדים ולעטר בענף טימין/ בזיליקום/ אורגנו טרי.
כלים: צלחות קורל מבית קורנינג, להשיג אצל שקל – בית מותגים, רחוב יעקב רוזן 2, רמת גן. או בחנויות כלי הבית המובחרות והמשווקים המורשים.