רכיבים לרוטב קרמל:
- 1 כוס סוכר
- ¼ כוס מים
- ¾ כוס שמנת
- 4 כפיות חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית מלח
רכיבים לתפוחים:
- 4 תפוחים חתוכים לפרוסות
- 2 כפיות חמאה
- ½ 1 כפית אבקת קינמון
- 1 כפית מלח
רכיבים לקראמבל:
- 1 כוס קמח
- 1/3 כוס סוכר חום
- 6 כפיות חמאה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
להכנת הרוטב
בקלחת נון-סטיק מחממים על אש בינונית את הסוכר והמים למספר דקות, עד שהמים הופכים לגוון חום-זהוב. כבו את האש והוסיפו לאט את השמנת וערבבו, הטקסטורה מעט תבעבע ולכן עשו זאת בזהירות רבה. חשוב להשתמש בקלחת איכותית על מנת שהרוטב לא יידבק לדפנות.
הוסיפו את החמאה, תמצית וניל והמלח, והניחו את הקלחת על אש נמוכה, המשיכו לערבב עד שהחמאה תימס לחלוטין ונקבל רוטב קרמל בטקסטורה מושלמת. הסירו מהאש והניחו בצד את הקלחת עם הרוטב.
הכנת הקראמבל תפוחים
השתמשנו במחבת נון-סטיק תוצרת Swiss Diamond של שקל בית מותגים, בציפוי המחבת יש קריסטלים של יהלומים אשר עוזרים לפיזור חום אחיד על גבי המחבת, וניתן להעביר ישירות מהכיריים לתנור להמשך בישול, כך שהמחבת מושלמת עבור הכנת הקראמבל שלנו.
חממו על אש בינונית את המחבת. כאשר המחבת חמה, הניחו בה 2 כפיות חמאה עד להמסה מלאה. הוסיפו את פרוסות התפוחים, אבקת הקינמון והמלח ובשלו על אש בינונית למשך 5 דקות. ערבבו מידי פעם עד שהתפוחים מתחילים להתרכך, הוסיפו חצי מרוטב הקרמל הביתי למחבת עם התפוחים, ערבבו והסירו מהאש.
הוסיפו את הרכיבים של הקראמבל: קמח, סוכר, חמאה ומלח לתערובת התפוחים שעל המחבת וערבבו עד לקבלת טקסטורת קראמבל והכניסו את המחבת לתנור לאפייה של כ- 20 דקות עד שהקראמבל משנה צבעו לחום-זהוב.
הוציאו מהתנור וטפטפו בעדינות את שארית רוטב הקרמל הביתי – קראמבל התפוחים מוכן!
מומלץ להגיש חם, אפשר גם להוסיף בצד גלידה בטעם וניל. בתיאבון!
את כלי הבישול המדהימים של Swiss Diamond ניתן להשיג באתר, ובאולם התצוגה של חברת שקל בית מותגים, יעקב רוזן 2 רמת גן.