עברנו לשעון חורף, שרדנו את הגשם הראשון, וכשאנחנו יושבים יחד מול הטלוויזיה בערב אני כבר מתאבזרת בשמיכה נעימה. ואכן, זאת העונה שבה הטקסטיל בבית מקבל משמעות גדולה יותר, כאלמנט מחמם שיוצר עבורנו סביבה נעימה ותומכת התרכבלות.
כמעט בכל הפגישות והפרויקטים שלי שנוגעים בסטיילינג עלה הנושא של שטיחים ופעמים רבות יצא לי להגיע לחללים שבהם פשוט לא הצליחו למצוא את השטיח המתאים והחלל נשאר ערום. אצלנו בדירה כרגע אין שטיחים, בכלל. ואני לא אוהבת את זה, בכלל. אבל בקרב של לואי (הכלב שלנו, למי שעדיין לא מכיר) מול השטיחים, לואי זכה בענק, והשטיחים המשיכו הלאה למקום שכולו טוב. לפני שלואי הצטרף אלינו היה בסלון שטיח מודרני אפור מאיקאה, ובחדר השינה פיזרנו שטיחונים קטנים במראה וינטג'י יותר.
אני אמנם מאוד בעד שטיחים לכל אורך השנה, אבל אין ספק שכשנהיה קריר יותר בחוץ והרצפה מתקררת מבפנים אז זה כבר הכרחי. לכן החלטתי להתמקד הפעם בטיפים שאולי יעזרו לכם לחפש (וגם למצוא!) את השטיח הכי מתאים עבורכם, כי החורף מגיע.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- סיפור אהבה: ספריות ביתיות מטריפות
- פורס לחם משגע וכפית מדידה גאונית. החמישייה
סיפור מסגרת
שטיחים מקיר לקיר זה כבר מזמן ממש אאוט, אבל לצערי עדיין יוצא לי לראות חללים שבהם השטיח מגיע ממש לפינות החדר, נוגע בקצוות שלו ומוציא את החלל כולו מפרופורציה ומאיזון. אני אוהבת לשמור על מסגרת נעימה ומרווחת בין השטיח לבין הקירות שמסביב ולתת לכל אלמנט מרחב נשימה. באופן כללי בעיני אין יתרון בהצמדה של אלמנטים אחד לשני, אלא אם הם ממשיכים זה את זה באופן מכוון. לכן במיקום השטיח בחלל אל תנסו להצמיד אותו לקירות אלא הרחיקו אותו מעט, כך גם לגבי רהיטים גדולים – או שהוא נכנס מתחתם או שתרחיקו אותו בכמה סנטימטרים.
תרצו להגדיל?
מעבר לעניין של צבעוניות או טקסטורה שהשטיח מוסיף, הוא מסייע בהגדרת החלל, לכן היחס בינו לבין האלמנטים שסביבו חשוב במיוחד. הדעה הרווחת היא ששטיח גדול יגדיל את החלל, אבל בעיני זה לא תמיד המקרה. כמו שכתבתי בסעיף הקודם, שטיח גדול מדי ייצור בחלל פרופורציות מוזרות ובסופו של דבר הוא יראה לנו דחוס וקטן יותר. גם שטיח קטן ישפיע לרעה על היחס בין האלמנטים ולכן צריך למצוא את האמצע – לא גדול מדי ולא קטן מדי.
יש כל מני מדריכים ברחבי הרשת להמחשת גודל השטיח האידיאלי לחלל, אהבתי במיוחד את האיור של מעצבת הפנים והבלוגרית קרן בר. הרהיטים נשארו באותו גודל ובאותו מרחק האחד מהשני ורק גודל השטיח משתנה. בפוסט שלה יש עוד כמה טיפים טובים בנושא, כדאי להיכנס ולקרוא.
כלל האצבע שלי – לקחת שטיח שגודלו לפחות כגודל הרהיט המשמעותי בחדר – הספה, במקרה שמדובר בסלון, או המיטה, במידה שמדובר בחדר שינה. במקרה של פינות אוכל אני חייבת לציין כי כיום כבר לא כל כך נהוג למקם בהן שטיחים, אבל אם בכל זאת בא לכם על זה, תקפידו ליצור מסגרת סביב השולחן כולל הכיסאות, רק כך השטיח יעשה את עבודתו נאמנה ויעזור לכם להגדיר את הפינה. אם אתם מתלבטים, עדיף לקחת שטיח קצת גדול יותר ולהכניס אותו קצת מתחת לרהיטים.
מצאו את ההבדלים
יש המון סוגים של שטיחים, ואם אתחיל לפרט על המאפיינים של כל אחד, כנראה שתשתעממו למוות. בסופו של דבר אתם יכולים להתרשם מהמאפיינים של הסוגים השונים פיזית כשאתם בחנות, לשאול את השאלות ולהשוות בין הסוגים – ממה השטיח עשוי? האם ניתן לנקות אותו? האם המגע שלו נעים? האם הדוגמה מודפסת או ארוגה? האם ניתן להזמין לפי מידה או שיש גדלים קבועים?
רשימת מכולת
כשאני ניגשת לבחור שטיח לחלל מסוים אני נמנעת מהגדרות לפי סוגים ויוצרת איזשהו אפיון כללי לפי הסגנון של החלל. מהו טווח הגדלים שמתאים לי? האם אני צריכה שטיח מלבני, צר וארוך או אולי עגול? מה הצבעוניות של החלל? האם אני צריכה נגיעה של צבע או שדווקא משהו ניטראלי יותר? מה הסגנון של הבית? האם מתאים שטיח בעל דוגמה מפורטת ועשירה או משהו חלק יותר בעל טקסטורה מעניינת? תעשו איזושהי רשימת תכונות בסיסית של שטיח החלומות שלכם ואיתה תלכו לחנות. תנו לעצמכם להיות מופתעים ואולי לגלות סגנון חדש שבכלל לא הכרתם.
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?
נסו את זה בבית
הגעתם לחנות, קיבלתם תשובות לשאלות שלכם, ויש שטיח אחד שעושה לכם עיניים במיוחד. אני יודעת שאתם מתלבטים אם הוא יתאים. אל תתביישו להעביר עליו את היד לראות אם הוא נעים לכם, לבקש להפריד אותו מהערימה ולפרוש אותו על הרצפה וגם לקחת אותו לניסיון בבית. לרוב האנשים קשה לדמיין איך שטיח ספציפי יתקבל בחלל הביתי שלהם. משהו במיקום שלו בחלל ובתפקיד שלו בהלבשת הבית הופך אותו, כנראה, לאביזר מורכב יחסית לרכישה לעומת אלמנטים אחרים מתחום הסטיילינג. לכן, אם אתם מאוד מתלבטים ורוצים להיות בטוחים שזה שידוך טוב, קחו אותו הביתה לניסיון, במקרה הרע - תחזירו אותו חזרה למחרת, ובמקרה הטוב - התחדשתם.
במדור הקודם: 15 טיפים למארחים עצלנים
את הכתבה הכינה עופרי פז, מעצבת ובעלת הבלוג Oh so Free