שבועות העיצוב של מילאנו, ניו יורק, שטוקהולם, קופנהגן ולונדון כבר מאחורינו וזה הזמן להתחיל לסכם ולהסיק מסקנות: אילו גוונים חדשים ישתלטו לנו על הבתים בקיץ הקרוב? אילו צורות ישפיעו על ההדפסים, הבדים והרהיטים שלנו? אילו מוטיבים חדשים נשלב בחללים שסביבנו? ואילו סגנונות ישלטו בעיצוב הפנים? אם כבר נמאס לכם מהאקססוריז המוזהבים, מהבטון הקר והמנוכר ומהדוגמאות הגיאומטריות, או שסתם בא לכם להתחדש ולהתרענן עם הטרנדים הכי חמים - הנה רשימת הדברים שנראה בקרוב בכל מקום.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הגולשים התלהבו: תוצאה מרשימה, מינימום השקעה
- הטרנד העוצמתי חוזר ואתם חייבים לנסות אותו
חתוך קטן - רהיטים עם חיתוכים
העולם מתקדם לכיוון קומפקטי יותר וחללי המגורים שלנו הולכים וקטנים. בהתאם עולה הצורך ברהיטים קלילים שאינם מכבידים על החלל. במקביל, טכנולוגיית חיתוך הלייזר מאפשרת לחתוך דוגמאות מדויקות ומעניינות בחומרים שונים, כמו עץ, מתכת, פלסטיק ועוד. שני אלה הולידו את טרנד החיתוכים, בלועזית cutouts, המתבטא הטקסטורות מרהיבות וייחודיות, משחקים מעניינים של אור וצל וגם מראה אוורירי.
איך שגלגל מסתובב - מוטיבים של עיגולים
העיצוב הגיאומטרי לא הולך לשום מקום, אבל הפינות החדות והקווים הישרים מפנים את מקומם לטובת העיגולים, שזכורים לנו מסגנון האר-דקו ומשנות ה-70. צורות מעוגלות בכלל - ועיגולים בפרט - יוצרים תחושה הרמונית וזורמת בחלל ויכולים לעזור לנו לייצר אווירה מרגיעה ונעימה, שמאזנת את הבלגן והעומס שאנחנו חווים בחיי היומיום. העיגולים יכולים להתבטא בצורת הרהיטים והאביזרים עצמם, בהדפסים, בדוגמאות של נקודות או בפונפונים רכים ומעוגלים, בגדלים אחידים שיוצרים סדר או בעיצוב א-סימטרי שמוסיף עניין, הכל הולך.
קטן אבל ממזר - שולחנות צד
אם בעבר לכל פריט ורהיט בבית היה מקום אחד, הגיוני וסטנדרטי שבו הוא נמצא, היום אנחנו הולכים לכיוון הרבה יותר דינמי וגמיש. העיקרון הזה הוביל לעלייתם של שולחנות הצד, שבנוסף להצבתם לצד הספה בסלון אפשר לראותם גם ליד המיטה, בפינה לא מנוצלת בחלל שזקוקה לתשומת לב או כתחליף לשידה גדולה וכבדה. המבחר כמעט אינסופי ואפשר לשים יחד שניים או שלושה שולחנות בצורות ובגדלים שונים כדי להעשיר את המראה. והשיא – קל להזיז אותם ממקום למקום ולשנות לפי הצורך את השימוש בהם.
קצר וקלוע - מוצרים קלועים
גוני האפור והבטון שהשתלטו על הבתים שלנו בשנים האחרונות דורשים מאיתנו למצוא חומרים חמים כדי לאזן את הקרירות והניכור שהגוונים האלו יכולים ליצור. אל העץ המוכר והאהוב מצטרפים כעת שחקני חיזוק - פריטים קלועים מסיבים וחוטים של קש, ראטן ורפיה. לצד סלסילות בגדלים ובעיצובים שונים אפשר למצוא כיום גופי תאורה, חפצי נוי ורהיטים שמשלבים טכניקת קליעה, שמחזירה אותנו לאווירה של פעם ולמלאכת היד. בנוסף למראה החמים שנוצר, אנחנו מחבבים במיוחד גם את הטקסטורה המעניינת, שמוסיפה עוד רובד של עומק לחלל ובמקרים מסוימים, כמו למשל במקרה של גופי תאורה, יוצרת גם משחקים יפים של אור וצל.
ההתחממות הגלובלית - גוני חמרה
מבחינת צבעים ראינו בשנה שעברה בעיקר גוונים כהים אך קרירים של כחול וירוק. השנה אלה מפנים את מקומם לטובת גוונים חמים ומדבריים יותר כמו חמרה, טרקוטה, חרדל וחום על כל גווניו. הוורוד הבהיר שכיכב בכל הקולקציות נשאר איתנו, אך הוא מקבל פרשנות מעט בוגרת וחמימה יותר שמקרבת אותו למשפחת גוני האדמה. כמו המוצרים הקלועים, גם הגוונים האלה מסייעים לנו לחמם את החלל וליצור אווירה עוטפת, נעימה וביתית. את הגוונים הללו אפשר לראות בצבעים ובחיפויים לקירות - לאמיצים שביניכם שמוכנים להעיז, וגם ברהיטים ובאקססוריז, למי שמעדיף רק נגיעות.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הכל פתוח - ארגוניות ומדפים פתוחים
עד לא מזמן כשדיברנו על פתרונות אחסון התייחסנו רק לארונות קיר, לחדרי ארונות ולשידות למיניהן. אבל היום, אחרי שהתרגלנו ללוחות מחוררים (Peg Boards) ולמדפים פתוחים במטבח, אנחנו יכולים לשלב את האסתטיקה הזאת במקומות נוספים בבית. קולבים, מתלים, ווים, יחידות אחסון פתוחות, מדפים וארגוניות הם רק חלק מהדוגמאות שמצאנו לטרנד ההולך והגובר, שלפיו לא חייבים להחביא את הפריטים המאוחסנים מאחורי דלתות אלא אפשר להשאיר אותם חשוף וגלוי כחלק מהאסתטיקה של הבית. פתרונות כאלו, שמאפשרים גישה מהירה ונוחה לחפצים, אפשר לשלב בכל פינה וגם בשטחים קטנים ומצומצמים, כמו בכניסה לבית, בחדר השינה או בפינת העבודה.
שוכחים מהסטים
את הדינמיות שהזכרנו בסעיף הקודם אנחנו לוקחים צעד אחד נוסף קדימה ולאט לאט מתנתקים מעיצובים שמגבילים אותנו לאורך זמן. כבר מזמן נפרדנו מסטים של ספות 1-2-3 בסלון, אבל זו היתה רק ההתחלה. כעת העיצוב האקלקטי והבוהמייני הולך ומשתלט על פיד האינסטגרם והפינטרסט שלנו וזולג לכל חדרי הבית. ערבוב של סגנונות, הדפסים, צבעים וחומרים, שבמבט ראשון אפילו לא נראים מתאימים זה לזה, משתלבים כאן יחד ליצירת מראה עשיר וייחודי.
לעומת סטים, שיוצרים מראה מאוד מאורגן ודורשים החלפת הסט כולו כשרוצים להחליף פריט אחד, כך קל מאוד לרענן את המראה, להחליף פריטים ישנים בחדשים ולעדכן את האבזור לפי הרצון והצורך.