במטבחים הכי קטנים ומינימליסטיים וגם במטבחים הכי מרווחים, מאובזרים ומפנקים, תמיד יהיה שטח שיופקע לטובת ייבוש כלים, אפילו אם יש מדיח כלים מפואר ממש מתחתיו. אין מה לעשות, יש כלים שלא מתאימים למדיח או שלא יחכו עד שהוא יתמלא, וצריך לפנות להם ספייס. ענקית המסחר הסינית Temu, שכבשה את לבם וכיסם של הישראלית, מציעה מוצר פשוט וחכם שיפתור את הבעיה ויהיה יעיל במיוחד במטבחי קטנים, או מאותגרי שטח.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> השומרון: הבית הפרטי חולק לאם ולבתה ויצא משגע
>> מחולל כאוס: הבניין החיפאי שיצר מהומה ברשת
בטמו, כמובן, לא המציאו את קונספט המתקן הזה (או כל קונספט אחר). כמוהו אפשר למצוא לאורך השנים במגוון חנויות, ונראה שהמקור שלו נעוץ בכלל בפינלנד, המדינה הקטנה והקרה בין שבדיה לרוסיה, שם נהוג לייבש את הכלים מעל הכיור באמצעות מתקן דומה, פופולרי בגרסה התלויה שלו, ששמו בפינית astiankuivauskaappi שזה שילוב של המילים "כלים", "יבש" ו"ארון".
במטבחים המודרניים כבר כמעט לא רואים מתקן כזה לייבוש כלים מוטמע בארון עליון מעל הכיור, ולא ברור למה – זה ממש מעל הכיור שבו נשטפים הכלים, מטפטף ישירות לתוכו וגם חוסך את השטח לצדו, שבד"כ מופקע לטובת מגבת ייבוש או משטח אחר.
מקום לכלים עם אופציה לחיבורים
הגרסאות למתקן הייבוש שמציע האתר הסיני הן מתקדמות יותר, מודולריות ועשויות מחומרים עדכניים כמו פלדת פחמן עם הגנה מאבק. הן מספקות מקום גם לכלי אוכל וגם לסכו"ם, עם אופציה לחבר מחזיקי סכיני חיתוך, ספוג כלים, קרש חיתוך ועוד. ובעיקר – המחיר שלהן אטרקטיבי ונע בין 200-100 שקלים. קחו בחשבון שקשה לדעת עד כמה איכותיים המתקנים האלה, למרות הביקורות המפרגנות באתר, ושבקבוצות הפייסבוק הרלוונטיות יש לא מעט מתלוננים על המשלוח. לפני שמזמינים כדאי לוודא ברשת שהמוכר הספציפי שממנו אתם רוצים לרכוש אמין, ושהמוצר קיבל חוות דעת טובות אמיתיות, עד כמה שאפשר לזהות.
אין לכם מקום פנוי מעל הכיור? תשתמשו בזה
אם מעל הכיור שלכם יש ארון/ מדף/חלון או משהו אחר שמונע שימוש במתקן ייבוש עליון, ונמאס לכם מאופציית המגבת הלחה, משטח הבד המעופש או המתקן העומד שבמילא צריך לשים מתחתיו מגבת או מגש לטפטופים, אז יש עוד פתרונות. אחד מהם הוא מתקן הייבוש שהפך לטרנד ברשת ועשוי מחומר חכם שנקרא "אדמה דיאטומית" (Diatomaceous earth) שזה מינרל שעשוי מאצות מיקרוסקופיות חד-תאיות. כאשר לחות פוגעת במשטח שמכיל את החומר הזה, הדיאטומיט מושך אליו חיידקים וטפילים וגורם להם להתייבש ולמות. מיליוני הנקבוביות שלו פשוט גומרים למים להתאדות בשניות (במקרה שלא מתנדפים מהמשטח כל המים, ניתן להציב אותו בשמש שיתייבש או אפילו להכניס לתנור האפייה). החומר לא רעיל ותכונותיו מאפשרות ספיחה יעילה, מה שהופך אותו למשטח אידאלי לייבוש כלים. תוסיפו לזה את העובדה שהוא לא יקר וניתן לייצר ממנו משטחים בשלל גדלים ובמראה מסוגנן, וכבר ברור למה המשטחים האלה הפכו להיות ויראליים.
אפשר למצוא אותם בכמה סגנונות, ממראה אבן בסיסי, דרך עיצוב מתחכם ומתקפל, ועד למשטח מהודר במראה שיש אלגנטי. חלק מהם מגיעים עם בסיס שמונע החלקה, ולכן מתאימים לחללים נוספים בבית. המראה הבהיר והרגוע שלהם הופך אותם למתאימים במיוחד לעיצוב מינימליסטי נקי.
View this post on Instagram