אחרי חורף גשום במיוחד פיתחתי געגועים עזים לרביצה בגינה עם כוס קפה בבוקר או יין צונן בשעות הערב. כדי שהישיבה בחוץ תהיה נעימה ונוחה, החלטתי לחדש את ריהוט הגן שהוחבא וכוסה בחודשים הרטובים. הדרך הפשוטה והזמינה ביותר לעשות זאת היא כמובן לצבוע את הרהיטים הקיימים (אנחנו לא זורקים ולא מחליפים בקלות בשם האקולוגיה והסנטימנטים). לכן הפשלתי שרוולים, הצטיידתי בחומרים וניגשתי למלאכה.
במקרה הזה בחרתי לצבוע את השולחן והכיסאות שדהו מאז הקיץ שעבר בצבע תכלת, שמשתלב נפלא עם כל הירוק מסביב, ועשיתי זאת בעזרת טכניקה מוכרת שמשווה לרהיט מראה מיושן. ככה, גם אם הוא יתקלף מעט במשך השנים הקרובות, אפשר יהיה להגיד שזאת היתה כוונת המשורר. מי שלא חפץ במראה הזה, ומעדיף את הצביעה המלאה ללא השלב של חשיפת העץ עצמו, יוכל פשוט לדלג על שלב 2 ועל שלב 5 ולקבל תוצאה נהדרת באותה מידה. אז איך עושים את זה? קבלו מדריך מפורט.
חומרי עבודה לצביעת 4 כיסאות עץ ושולחן אחד:
1. גלון צבע סופרקריל בצבע שבחרתם. אני השתמשתי בגוון תכלת P3235 – כ-150 שקלים
2. גלון לכה על בסיס מים בגימור מט – כ-150 שקלים
כלי עבודה:
מברשת בינונית, נייר לטש מספר 0 ונר
זמן הכנה: פרויקט של חצי יום
דרגת קושי: בינוני
שלב 1: בוחרים את הרהיטים שאתם מעוניינים לצבוע ומכינים אותם לצביעה: משייפים היטב בנייר לטש את הרהיטים כדי להסיר את שאריות הצבע הקודם ומנקים אותם מאבק.
שלב 2: כדי לצבוע בטכניקת המראה המיושן: משפשפים את הנר על כל האזורים שבהם רוצים לחשוף את העץ. בדרך כלל אלה פינות הרהיט ומקומות מועדים לחשיפה, למשל ידיות הכיסא שנשחקו עם השנים.
שלב 3: מדללים את הצבע ביחס של כחמישה אחוז מים ובוחשים אותו היטב.
שלב 4: מתחילים במלאכת הצביעה: צובעים את הרהיט בעזרת המברשת וממתינים לייבוש מלא במשך כשעתיים. חשוב לוודא שהצבע התייבש לחלוטין כדי שהשיוף הסופי יהיה קל יותר.
שלב 5: משייפים בעדינות באמצעות נייר לטש את כל הרהיט הצבוע. האזורים שמרחנו לפני כן בשעווה ייחשפו וייצרו מראה מיושן.
שלב 6: מסירים את אבק השיוף בסמרטוט ומורחים בלכה.
ענת סגל, מומחית בצבע ובהום-סטיילינג, מחברת הספרים "עיצוב בצבע" ו "שדרוג בצבע", ובעלת סטודיו לצביעה שדרוג והלבשת הבית.