ריח פרדסים הוא אולי אחד המאפיינים הכי ארץ ישראלים שיש, בדיוק מסוג הדברים שאנחנו נאחזים בהם בחוזקה בימים אלה. אנחנו אוהבים לראות את פרות ההדר שלנו מקשטים את המטעים בחוץ או מוצגים לראווה בקערה גדולה במטבח, אבל העלים הירוקים עם הפירות עזי הצבע או הפריחה הלבנה הופכים את עצי ההדר לאטרקטיביים במיוחד גם כפריט דקורטיבי - בגינה בחוץ או בעציץ גדול בתוך הבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> תעתיקו: עיצבה גב מיטה ששדרג את כל חדר השינה

>> ר"ג: הצצה לדירה המושקעת של "קצין חיוך ראשי" גיא הוכמן

 

מבין עצי ההדר, הלימון פופולרי במיוחד לגידול בבית. חוץ מזה שמדובר במצרך מבוקש מאוד בכל בית - גם מבחינה קולינרית וגם כאמצעי ניקיון טבעי ויעיל, הצבע שלו מהמם ומכניס חיים ואנרגיה לכל חלל ומבעד לכל חלון. באתר housedigest פורסם טיפ לדישון מיטיב של עץ לימון ממרכיב טבעי נוסף, גם הוא בריא באופן כללי ושכיח ברוב הבתים: יוגורט.

יוגורט בקערת עץ (צילום: By Dafna A.meron, shutterstock)
צילום: By Dafna A.meron, shutterstock

היוגורט ידוע כבעל סגולות בריאותיות עבורנו בזכות כמויות החיידקים הטובים שלו, ומסתבר שאותן הסגולות טובות גם לאדמה של עץ הלימון – חיידקי הלקטובצילוס שבו פועלים כפרוביוטיקה באדמה, מסייעים ביצירת קהילת חיידקים מאוזנת ובריאה ומסייעים בספיגת חומרים מזינים והתפתחות פטריות מועילות. בנוסף, יוגורט פועל כדשן טבעי שמספק חומרי הזנה נחוצים לאדמה. עם הזמן היוגורט משחרר חומרים מזינים כמו חנקן, שהוא חיוני לצמיחה ולבריאות של עצי לימון. שחרור אטי שלו מפירוק היוגורט יכול לקיים את הצרכים התזונתיים של העץ לאורך תקופה ממושכת ולתמוך בצמיחה יציבה ומתמשכת.

כך תפרגנו לעץ הלימון שלכם עם יוגורט

1) התחילו ביצירת תמיסת יוגורט: מערבבים היטב יוגורט טבעי רגיל ולא ממותק עם מים עד ליצירת תערובת נוזלית, בדרך כלל ביחס של כוס יוגורט אחת לליטר מים. הדילול מסייע בפיזור אחיד של החיידקים והחומרים התזונתיים המועילים לאדמה, וגם עוזר להפחית את הריח החמוץ של מוצרי חלב שנמצאים בחוץ זמן מה.

שתיל של עץ לימון בתוך עציץ עם אדמה, גננות (צילום: Andrey Zhar, SHUTTERSTOCK)
צילום: Andrey Zhar, SHUTTERSTOCK

2) כשהתמיסה מוכנה יוצקים אותה בעדינות על האדמה שסביב הבסיס של עץ הלימון ומוודאים שהיא מגיעה לאזור השורשים. יישום אטי ויציב יאפשר לאדמה לספוג את התמיסה ביעילות.

3) התדירות המומלצת ל"טיפול ביוגורט" היא מדי 4-6 שבועות במהלך עונת הגידול, אך חשוב לשים לב לתגובת העץ ולמצב הקרקע. אם העץ מראה סימנים לבריאות משופרת, כגון עלווה מלאה וצמיחה חזקה, זו התדירות הנכונה. אם אין שיפור ניכר, או אם האדמה נראית בריאה, הפחיתו את התדירות לפעם בכמה חודשים כדי לשמור על האיזון החיידקי של הקרקע והחומרים התזונתיים שבה.

עץ לימון עם לימונים על רקע חלון עם תריסי עץ (צילום: Olga Ilinich, SHUTTERSTOCK)
צילום: Olga Ilinich, SHUTTERSTOCK

טיפ לאחסון הלימונים היפים שיצמחו לכם

כמה זמן מחזיק אצלכם לימון שלם, שאינו חתוך? מוחץ למקרר הוא בדרך כלל ישרוד כשבוע, אולי כשלושה שבועות. אמנדה רוצ'יו, קואצ'רית לתזונה ובריאות, שיתפה בטיקטוק שלה שיטה לאחסון לימונים, אם יש לכם הרבה יותר ממה שאתם צריכים לשימוש, למשל כשהעץ שלכם מניב שפע של פרי (בגלל שדישנתם אותו ביוגורט, כמובן). בסרטון שצבר יותר ממיליון צפיות, ממליצה רוצ'יו לשים את הלימונים בצנצנת, למלא אותה במים, לסגור היטב ולאחסן במקרר. לדבריה, כך הלימונים יישמרו עד שלושה חודשים.

@meowmeix The proper way to store your lemons #zerowaste #ecofriendly #foodtips ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz