התרגלנו לחשוב שטרנד טיפוח הצמחייה ברחבי הבית כבש אותנו בימי הסגרים של הקורונה, כשלמעשה ברשתות החברתיות זה התחיל הרבה לפני המגיפה, לפחות האובססיה להנבטת אבוקדו. מאז שקבוצת בלוגרים סקנדינביים לעיצוב הבית שילבו את הצמח עם העלים הכהים המאורכים על אדן החלון שלהם, נראה שכולם עדיין עסוקים בלהנביט גלעיני אבוקדו. עידית זכריה, מעצבת ובעלת הבלוג הבית של עידה, העלתה באינסטגרם שלה מדריך מצולם שהכינה, עם שלבים מדויקים להנבטה מוצלחת.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> תכירו: התוספת שתשדרג את השאיבה בדייסון שלכם

>> הדירה המתעגלת בת"א: אחת המיוחדות שראינו

 

"נתחיל מזה שזה כיף אמיתי" כתבה זכריה בפוסט, "זה מכניס המון ירוק לבית, מוסיף חן ושיק כמעט לכל פינה, התיפעול השוטף שלו קל מאוד (רק להוסיף מים), בקיצור קדימה לעבודה".

המדריך להנבטת אבוקדו  (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג, (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
 

התפעול השוטף של הצמח קל מאוד - רק למקם איפה שיש שמש ולהוסיף מים מדי פעם. האתגר הוא להנביט את הגלעין, כלומר להביא אותו למצב של צמח, ולמרות שכולם עושים את זה כל הזמן, בתכל'ס זה לא פשוט לביצוע כמו שזה נראה. אז הנה המדריך של זכריה שיסייע לכולם לעמוד במשימה:

השלבים להנבטת גלעין אבוקדו

המדריך להנבטת אבוקדו  (צילום: עידית זכריה)
השלבים להנבטה מוצלחת של אבוקדו | צילום: עידית זכריה
  1. רוחצים את גלעין האבוקדו ומקלפים ממנו את הקליפה כולה.
  2. עוטפים היטב את הגלעין עם נייר סופג רטוב, וסוחטים ממנו את שארית המים תוך כדי העיטוף וההידוק.
  3. מכניסים את הגלעין לשקית ניילון וסוגרים אותה היטב בעזרת קשירה.
  4. מכניסים את השקית לארון וממתינים עד לבצבוץ שורש. מניסיון זה לוקח כשבועיים שלושה.
  5. לאחר הופעת השורש מניחים את הגלעין בכלי יפה עם מים וממקמים במקום מואר.
  6. ממתינים לצאת הגבעול הראשון. גם כאן יש להצטייד בסבלנות, זה לוקח זמן.
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by הבית של עידה | הום סטיילינג (@ida_home_)

אחרי שלב ההנבטה מגיע השלב שזכריה סיפרה לנו שהיא אוהבת במיוחד - בחירת כלי לצמח החדש. הכלל הראשון שלה הוא: ללא קיסמים. מדוע? כי זה פחות יפה.

הכלל השני הוא למצוא כלי שהפתח שלו מתאים לגודל של גלעין אבוקדו (ללא תמיכת קיסמים או אביזרים אחרים). יש כלים ייעודיים לכך שניתן לרכוש, ואפשר כמובן לאלתר ולמצוא צנצנות, בקבוקי זכוכית, כלי וינטג' ועוד שמתאימים בגודל. זה המקום שלכם להפגין יצירתיות, הנה כמה רעיונות להשראה:

המדריך להנבטת אבוקדו , ג (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג, כלים להנבטה (צילום:  עירית דינור)
כלים ייעודיים להנבטה של עירית דינור | צילום: עירית דינור
המדריך להנבטת אבוקדו, ג, שימוש בכלי וינטאג (צילום: עידית זכריה)
'כלי וינטג | צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה
המדריך להנבטת אבוקדו , ג, כלי וינטאג (צילום: עידית זכריה)
'כלי וינטג | צילום: עידית זכריה

המדריך להנבטת אבוקדו ג, על אדן החלון 1 (צילום: עידית זכריה)
צילום: עידית זכריה