חלב מכיל סידן, חלבון, ויטמינים וסוכרים, וכל אלה, מתברר, יכולים להועיל מאוד לצמחים שלנו. כך שמעתה בכל פעם שאתם מוצאים במקרר קרטון חלב שפג תוקפו, תוכלו לתת להם ליהנות ממנו. החלב, מספרים, משמש כדשן ייחודי שגם מתקן בעיות רבות בגינה, כולל מחסור בסידן, ריקבון, וירוסים וטחב.
זה לא אומר כמובן שהחלב יכול להחליף את המים. בהחלט לא, ויותר מדי ממנו עלול ליצור גם בעיות כמו צמיחת עובש בגלל תכולת הסוכר שלו, או ריח רע כשהוא מתפרק. יש לראות בשימוש בחלב כדשן כתוסף, לא כמקור לחות ראשוני.
>> איזה נחת: מתבגר עשה מהפך ל"חצר הדיכאון" של אמו
>> אלה המכשירים הכי מלוכלכים במטבח – כך תנקו אותם
אז איך עושים את זה? על פי ההנחיות באתר House Digest, מדללים אותו עם מים בכמויות שוות. ליטר יכסה בצורה טובה גינה בגודל כ-6 מ"ר, ואילו 5 ליטרים יכולים להספיק לדונם שלם. שימו לב, ברגע שהחלב בתערובת, עדיף להרחיק את הדשנים הכימיים וחומרי ההדברה. הם כמו אורחים לא קרואים, מרגיזים את החיידקים המועילים בחלב. ואם עולה באפכם ריח לא הכי נעים אחרי שהשקיתם בחלב, אל דאגה, זה זמני.
אם יש לכם רק כמה צמחים קטנים, השתמשו בבקבוק ריסוס כדי למנוע השקיית יתר. רססו על האדמה לפי הצורך ולאחר מכן על העלים. ודאו שהתמיסה נספגה כראוי לאחר זמן סביר. אם לא, נגבו את העלה והסירו אותו משום שזה עלול להוביל לפטריות בצמחים מסוימים. והימנעו משימוש בחלב דל שומן – הוא עלול לגרום לריקבון ולהכתים את העלים.
לא כל הצמחים מגיבים באותו אופן לחלב – מינים מסוימים יכולים להיות רגישים אליו. לכן, תמיד עדיף לבדוק כיצד הצמחים שלכם מגיבים. בגוניות כנפי מלאך, קרסולה סגלגלה (עץ האושר), קיסוס אנגלי, סיגליות אפריקאיות וקלנצ'ו, למשל, ממש בעניין.