עד לפני כמה שנים הסתפקו בעלי בתים ברכישת גריל טוב שימלא את התיאבון ואת התאווה למפגש ברביקיו מרובה משתתפים, במרחק נגיעה מהסלון. מאז שהסלון החל לצאת החוצה כפינות ישיבה חיצוניות מאובזרות בכל הפסיליטיז הדרושים לנוחות מקסימלית, יצא גם המטבח לחצר ולמרפסת, הלך והתרחב עד שנהיה "חלל" בפני עצמו. היום כבר קשה לוותר עליו, לא משנה אם מדובר בבתים ענקיים או בדירות קטנות עם מרפסת.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> רץ ברשת: "כשאת בחופשה והמגבות של המלון לא מתאימות לשמנים"
>> בטח גם אתם לא חשבתם לנקות את זה כשאתם מכבסים
כל זה לא מפתיע, שכן מרחב הבילוי ממילא נמצא שם בחוץ, מרגיע באוויר ואור שמפחיתים לחצים, מעודד חברים להסתופף יחד ומגדיל את אזור האירוח הפנימי שאולי חסר בבית. המטבח החיצוני מאפשר לבשל בלי להתנתק מהאורחים, החום והריחות לא נשארים לרבוץ בבית ועוד לא דיברנו על החיסכון בכספים שאנחנו מוציאים על אכילה מחוץ לבית. וכמו מטבח מושקע שמעלה את ערך הדירה, גם בכוחו של מטבח החוץ לאפשר הנאה מההשקעה, כשתגיע שעת המכירה.
מה צריך לדעת לפני שמזמינים מטבח חוץ
"חשוב למקם את המטבח באזור מוצל כמו שמשייה או פרגולה, כדי שמי שעוסק במלאכת הבישול ייהנה מהחוויה בלי לסבול מהשמש", אומרת יעל מוסקוביץ', סמנכ"לית שיווק ומבעלי חברת ניגא שף FOR Home. "חשוב גם להבין מה הצורך של המשפחה, יש משפחות שמבחינתן גריל הוא חובה וטאבון לא, ויש משפחות שכלל אינן צורכות בשר ולכן פלנצ'ה לדגים וטאבון יהיו מאסט. לכל משפחה צרכים אחרים, ובהתאם להם מתוכנן המטבח". מוסקוביץ' מוסיפה כי יש לוודא שהחומרים עמידים, ובשום מקרה לא לשלב עץ, שמשתנה ומתבלה עם הזמן. "מטבח חוץ דורש ניקיון שוטף בדיוק כמו מטבח בתוך הבית כדי לשמור על איכותו ועמידותו לאורך שנים". בכל הנוגע להכנות למטבח חוץ היא מוסיפה שהבסיס להתקנה הוא מיקום המטבח על רצפה מפולסת. לאחר מכן מתכננים בהתאם למכשירים שישולבו בו. "אם יש גריל ומקרר, נצטרך מים וחשמל. אם יש כיור, נצטרך להיות בקרבת נקודת מים וניקוז. המטבחים מותאמים גם למקומות שבהם אין הזנת גז ישירה ויש שימוש בבלון גז".
מטבח החוץ של המותג האיטלקי FOGHER בייבוא ניגא שף FOR HOME כולל גריל המתפקד גם כטאבון, מקרר מגירה ומקפיא, כיור וחופה מעוצבת שעליה ניתן לתלות כלים, מדפים או דקורציה וצמחייה. אורכו 3 מטרים והוא עשוי בחלקו מנירוסטה בגימור טבעי וחלקו בצביעה מיוחדת של גוון שחור המותאם לקרינה ישירה של השמש. המחיר: כ-90,000 שקלים.
יוסף אסרף, מנכ"ל Alumex, ממליץ לשמור על משטח החוץ מתחת לפרגולה, בדומה לדרך שבה הייתם שומרים על מכונית מקורה. "מטבח פורצלן ואלומיניום מתאימים לתנאי חוץ, אבל כדי שהוא ייראה טוב לאורך זמן מומלץ לטפל בו בעזרת סקוץ' ומבריק נירוסטה או ספוג פלא. לעומת אלומיניום שלא דורש יחס מיוחד, נירוסטה דורשת טיפול של בין פעם לפעמיים בחודש, תלוי בקרבה למים ולרמת המליחות באוויר". כהכנות למטבח חוץ הוא מציע לבדוק את כיוון הרוח ולפי זה למקם את הגריל, כדי שהעשן לא יפריע לבעלי הבית ולשכנים. "תקציב הוא מרכיב חשוב וגם ההכנות לחשמל, מים וגז. לעניין הניקוז יש להתייחס בכובד ראש ולחבר אותו לביוב ולא לניקוז שיוצא לגינה הציבורית".
גוף המטבח שייצרה Alumex עשוי אלומיניום יצוק, החיפוי שיש גרניט פורצלן מסוג נאוליט – עובי 3 מ"מ לדלתות ועובי 12 מ"מ למשטחים. הוא כולל מכונת קרח, מקרר, גריל גז, טאבון, מדיח ואחסון.
מטבחי חוץ מגיעים בשלל חומרים
בטון: מטבח חוץ של MY OUTDOORS הוצב סמוך לבריכה ולפינת ישיבה. הוא עשוי מבטון מלא, אורכו 3 מטרים והוא כולל כיור, ברז וגריל גז. בגלל החומר שלו הוא לא דורש תחזוקה או קירוי ומתנהג כמו פסל סביבתי. האבזור מודולרי ומנותק מהמבנה ולכן אפשר לשנות מיקום. המחיר: 40 אלף שקלים.
הלל אדריכלות
בלוקים וטיח: בבית פרטי של משפחה שאוהבת לארח כל ימות השנה, הושם דגש על תכנון החוץ ובעיקר על הגינה הגדולה המקיפה את הבית. מיקומו של המטבח נקבע בקו המטבח הפנימי כדי ליצור קו אחיד וזורם וכדי לא לחסום את הנוף הירוק שעוטף את הבית והוא תוכנן בהלימה מלאה בין הפנים לחוץ, עם בחירת חומרים טבעיים ככל הניתן. גובה מחיצת המטבח מאפשר להסתיר את המכשור הנלווה, הכולל עמדת כיור, עמדת גריל, מקרר ליינות ומשקאות, מעשנת ומקום לאחסון נוסף. המטבח נבנה מבלוקים וחופה באותו סוג טיח חיצוני שמקיף את כל הקירות החיצוניים של הבית. יחד עם ריצוף החוץ מתקבלות תחושה של אחידות בחומרים הטבעיים ובהירות. משטח העבודה ומשטח הבר העליון עשויים שיש מאבן חברון טבעית. אורך המטבח 2.8 מטרים והוא מאפשר ישיבה גבוהה עם כיסאות בר.
עיצוב: מירב סואד
גרניט פורצלן: מטבח החוץ של דיירי הבית תוכנן בהשראת שולחנות פיקניק - צורה לא קונבנציונלית שיש בה עדינות וייחוד. הוא מחופה גרניט פורצלן ויש בו משטח עם כיור ופלנצ'ה שמאוחסנת מתחת למשטח ויוצאת בזמן האירוח. מצידו השני יש אפשרות לישיבה על כיסאות בר. המחיר כ-8,000 שקלים.
עיצוב: מיכל מטלון
אלומיניום: בדירה עם מרפסת-גג תוכנן מטבח אלומיניום עם משטח פורצלן, הכולל מכונת קרח, שני מקררים, מעשנה, מנגל ארגנטינאי מודולרי, גריל גז עליון, כיור וברז נירוסטה ובר ישיבה לכיסאות בר. חיפוי הקיר עשוי נירוסטה ולצידו שתי עמדות מנדפים עם תאורה על הבשר. בחזית המחוררת של מטבח, שגודלו כ-10 מטרים, מוסתרת מערכת שמע היקפית. המחיר כ-130 אלף שקלים.
עיצוב: דלית ונגרובסקי
נירוסטה: מטבח "נפוליאון" של חברת פולינוי כולל מקרר, גריל, ארונות אחסון וכיור. הוא עשוי נירוסטה ואורכו 3.5 מטרים. המחיר 30 אלף שקלים.
עיצוב: שירי חיימוביץ'
מטבחי חוץ בשילוב חומרים
על משטח בריכת נוי ענקית, בחצר המוקפת עצי פרי במושב, נקבע מטבח עם שני חלקים – גבוה מגרניט פורצלן להכנה ונמוך יותר משיש פטגוניה טבעי, לישיבה עד 8 אנשים. בחלק המיועד לישיבה חרוצה בשיש גומחה שבה עוברים המים לאחר שהם עולים מהבריכה ומשם יורדים אליה בחזרה. גם בקצה המשטח ממוקם מטבח עם מקפיא ואחסון. שני המטבחים האלה משלימים מטבח שצמוד ליציאה מהבית ומורכב בעצמו משני חלקים בני 6 מטרים כל אחד: פס חם שכולל טאבון, תנור פיצה, גריל פחם גז, מגירת חימום, גריל מולטי עם צ'יפסר, כירה ופלנצ'ה, מקרר וכיור. ופס רטוב עם כיור, מדיח אינטגרלי, מכונת קרח, מקרר, מקפיא, ברז מים קרים וסודה, ברז בירה מקורר ואחסון. מטבח זה מחופה גרניט פורצלן איירון ובחזיתו ביצעה חברת מטבחי החוץ Kft דוגמה תלת ממדית מחיתוך גרניט פורצלן והדבקה בצורה לא סימטרית. מחיר המטבח הצמוד לבית 300 אלף שקלים, מחר שני המטבחים האחרים יחד 120 אלף שקלים.
תכנון נוף: YSLA יאן סטדין
על משטח הבריכה:
צמוד לבית:
שתי יחידות, בנות 5 מטרים כל אחת, מרכיבות מטבח חוץ של משפחה שמתגוררת בנחלה פרטית ואוהבת לבשל ולארח. הוא עשוי אבן ונירוסטה, הראשונה מתיישנת בצורה יפה והשנייה עמידה לתנאי חוץ. במטבח מערכות שמנקות את עצמן לקירור ושחרור עשן וכן מקרר, מקפיא, צ'יפסר וטפניאקי – משטח גריל לבישול מזון בסגנון המטבח היפני. מחיר המטבח כ-400 אלף שקלים.
אדריכלות ועיצוב פנים: שרה ונירית פרנקל
מטבח בבית פרטי מהלך בין שני חללים, כשהמשטח החיצוני הוא המשכו הישיר של משטח העבודה הפנימי. חומרי המטבח הם שילוב של קוריאן ודקטון, וחלונות מדגם מינימל בעלי מראה עדין מאפשרים לשמור על ההמשכיות ללא הפרעה. בצורה כזו נשמר הקשר בין מי שעובד בפנים ובין מי שיושב בחוץ, כשיחידות המטבח של דא קוצ'ינה מתפקדות בהשלמה. ריצוף דק טבעי ממשיך מעלה כחיפוי, כדי לשמור על ניקיון מפני רגליים מלכלכות.
אדריכלות ועיצוב: רויטל כלו אגוזי ומיכל שיש
מטבח הנירוסטה בחיפוי דקטון של "גסטרו לוי" בנוי מעמדה אחורית בגודל 4.5 מטרים ומעמדה קדמית בת 3.5 מטרים. הוא ממוקם בלב העניינים, קרוב לפינת הישיבה ולבריכה, וכל מה שצריך לתחזוקה הוא צינור לשטיפה. המחיר 100 אלף שקלים.
אדריכל: שרון לוי
גופים מאלומיניום מרכיבים את מטבח החוץ, המחופה בלוחות פורצלן. אורכו 3.5 מטרים ומחירו 70 אלף שקלים.
עיצוב: סיון יצחקי
למי שמסוגל, אפשר לבנות לבד ב-DIY
יש מי שחושק במטבח חוץ אבל לא מוכן להוציא סכומים גדולים, ולכן לוקח יוזמה ומצליח להרכיב לעצמו מטבח מפריטים שונים שאסף, לעיתים לבד ולעיתים בעזרת איש מקצוע. זה מה שעשו בני זוג שאוהבים לארח ולמנגל: מקרר נירוסטה תעשייתי שנקנה ממחסן ברזל הפך לארון אחסון, ועגלת נירוסטה שנמצאה ברחוב הפכה למעמד לגריל. הבעל, ששימש כשף בחברות קייטרינג, גם חיבר לקיר מדפי נירוסטה שנקנו ביד 2 המשמשים כחיפוי קיר, וכך יצר יחד עם זוגתו המעצבת מטבח חוץ פונקציונלי. במטבח גריל גז, תנור חימום לבישול ארוך של אסאדו או צלעות, משטח עבודה לחיתוכים והכנות, כיור עם ברז וארונות אחסון. המטבח, שגודלו 2.4 מטרים, הוצב על משטח בטון מרחף וצמוד לפרגולת האירוח. "התחזוקה פשוטה וכוללת ניקיון עם מים וסבון ותרסיס ייעודי לניקוי נירוסטה", אומרת המעצבת. המחיר 1,200 שקל.
עיצוב: גליה שטרן בלו
מטבח שפורק מדירת קבלן נאסף על ידי המעצבת והארגזים, העשויים עץ סנדוויץ', הותאמו לתכנון המחודש שלה. נגר הוסיף חזיתות מעץ בירץ' והמטבח כולו חופה בצמנט בורד שעליו אבן פראית. על משטח שיש חברון עמיד לתנאי חוץ נקבע כיור מנירוסטה שנקנה באיקאה, וכך עלה המטבח, כולל עבודה, כ-7,000 שקלים.
עיצוב: חגית בכר
מרחבי הרשת:
View this post on Instagram
View this post on Instagram