אחד הטרנדים הכי משמעותיים שמלווים אותנו בתקופה האחרונה הוא החזרה לטבע, לצמחייה ולאדמה. לצד ההתקדמות הטכנולוגית, אורח החיים המהיר והמקום ההולך וגדל שהעולם הווירטואלי תופס בחיינו, אנחנו מחפשים לחזור לתחושה פיזית של קרקע, אדמה, ביטחון, צמיחה ורעננות. בריכות במראה טבעי הן חלק מהטרנד הזה של החזרה לטבע. אחרי שמיצינו את הבריכות המלבניות, שמחנו לגלות את הבריכות הללו, שמשתלבות עם הטבע בצורה הרמונית ויוצרות מראה ייחודי ופחות סטנדרטי.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- לא עוד וילה מפונפנת: בית לבן, פשוט וחלומי בשדות ים
- גן עדן זה כאן: מלון כזה מטריף לא ראיתם
גיא פז מחברת אגמית, המתמחה בתחום ועובדת בשיתוף פעולה עם אדריכלים ומתכנני נוף כמו רון שינקין ורון זילברברג, מסביר את סוד הקסם של הבריכות: "התחלנו מבריכות נוי ובתערוכה באירופה ראינו את השיטה לבניית בריכות שחייה בעיצוב טבעי שאפשר לייצר בכל צורה ובכל גודל. למעשה, אנחנו מעצבים באדמה את הבריכה לפי תוואי השטח והחלומות והרעיונות שלנו, של בעלי הבית ושל המתכננים. אפשר לייצר מראה ממש טבעי של אגם או של חוף ים הדרגתי, לשלב סלעים וחומרים טבעיים נוספים במים, מפלים וכמובן גם מערכות של ג'קוזי, תאורה ועוד". לכבוד החג ולקראת ימי הקיץ החמים שמחכים לנו ממש מעבר לפינה, אספנו עשר בריכות כאלו, שיעשו לכם חשק לאמץ את הטרנד ולהקדיש חלק מהחצר שלכם לשכשוכית מרעננת.
יורדים לחוף
בבית הזה בקיסריה ביקשו הלקוחות ליצור בריכה לא סטנדרטית, שנראית טבעית ויוצרת תחושה של חוף אישי, ממש בחצר הבית. בשיתוף עם מתכנן ומעצב הגינון רון זילברברג, יצרו באגמית בריכת שחייה גדולה, באורך 10 מטר ובעומק של 1.6 מטר. היא מוקפת ב"חוף" מדורג שאפשר לשבת או להשתרע בו וסביבה רצפת עץ שמחברת את עיצוב הבריכה לסגנון הבית. בצדיה הוצבו ספסלים, שבאחד מהם הותקנה מערכת ג'קוזי.
מרחפים מעל המים
בית בהונגריה שתוכנן למשפחה בת ארבע נפשות. הדיירים פנו למתכננים ב-Tóth Project Architecture Office עוד לפני רכישת המגרש. הבית תוכנן בצורת האות T, בצד אחד מוקמו החללים הציבוריים החובקים את הבריכה ובצד השני נמצא האגף הפרטי. החזיתות חופו באבן מחוספסת המשתלבת עם עץ וטיח במראה מודרני ונקי המחמיא למראה הטבעי של חלוקי הנחל המקיפים את הבריכה. מרפסת, שבחלקה מרחפת מעל המים, מאפשרת לבני הבית לשבת ולשכשך את רגליהם בבריכה, הנראית כמו אגם, או לרדת במדרגות או בסולם ולשחות במים הנעימים.
נוסעים לסופשבוע
אם אתם לא יכולים להתקין שכשוכית בחצר הבית שלכם, אולי תוכלו לפחות ליהנות מאחת כזו בסופשבוע זוגי בצימר בצפון. בצימר "עדיקה" במעלה גמלא שברמת הגולן יש שתי יחידות תאומות, שלכל אחת מהן שכשוכית פרטית הצופה אל הנוף הכנרת המרהיב. ממרפסת הצימר, שבה יש כיסאות נוח, פינת אוכל קטנה וג'קוזי, מוביל אל המים "חוף" מדורג.
באמצע שום מקום
הבית הזה באוסטריה משקיף אל נוף ירוק משגע - מצד אחד הרים ומצד שני עמק. הוא ניצב על שטח משופע והמתכננים ב-Marte.Marte Architects החליטו להדגיש זאת באמצעות מרפסת צרה וארוכה, היוצרת מעין רמפה הפורצת מתוך הבית וממשתלבת בסביבה. הבריכה מוקמה בחלק הנמוך יותר של המגרש. לצדה ניצב ביתן עץ קטן שנבנה על היסודות של אסם ישן ומסמל את הקשר שבין הבית החדש לסביבה החקלאית.
עשה זאת בעצמו
איתמר מגד בנה את הבריכה הזו במו ידיו, מחפירת השטח, דרך התקנת המערכות ועד לשתילת הצמחים. הבריכה אקולוגית במלוא מובן המילה, המים מטוהרים באמצעות צמחים, ללא חומרים כימיים או צריכת אנרגיה מיותרת, היא נבנתה ללא בטון, תוך מיחזור חומרים וגדלים בה צמחים מקומיים. כדי לשמור על מראה טבעי, להסתיר את יריעות האיטום וכן כדי לשמור על הפרשי הגבהים שיצר, סידר מגד סביב שפת הבריכה שורת אבנים גדולות ומבפנים פיזר חצץ, וכך יצר תחושה של מעיין טבעי. ההדרכה המלאה: כאן.
משמעת שווייצרית
בני משפחה משוויץ החליטו לשדרג את הגינה הסטנדרטית שלהם וליצור בה בריכת שחייה במראה טבעי. הם עשו הכל לבד והפרויקט נמשך כמעט שנה שלמה. הם השקיעו בו כ-120 אלף שקל, אך התוצאה כנראה שווה את ההשקעה והמאמץ. במקרה הזה חלק מהבריכה נבנה בצורה מלבנית סטנדרטית שחופתה באבן, וסביבה יצרו בני המשפחה חוף סלעי משופע עם צמחים ומרפסת עץ. ההדרכה המלאה: כאן.
We made a swimming pond! from r/DIY
מוציאים מים מהסלע
בריכה במוצא עילית שנחצבה בסלע והתוצאה היא מראה מקומי, ארץ-ישראלי, שמשתלב באופן מושלם עם הסביבה. בעלי הבית רצו בריכה בגודל שיאפשר להם לשחות בה, ולכן נבנתה בריכה באורך 10 מטר ובעומק 1.8 מטר. מבנה הבריכה נקבע בהתאם לתוואי הסלע הטבעי, היא חודרת דרכו ליצירת מערה קטנה ואינטימית עם מים המטפטפים מלמעלה וספסל.
בשכנות לפארק לאומי
הבית הזה נמצא בעיר לינדהרסט הנמצאת מדרום-מערב ללונדון, לצד הפארק הלאומי ניו פורסט. בגלל הסביבה הייחודית היה חשוב למתכננים ב-PAD Studio לתכנן מבנה שישפיע באופן מינימלי על הסביבה וישתלב בה בצורה אופטימלית. לכן תכננו מבנה חד קומתי עם גג ירוק, הביאו בחשבון בתכנון את כיווני האור זרימת האוויר הטבעית בתוך המבנה והתקינו מערכות ידידותיות לסביבה. הבריכה תוכננה כך שתיראה כאילו היתה שם תמיד, בחלקה רדודה ומזכירה בריכת נוי ובחלקה עמוקה ומאפשרת שחייה.
קטנה וקומפקטית
"השכשוכית הקלאסית" מגדיר אותה גיא פז מחברת אגמית, שיצר את הבריכה הזו בשיתוף אדריכל הנוף צחי כהן. הלקוחה, מיטל אלשטיין, העוסקת בעיצוב ובהום סטיילינג ובעלת החנות Two.M, רצתה מקום כיפי שבו תוכל לטבול בימי הקיץ החמים. לשם כך תוכננה השכשוכית לצד היציאה למרפסת. אורכה ארבעה מטרים ורוחבה שלושה מטרים כך שנשאר די מקום בחצר לפינות ישיבה ואירוח.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
זה בטבע
לסיום דוגמה לבית הבנוי ליד מקווה מים טבעי. הבית נבנה לגדת אגם וכדי לא לפגוע בסביבה, הוא עומד על ארבעה עמודים. Hammerschmid, Pachl, Seebacher Architekten תכננו את הבית ובחרו בחלונות זכוכית גדולים ומינימליסטיים שמכניסים פנימה את הנוף הפראי. מרפסת עץ מרחפת מעל מי האגם ומאפשרת לבני הבית לשכשך את רגליהם במים. למרות שמבחוץ הבית משתלב בטבע, עיצוב הפנים דווקא מודרני ונקי ומדגיש את הנוף הנשקף דרך החלונות.
כמה זה יעלה לכם?
כמו בכל בנייה של מקווה מים בחצר הבית, כך גם במקרה של שכשוכיות ובריכות טבעיות יש צורך בפיתוח השטח, במערכות ובחדר מכונות. מבחינת עלויות, המחיר של שכשוכית קטנה מתחיל ב-50 אלף שקל ויכול לטפס כמובן כלפי מעלה - "השמים הם הגבול גם מבחינת עיצוב ובהתאם גם העלויות. המחיר שצוין כולל חדר מכונות בסיסי אך אינו כולל את פיתוח השטח והתשתיות, המשתנים מפרויקט לפרויקט. המחיר תלוי בגודל הבריכה, בצורתה ובאלמנטים שונים שמוסיפים, כמו אבנים, מפלים, חומרי גמר ועוד", מוסיף פז.