סייג' ונעמי הן שתי חברות שגרות באזור בוסטון, ויש להן אהבה גדולה לעבודת ידיים ולשיפוצים. הבלוג שלהן, Plaster & Disaster, הוא אוסף שווה במיוחד של עבודות, שיפוצים והסברים על כל מה שקשור לעניין. אנחנו עפנו על המטבח של סייג', שהוא לגמרי המיקסום של מה שיש – היא עשתה כל מה שאפשר כדי לחסוך – והתוצאה מעולה. תהליך העבודה נמשך כמעט שנתיים – בכל פעם היא טיפלה בעוד חלק – ואנחנו מביאים לכם את התוצאה בשלמותה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
אי משאריות המטבח הישן
"ידעתי שאוכל להשיג יותר מהמטבח הזה", אומרת סייג', "ורציתי להשתמש בכל גובה הקיר כדי ליצור ארון מזווה גבוה". שיפוץ המטבח הזה נמשך כמעט שנתיים, מכיוון שבכל פעם נעשה משהו אחר, בצעדים קטנים. השלב הראשון בשיפוץ המטבח היה לפרק את הארון הרחב והגדול ולחתוך אותו. חלק אחד הפך לאי וחלק אחר הפך ליחידת ארון נמוכה עם מגירות. בקיר שנותר נערכה התאמת נקודות חשמל למקרר ולמיקרוגל.
מסביב למקרר הוצבה יחידת עץ, שאליה חוברו ארונות עליונים שהיו תלויים מעל המקרר הקודם. בשלב הבא נעזרה סייג' באביה כדי לתכנן את המזווה עצמו. את מסגרת העץ שהיא גוף המזווה אספו סייג' ושותפתה נעמי מפירוק רהיטים בבית ספר בסביבה. מדפי המזווה הם בעצם מגירות נשלפות – להקלת השימוש במצרכים. מצדו הימני של המקרר, ברווח שבין הארונית הקטנה למזווה השאירה סייג' מקום לאחסון קרשי חיתוך. מעל הארונית נתלו מדפים לספרי בישול ופרטי נוי.
מצדו השמאלי של המקרר הונח משטח בוצ'ר שמאפשר תוספת משטח עבודה ומקום למכונת קפה. השטח שמתחת למשטח העבודה נסגר בדלתות, והוא מאחסן בתוכו את מרכז המיחזור של הבית, ומדפים למכשירי חשמל קטנים כשאינם בשימוש. את הדלתות של ארונית המזווה בנה אביה של סייג', וגם את אלו של מרכז המיחזור. את הדלתות כולן צבעה סייג' בעצמה והוסיפה ידיות זהות.