את העבודה על המטבח התחילה אילאיל ירושלמי כשגרה עם בן זוגה בשכונת פלורנטין בתל אביב, והיא החליטה לסיים את הפרויקט גם אחרי שנפרדו והיא עזבה את הדירה. "כל פרידה מעורפלת ולא ממש יודעים איך יהיה ומה יהיה, אבל הייתי כבר בסוף התהליך, התחלתי להתמקצע בתחום, ורציתי לסיים את הפרויקט בשביל שנינו", היא מספרת. "יניב מאוד שמח על כך ולכן מצאנו את האיזון. עכשיו זה בבית שלו באהבה".

במקור היה המטבח חשוך, עם ארונות צבועים באפור מונוכרומטי, וירושלמי רצתה להאיר את החלל ולהוסיף צמחים וצבע. באותה תקופה הדריכה ירושלמי חוגי קיימות ולמדה בסדנת הנדימן של "הסדנה", ולכן החליטה שזה יהיה הפרויקט הראשון שלה. "אני מתעניינת בקיימות, בשימור ובהפיכת דברים ישנים לחדשים, לעשות אותם שלי", היא אומרת. הפרויקט המוצלח דרבן אותה להמשיך בעיצוב והום סטיילינג בדגש על עקרון הקיימות, ומאז שדרגה חללים נוספים בבתי חברים ואף דירה שלמה. היום היא גם מדריכה חוגי קיימות ואמנות במסגרת "ילדי עידן הדלי" בתל אביב.

מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג, לפני - 2 (צילום: אילאיל ירושלמי)
המטבח לפני השדרוג | צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 3 (צילום: לשם רימר)
אילאיל ירושלמי במטבח המשודרג | צילום: לשם רימר

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> לא תאמינו שזה איקאה: הקולקציה החדשה והמטורפת של הרשת

>> בלי עין הרע: הבית החדש של קורל סימנוביץ' וסרג'י רוברטו בברצלונה

את העבודה על המטבח החלה ירושלמי בפירוק ידיות והדלתות ושיופן. לאחר מכן מרחה על הדלתות פריימר (80 שקל לליטר) וצבעה אותן – בהתחלה בצבע גיר ורוד מט, אבל אחרי שצבעה שלוש דלתות חשה שהצבע לא מתאים והחליפה לצבע ירוק מרווה (140 שקל ל-2 ליטר).

את הצבע התאימה במָקום עם מניפה, מול האור. "בכל בית הצבע יכול להיראות אחרת, לכן אני מציעה להחליט על כיוון של גוון, לבדוק את תנאי התאורה בבית, ואז לבחור מול מניפת צבעים אמיתית. אם החלל מאוד מואר, עדיף לבחור גוון אחד כהה יותר ממה שהתכוונו, ולהפך – אם החדר חשוך, לבחור טון בהיר יותר", היא מסבירה. מניפה אפשר לרכוש בטמבור או בנירלט או להשיג בכל טמבורייה, ובמיוחד בידידותיות שבהן. ירושלמי קנתה בכלבו מוטי בפלורנטין - "שם יש לעובדים סבלנות והם מוכנים לשרת אותך גם אם את מתלבטת", היא אומרת. את הצביעה היא עשתה במיני רולר פרווה (40 שקל ל-2), והיא ממליצה לקנות בטמבורייה ולא בחנויות סטוק.

מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 7 (צילום: אילאיל ירושלמי)
לאחר שניסתה ורוד החליטה אילאיל לצבוע בירוק מנטה | צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי - 3 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 1 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי - 1 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג (צילום: אילאיל ירושלמי)
תוספת צמחים וצנצנות | צילום: אילאיל ירושלמי

לאחר הצבע מרחה ירושלמי סילר (80 שקל לליטר) כשכבה סופית. כשסיימה טיפלה בתיקונים בקיר עם שפכטל וצבע לבן, במיוחד באזור החלונות "שהיה במצב אסון". בחנות קהירי בנחלת בנימין היא רכשה בד (120 שקל) ותפרה ממנו שני וילונות בשכבה אחת ובגובה לא מלא, כדי שהאור יוכל להיכנס ולהאיר את המטבח. את הווילונות היא תלתה על מוט שהיה ברשותה (30 שקל באיקאה).

בחנות קאמי בפלורנטין רכשה ירושלמי עציצים (30-50 שקל לכלי) ושתלה בהם צמחים שהשרישה. את פיזרה את הצמחים במטבח ואחד היא ליפפה על מוט הווילון. על המדפים שבנה החבר שנה קודם היא סידרה צנצנות שרכשה בשוק לוינסקי (20 צנצנות, 15-5 שקל לכלי) וכלים שונים.

מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 6 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 4 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 2 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
מייקאובר אילאיל ירושלמי, ג - 5 (צילום: אילאיל ירושלמי)
צילום: אילאיל ירושלמי
_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

על הקיר מעל מכונת הכביסה תלתה ירושלמי ציור שציירה וצבעה את המסגרת בצבע אקרילי שחור שהיה לה בבית כדי שתתאים לווילונות. מעל מרחה סילר. "לקחתי כל מה שנראה לי מתאים כדי להימנע מצריכה בזבזנית", היא מסבירה. עגלת מטבח מאיקאה שהייתה בבית הוצבה ליד מכונת הכביסה והיא מסתירה כלי עבודה וחומרי כביסה.

ירושלמי מעריכה את עלות הפרויקט בכ-600 שקל, ומסכמת: "אהבתי מאוד לסדר כשהכול היה מוכן, להעתיק דברים ממקום למקום ולחדש אותם", היא אומרת.