את המראה שלנו בסוף היום בחודשי הקיץ לא כדאי לתאר, אבל בזמן שאת היגיינת הגוף אפשר לשפר בקלות בעזרת מקלחת מרעננת, ניקוי הבגדים דורש עבודה יותר קשה, ועוד לא התחלנו לדבר על הבגדים של הילדים. אז מה עושים? הנה כמה טיפים לטיפול בכתמים הנפוצים של העונה החמה:
עוד בערוץ עיצוב הבית:
זיעה: שפשפו את הכתם בסבון מוצק או התיזו עליו מסיר כתמים. אם הזיעה גרמה לצבע הבגד לדהות, השרו אותו בתמידה של מים חמים וחומץ לבן ושטפו. כבסו כרגיל בחום הגבוה ביותר שאפשר על פי הוראות השימוש.
מי מלח: נשארו כתמים על ריפוד האוטו כשחזרתם מהים? נקו את המושב בשואב אבק כדי לאסוף את המלח. הספיגו את האזור במים חמים וייבשו במגבת. אם אתם עדיין רואים כתמי מלח, נקו שוב בשואב אבק. מלאו בקבוק התזה בכמות שווה של מים חמים וחומץ. התיזו על הכתם בנדיבות והמתינו 30-20 דקות. נגבו במגבת נקייה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
גלידה: השרו את הבגד במים קרים ל-10 דקות לפחות. שפשפו את הכתם בנוזל כביסה (אם אין, אפשר להשתמש בסבון כלים) והשרו במים בטמפרטורת החדר ל-30 דקות. שפשפו את הכתם בעדינות כל כמה דקות. שטפו את הבגד ושימו על הכתם מסיר כתמים. המתינו 10-7 דקות ושטפו שוב. חזרו על התהליך עד שהכתם ייעלם. כבסו כרגיל.
קרם הגנה: אם יש שכבה עבה של קרם על הבגד, הסירו אותו באמצעות כרטיס פלסטיק. אל תשפשפו כדי שהקרם לא ייתפס עמוק יותר בבד. השתמשו במסיר כתמים המכיל אנזימים או בנוזל כביסה המכיל אנזימים ושפשפו את הכתם ביד או במברשת עדינה. המתינו כ-15 דקות ושטפו במים חמים. כבסו את הבגד בחום הגבוה ביותר שאפשר על פי הוראות השימוש. שימו לב: חום המייבש יקבע את הכתם, לכן בתום הכביסה, בדקו את הבגד – אם הכתם לא ירד, חזרו על התהליך.