לא יודעים איך זה אצלכם אבל מבחינתנו, ככל שהמכשירים הביתיים שלנו משתכללים המחשבה להתעסק אתם ולפרק אותם נראית לנו יותר מופרכת. גם דן פאוזי, עורך באתר homes and gardens, דחה במשך זמן ממושך את המטלה לנקות את ראש המברשת של שואב הדייסון שלו, מהחשש שמדובר במשימה מורכבת ומלחיצה. פאוזי משתמש ב- Dyson V12 Detect Slim, מהדגמים החדשים יחסית עם תאורת הלייזר שחושפת לכלוך גם במקומות שנראים מצוחצחים. כשהוא סוף סוף ניגש למשימה הוא שמח לגלות שמדובר בפעולה הרבה יותר פשוטה ממה שחשב.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>>  יש עצי פרי מחוץ לבית שלכם? כדאי שתדעו את זה

>> זו הבדיקה שהאינסטלטור עושה בבית שלו כל חודש, וזו הסיבה

 

בגדול, לדייסון יש שני סוגים של מברשות ראש, שקיימות בווריאציות שונות במגוון מכשירים: הפלאפי (Fluffy Optic), שנצמדת יותר לרצפה ויעילה במיוחד לפרקטים ומרצפות שיש עדינות, והמברשת החובטת, שקיימת עם ובלי מנוע, ומתאימה גם לרצפות וגם לשטיחים. לדברי ניר הנדלר, סמנכ"ל סחר ושיווק של דייסון ישראל, עיקרון הניקוי של שתי מברשות הראש דומה – לפרק את כל מה שניתן לפרק, לפי ההנחיות, ולשטוף או לנגב במטלית לחה את כל החלקים שאינם חשמליים ולחבר חזרה רק לאחר שכל החלקים יבשים לגמרי. מה שהכי חשוב זה להקפיד שהחלק שכן קשור לחשמל, למשל גוף התאורה של הפלאפי לייזר או המנוע של החובטת, לא יהיו במגע עם מים בשום אופן. זוכרים את הטרנד העולמי של פירוק כל החלקים בדייסון והשרייה שלהם במים למשך הלילה? אז התגובה הברורה של חברת דייסון לרעיון הזה היא עדיין: Don't!

שלב ראשון בניקיון הוא ניתוק מברשת הראש מהמכשיר. כדי לנקות את מברשת הפלאפי צריך לפתוח את מנגנון השחרור שלה באמצעות מטבע או מפתח (בדגמים שונים יש תפס למשיכה למעלה), ואז להוציא את הגליל ולנגב או לשטוף אותו בעדינות. את גוף הפלסטיק של הראש לא מרטיבים אלא מנגבים במטלית או נייר סופג; אל הפינות הפנימיות הפחות נגישות שלו אפשר להגיע עם מברשת שיניים ישנה או מנקה מקטרות.

חדש על המדף 061021 דייסון V15 לייזר (צילום: יחצ)
הרחיקו את החלק של התאורה ממגע עם מים | צילום: יחצ

כשמדובר במברשת חובטת במכשירים האלחוטיים, מנגנון השחרור שלה נמצא בדרך כלל בצד. אחרי שפותחים אותו שולפים החוצה את הגליל ובעזרת האצבעות מוציאים את השערות והלכלוך שהסתבכו בו ושוטפים אותו בעדינות. בחלק הפנימי של ראש המברשת יש חריצים דקים שקצת מסובך לנקות ביניהם, אבל מברשת רכה תעשה את העבודה. חלק זה מכיל את הרכיבים הממונעים, לכן יש להימנע משימוש בכל דבר רטוב. אם מדובר בדגם עומד עם חוט חשמל, פירוק ראש המברשת וניקוי הגליל משיערות שהסתבכו בו יהיו שונים, ויש לבדוק במדריך ההפעלה הספציפי לדגם.

מברשת של שואב אבק דייסון (צילום: צילום מסך)
את המברשת החובטת פותחים מהצד | צילום: צילום מסך

המידע הזה עשה לכם חשק לנקות את המכשיר כולו באופן יסודי? מוזמנים לקבל השראה של ממש מהסרטון שעלה בחשבון האינסטגרם של גיזם אוזגנסי, שיורד לרזולוציות שבכלל לא ידענו שאפשריות. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Gizem Özgenci (@gizemozgenci)

נסיים בטיפ להגברת יעילות עבודה של השואב שמיועד לבעלי לב חזק וסבלנות של ברזל בלבד: בחשבון הטיקטוק thedirtyapartment@ שותף סרטון שמדגים כיצד שילוב "שאיבה אטית" יוביל לתוצאות הרבה יותר טובות. רובנו דוחפים ומושכים את השואב במהירות מעל הרצפה, הפרקט או השטיחים כדי לסיים עם זה כמה שיותר מהר, אבל התנועות המהירות והחדות לא מאפשרות לשואב לשאוב את הלכלוך הטמון בעומק השטיח או בין המרצפות. שאיבה בקצב איטי, אבל ממש איטי, תספק למכשיר את הזמן שהוא צריך כדי לעשות את העבודה שלו כמו שצריך ולאסוף יותר לכלוך.

@thedirtyapartment I don’t wanna hear about how dirty my carpets were. This was 1 week of not vacuuming! #dirtyfloors #vacuum #cleantok #cleaningtiktok #fyp ♬ Sunny Day - Ted Fresco