מבלי לזלזל בחשיבותה של הקדמה הטכנולוגית, חלילה, היא גם מביאה אתה שפע של אפשרויות שמסבכות לנו את החיים. למשל, אם פעם ההתלבטות הייתה בין לנקות את הבגדים בשטיפה ידנית בגיגית או במתקן קרצוף מגושם, היום אנחנו רק צריכים לבחור מתוך קולקציית מכונות כביסה חדשניות, מתקדמות ומרובות תכניות ומחזורי כביסה – למצעים, לעדינים, ללבנים, לסריגים ועוד ועוד. לפעמים ההתעסקות בטמפרטורת המים ומהירות הסחיטה מתישה אותנו עוד לפני שהתחלנו, וכל מה שבא לנו זה שמישהו יגאל אותנו מייסורינו ויגיד לנו – זה, תשתמשו רק בזה, לכל סוגי הכביסה שלכם, כל השאר לא רלוונטי. אז הנה זה קורה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> לצד החורשה הירושלמית: דירת 75 מ"ר מהממת למשפחה

>> מומחית לגינון מגלה: עציץ הקסמים שירחיק יתושים

 

פטריק ריצ'רדסון הוא אושיה מוכרת בתחום הכביסה, עם תכנית טלוויזיה משלו (Laundry Guy), ספרים, פודקאסט ועוד, כך שהמלצה ממנו בענייני כביסה אפשר לאמץ בשתי ידיים. הוא טוען באופן חד משמעי שתכנית ה"אקספרס" במכונה (או כביסה מהירה, או 30 דקות) זה כל מה שצריך לבגדים נקיים שכן היא "ארוכה מספיק כדי לנקות את הבגדים אבל קצרה מספיק כדי לא לגרום להם נזק".

מכונת כביסה (צילום:  Monkey Business Images, Shutterstock)
צילום: Monkey Business Images, Shutterstock

ריצ'רדסון מבסס את הטענה על מחקר שנעשה בעת כתיבת אחד מספריו, שהראה שאפילו הפריטים המלוכלכים ביותר יצאו נקיים משימוש בתכנית ה"אקספרס". הוא מוסיף ומזהיר שתכניות ארוכות יותר רק גורמות ליותר בלאי למכונה, בנוסף לצריכה נוספת של מים וכוח, מה שהופך את הכביסה המהירה גם לבחירה אקולוגית. אז למה אנשים כל כך מתרשמים מריבוי התכניות? ריצ'רדסון הסביר למארחים המשותפים של הפודקאסט של HuffPost "האם אני עושה את זה לא נכון?", ראג' פנג'בי ונואה מיכלסון, שהסיבה לכך היא שאנשים הם יצורים של הרגלים, ופחות קשורים ליעילות: "כל המחזורים האלה במכונה קיימים כי פעם הם היו קיימים. לא הייתה לנו את הטכנולוגיה בבד, במכונה, ובחומרי הניקוי שיש לנו עכשיו, והיינו צריכים אותם. בשנות ה-70 זה היה דבר לגיטימי אבל כבר לא צריך את זה יותר. אם הייתי יכול לבנות מכונת כביסה, היה לה רק אופציה אחת – תוף כביסה, מים חמים ומחזור 'אקספרס' וזהו", הוא סיכם. 

דגשים לשימוש בתכנית כביסה מהירה

אם אתם מתכננים לאמץ את ההמלצה לשימוש מעתה ואילך בתכנית אקספרס, באתר Good Housekeeping יש כמה המלצות עבורכם:

  1. מלאו את המכונה רק עד החצי והשתמשו בחצי מנה של נוזל, לא אבקת כביסה, כיוון שתכנית אקספרס משתמשת בפחות מים.
  2. בגלל טמפרטורת המים הנמוכה יחסית בתכנית זו, שימוש קבוע בה עלול לפתח ריח "מעופש" ולגרום להצטברות של עובש או חיידקים. כדי למנוע זאת מומלץ להפעיל כביסה ריקה עם טמפרטורה חמה מדי כמה שבועות, ללא חומר ניקוי, יחד עם קרצוף קבוע של מגירת חומרי הניקוי ואטם הדלת.
מכונת כביסה עם עובש (צילום: aleks333, Shutterstock)
צילום: aleks333, Shutterstock

 

למה יש 3 תאים במגירה?

אם כבר התייחסנו למגירת חומרי הניקוי במכונה, בואו נדבר על זה רגע – כמה פעמים יצא לכם לתהות למה בעצם יש בה שלושה תאים? בסקר שערכה חברתAEG  בבריטניה, רק 38 אחוז הצליחו לענות נכון לשאלה למה משמש כל תא. והנה, הגיע הזמן לשפוך אור על תעלומת התא השלישי. "לכל תא שימוש מעט שונה, ולכן חשוב להכניס לכל תא את החומר הנכון", אמרה לאתר walesonline הרייט ג'רמן, מנהלת מוצרי הכביסה של AEG. "יש הבדלים קטנים בין מכונות הכביסה ותמיד חשוב לקרוא את הוראות ההפעלה של המכשיר, אבל בדרך כלל התאים במגירת חומרי הכביסה מסומנים במספרים 1, 2 ו-3. לעתים תא 3 מסומן בכוכבית או פרח". להלן הפתרון:

תא 1: חומר הכביסה בתא זה משמש במקרה שמופעלת תכנית טרום כביסה, הנדרשת אם הפריטים מלוכלכים במיוחד.

תא 2: התא הראשי (ובדרך כלל הגדול ביותר) ובו יש לשים את חומר הכביסה (נוזל או אבקה). זה החומר שישמש בתהליך הכביסה עצמו.

תא 3 (יכול להיות מסומן בכוכבית או פרח): בדרך כלל הקטן ביותר והוא מיועד למרכך כביסה (אפשר להשתמש בחומץ במקום).

אבקת כביסה, מכונת כביסה (צילום: shutterstock / Olya Detry)
צילום: shutterstock / Olya Detry

הקפידו לשים כל חומר בתא המתאים, והשתמשו רק בכמות המינימלית המומלצת (בדקו על אריזת חומר הכביסה). רוב האנשים משתמשים בסבון כביסה בכמות כפולה מהכמות המומלצת. יותר מדי סבון גורם לבזבוז כסף וגם עלול לגרום להצטברות משקעים ואלו עלולים לשמש מצע לצמיחת עובש, להאריך את מחזור השטיפה של המכונה, ואפילו לגרום לפריחה או לגירוי העור.