כמו רוב העבודות, גם ניקיון יכול להיות פשוט ומהיר יותר אם משתמשים בכלים הנכונים. מטליות מיקרופייבר יכולות לנקות מגוון רחב של משטחים, והן גם חסכוניות וידידותיות יותר לסביבה ממגבות נייר ומגבונים, בגלל שהן רב פעמיות. מבנה הסיבים הייחודי שלהן מאפשר לנגב את החיידקים רק באמצעות מים. יכולת הספיגה שלהן מדהימה - הן יכולות להכיל פי 6-8 כמות מים ממשקלן.  

מה אפשר לנקות איתן? הנה כמה רעיונות.

שיש, נירוסטה וארונות במטבח
מטליות מיקרופייבר עובדות בדיוק כמו מגבות נייר לניקיון בניקיון משטחים במטבח, אבל בגלל שהן רב פעמיות, הן ידידותיות לסביבה. אחרי שאתם מנקים, פשוט רחצו את המטלית, תלו אותה לייבוש והיא תהיה מוכנה שוב לשימוש. ואם אתם מתגעגעים לריח הליזול, אתם פשוט יכולים לנקות עם לימון ולמטבח שלכם יהיה ריח של פירות הדר.

המטליות אידיאליות גם לניקוי משטחי נירוסטה, עברו בהתחלה עם מטלית רטובה ונקו את כתמי השמן והלכלוך, ואחר כך עם מטלית מיקרופייבר יבשה בשביל פיניש מבריק. גם ארונות המטבח, שנוטים להיות שמנוניים במיוחד, יכולים להתנקות בצורה זו.

מטלית מיקרופייבר (צילום: shutterstock)
מטלית מיקרופייבר | צילום: shutterstock


חלונות ומראות

מטלית מיקרופייבר לחה מתאימה לניקוי חלונות ומראות. הרטיבו חלק קטן מהמטלית והשתמשו כדי לנגב את הכתמים, ולאחר מכן השתמשו בחלק היבש של הבד. המראות והחלונות ייראו נהדר, ללא טביעות אצבעות או עקבות אחרות.

מטלית מיקרופייבר (צילום: shutterstock)
מטלית מיקרופייבר | צילום: shutterstock


פנלים
כן, גם אותם צריך לנקות אם אתם רוצים בית באמת נקי. הרעיון של להתכופף ולנקות את הפנלים בחדרים יכול להישמע כמו סיוט, אבל עם מטלית מיקרופייבר זה יכול להיות פשוט יותר, כאשר הסיבים המיקרוסקופיים המפוצלים בה תופסים את חלקיקי האבק.

פנלים (צילום: shutterstock)
פנלים | צילום: shutterstock


כל משטח בחדר האמבטיה
ברזים, ראשי מקלחת, הכיור ובכלל המשטחים בחדר האמבטיה יכולים להתלכלך די בקלות. שמרו סט נפרד של מטליות מיקרופייבר עבור חדר האמבטיה והחליפו אותן לעיתים קרובות יותר. משום שאתם צריכים רק מים כדי לנקות איתן, אפשר לשמור מטלית אחת במקלחת עצמה, ולנקות איתה בזמן שאתם מחכים עם מרכך השיער על הראש. הקפידו לסחוט את המטלית לאחר שאתם מסיימים לנקות, אחרת היא תעלה עובש אם תישאר ספוגה.

שימושית בחדר האמבטיה (צילום: shutterstock)
מטלית מיקרופייבר | צילום: shutterstock


אלקטרוניקה
מחשבים ניידים, טלפונים סלולאריים וטאבלטים צוברים הרבה לכלוך בשימוש קבוע. בדי מיקרופייבר הם מספיק עדינים עבור מסכים שבירים, כך שאתם יכולים לנגב אותם בלי לחשוש מגרימת נזק.

לניקוי מסכים (צילום: shutterstock)
מטלית מיקרופייבר | צילום: shutterstock


כמעט כל דבר אחר
נראה שכמעט אין דברים שמטלית מיקרופייבר לא יכולה לנקות. יש כאלה שאומרים שאפשר להשתמש בה אפילו  על משטחים מלוכלכים ומלאי חיידקים כמו אסלה או כיריים, כל עוד תכבסו אותה מיד אחרי השימוש. טריק נחמד הוא להשתמש במטליות מצבעים שונים ובכל אחת מהן להשתמש בסוג אחר של משימת ניקיון.

מטלית מיקרופייבר (צילום: shutterstock)
מטלית מיקרופייבר | צילום: shutterstock

איך לשטוף את מטליות המיקרופייבר?

הניקוי באמצעות המטליות לא יהיה יעיל, אם הן לא יישארו נקיות בעצמן. יש לשטוף היטב את המטליות במים לאחר כל שימוש, כדי שהאבק והלכלוך לא יישארו בסיבי הבד. 

כבסו את המטליות במים חמים או רותחים עם חומר ניקוי עדין, ובלי מרכך כביסה או אקונומיקה. ייבשו אותן בחום נמוך או באוויר. אם אתם משתמשים במטליות מיקרופייבר לעיתים קרובות, כבסו אותן מדי שבוע.