יש אנשים שהסיוט הכי גדול שלהם בשירותים הוא לגלות שנייר הטואלט נגמר בעודם יושבים על האסלה, ויש אנשים שפשוט גוזרים חתיכת בגד ישן ומנגבים אתו. למעשה, בזה הם מעדיפים להשתמש באופן קבוע.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> השיטה של הבלוגרית להשאיר את המטבח נקי כל השבוע
>> הפכה את חדר הרחצה הסתמי לחלל עם טאץ' של סלון
קוראים לזה Unpaper Toilet Cloth - נייר טואלט רב פעמי מבד. בסרטון שרץ בטיקטוק והפך לוויראלי (וכבר זכה ליותר מ-770 אלף צפיות) מסבירה המשתמשת tiny_waste@ שהיא משתמשת בחתיכות גזורות מפיג'מת כריסמס ישנה מפלנל כדי להנעים את החיכוך שבפעולת הניגוב. היא מציגה את חדר השירותים שלה ושל בעלה, מראה את סלסילת הבדים החתוכים ואת הפח הייעודי עבורם לאחר השימוש. החתיכות שמושלכות לפח עוברות כביסה וחוזרות שוב לסלסילה.
@tiny_waste Replying to @caw0528 explaining family cloth #familycloth #sustainablehome #lowwastelifestyle ♬ original sound - Tiny Waste
במהלך הסרטון מסתבר שהיא משתמשת בבד רק לאחר שטיפה יסודית במערכת הבידה שמותקנת באסלה שלה, ובעצם חתיכות הבד מיועדות בעיקר לייבוש שאחר כך. שזו ידיעה שהיא בעיקר מרגיעה והאמת, גם קצת מעוררת קנאה במי שיש לו בידה להשתמש בו.
למה בכל זאת יש בחדר השירותים גם ניר טואלט רגיל? בגלל שבעלה של הטיקטוקרית פחות מתלהב מהשיטה הרב פעמית, וממשיך להשתמש בדרך המקובלת יותר.
כפי שדווח באתר news18.com, סרטון טיקטוק דומה כבר כבש את הרשת בעבר, כשהמשתמשת ששיתפה אותו כתבה: "אם הייתי רואה את זה בבית של מישהו, הייתי עוזבת ולא חוזרת".
@netzerocompany Reply to @b526373883 We’ve gotten a lot of questions in the comments, so here’s a tutorial on how to use the cloths! #reusable #sustainability #lowwaste #ecofriendly ♬ оригинальный звук - каво
בסרטון נערה שמסבירה כיצד להשתמש בגליל מגבוני בד רב פעמיים בצורה נכונה: קודם כל מושכים חתיכה אחת ומקפלים אותה לשלישים, רצוי להרטיב במים כי זה עובד יותר טוב. לאחר השימוש מקפלים את המגבון פנימה ומאחסנים אותו בשקית רטובה או בסלסילה. משם לסיבוב במכונת הכביסה, ייבוש וגלגול מחדש לשימוש חוזר.