מכירים את זה שאתם רוצים להכין או לתת מתנה למישהו, אבל בסוף מתאהבים בה ומשאירים אותה לעצמכם? זה פחות או יותר מה שקרה לענהאל קדם עם הדירה הירושלמית הקטנה שהיא רכשה להשקעה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> השיטה של הבלוגרית להשאיר את המטבח נקי כל השבוע
>> הפכה את חדר הרחצה הסתמי לחלל עם טאץ' של סלון
ענהאל היא מעצבת פנים והום סטיילינג, כך שיש לה חולשה ברורה למראה של דירות. לאחר שהיא שיפצה את הדירה שלה היא החליטה שהיא יפה מכדי להשכיר אותה למישהו אחר, ועברה לגור בה עם ילדיה יובל (5.5) ושחר (4). כל התקציב לשיפוץ הדירה ששטחה 68 מ"ר עמד על 50 אלף שקלים, והוא יועד גם לריהוט וגם להלבשה. כך היא התמודדה עם מגבלות התקציב כששיפצה את המטבח בדירה:
1. החלפת הפרקט
בשלב הראשון ענהאל פירקה בעצמה את הפרקט הישן, שהיה במצב גרוע וצבעו הכהה החשיך את הבית. "ההחלטה לפרק לבד נבעה מהרצון לחסוך בכסף, בעיקר לאור קלות הפעולה", היא מסבירה, "כל מה שצריך זו סכין יפנית להפרדת הקצוות ומעט שרירים". במקומו היא הזמינה פרקט למינציה במראה טבעי ששולב עם פנל פולימרי לבן, אותם התקין בעל מקצוע.
2. בחירת הצבעים במטבח
הצבע המיוחד של המטבח היה הבסיס לטבלת הצבעים של כל הבית. הוא נבחר על ידי בתה הקטנה של ענהאל, מתוך אמונה שהבית שייך לכל מי שגר בו ולכן כולם משתתפים בעיצובו. "שאלתי את בתי באיזה צבע היא תרצה את המטבח והיא בחרה בוורוד. החלטתי לזרום עם הבחירה הנועזת וצבעתי את הקיר בכחול כהה כדי שיבלוט על רקע ניטרלי של לבנים ואפורים שמרגיעים את המראה".
3. ריענון הקרמיקה והארונות
כיוון שהתקציב היה נמוך במיוחד ענהאל החליטה להשאיר את הקרמיקה המקורית ורק החליפה את הרובה לגוון שחור, שידגיש את הקרמיקה וישווה לה מראה יותר מודרני. על מנת לעשות זאת גירדה מעט את הרובה הישנה ומרחה מעליה רובה שחורה. את השאריות ניקתה עם סמרטוט רטוב מעט.
גם בסיס המטבח נשמר, אך הדלתות פורקו ונצבעו על ידי נגר ואחר כך הוחזרו למקומן תוך חיזוק הצירים. ענהאל הוסיפה ידיות חדשות שקנתה באלי אקספרס, הסירה את אחת הדלתות כדי לפנות מקום למיקרוגל, וציפתה את החלק הפנימי בארון בטפט כחול כהה שמותאם לצבע הקיר. השיש הוחלף על ידי איש מקצוע, וכך גם ברז המטבח והמנורה שבתקרה.
4. הוספת משטחים
כדי ליצור שטח עבודה ואחסון נוספים ענהאל הסבה שידת החתלה ששימשה את הילדים כשהיו קטנים לאי יפהפה – גם למען הסביבה וגם כדי לחסוך. לאי חיברה משטח בוצ'ר בלוק וחיזקה בעזרת ברגים ישירות לחלק העליון של השידה. היא תיקנה וחיזקה כוננית מדפים קטנה שרכשה בעבר מתצוגה מחנות בירושלים, ותלתה אותה מעל השיש לתוספת אחסון.
5. פינת אוכל לילדים
לצד המטבח הניחה ענהאל כיסאות קטנים ושולחן מאיקאה ישן ששימש קודם את הילדים. הם עברו ניקוי ועל שלושתם הדביקה טפט לרהיטים בדוגמת גחליליות. השולחן הוצמד לקיר שאותו צבעה בחמש שכבות של צבע מגנטי כחול, ומעליו הוסיפה שכבה אחת של צבע שמן כדי לייצר קיר לתליית היצירות של הילדים וגם יהיה קל לניקוי. את שטיח הפי.וי.סי בפינת הילדים גזרה בהתאם למידות מתוך שטיח שכבר לא היה בשימוש. מימין למקרר תלתה תמונות שאספה מרחבי הבית, ובקיר ממול הוסיפה מתלה מגבות בצורת ציפור.
6. שדרוג חדר השירות
משמאל למטבח צמוד חדר שירות וגם בו הפליאה ענהאל ליצור דברים בעצמה: צבעה את הקיר בוורוד, ולשידת אחסון שרכשה בעבר ביד 2 החליפה ידיות כדי שיתאימו למטבח. בחדר השירות הדביקה טפט דמוי אריחים מאיביי, ובפינת האוכל הדביקה טפט מעוינים מאותו אתר, ויצרה פינה מקסימה עם ארון ברזל קנוי. בקיר ממול, ליד פינת הילדים, צבעה בצביעה דקורטיבית את הקיר בצבע דמוי בטון ולבסוף קישטה עם אביזרים.
כמה זה עלה לה?
- רובה שחורה, טמבוריה: 15 שקלים
- טפט כחול בארון עליון, טמבוריה: 30 שקלים
- כוננית מדפים מתצוגה: 300 שקלים
- 7 ידיות (24 שקלים לזוג), אלי אקספרס: סך הכול 168 שקלים
- פחית צבע כחול קיר רקע, טמבורייה: 78 שקלים
- בוצ'ר לאי, איקאה: 395 שקלים
- מתלה ציפור כחולה למגבות, אלי אקספרס: 15 שקלים
- 5 מטר טפט על כיסאות ושולחן (45 שקלים למטר), צביקה טפטים: 68 שקלים
- צבע מגנטי (175 שקלים), צבע שמן כחול בפינת הילדים (59 שקלים), טמבורייה: סך הכל 234 שקלים.
- 7 ידיות בשידה בפינת השירות (29 שקלים לזוג), איקאה: סך הכול 116 שקלים.
- החלפת שיש, ברז וחזיתות: כ-4,500 שקלים
סך הכול כ-6,000 שקלים (לא כולל פרקט)