אין דבר יותר מעצבן מכתמים של קטשופ על הספה, קשקושים של הילדים על ריפוד כיסאות פינת האוכל או שפריץ של יין אדום על השטיח. יש אלפי טיפים וטריקים ושיטות מוזרות שמבטיחות לעשות פלאים ולהוריד הכל, אבל הבלגן חוגג. לא כל מה שעובד על כתם אחד מתאים לאחר, מים חמים או מלח יכולים לקבע כתמים לנצח ומלבינים יכולים לפורר בד עדין. אז הנה, באנו לעשות לכם סדר, פעם אחת ולתמיד. כדי שלפחות תדעו מה לא לעשות, לפני שאתם מחליטים לטפל בכתם אבל משיגים את ההפך הגמור.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
מלח על יין אדום
לא ברור מאיפה החלה האמונה הטפלה הזו, אבל היא התפשטה לכל עבר. לא רק שזה לא עוזר, זה גם יכול להזיק ולקבע את הכתם. הפתרון: שטיפה במים וטיפול בעזרת מסיר כתמים.
שימוש במים חמים
נדמה לנו שמים חמים מנקים הכל. מדובר במיתוס, חברים. מים חמים עלולים לקבע כתם אל הבד, וזה נכון בעיקר כשמדובר בנוזלי גוף: דם, קיא, זיעה. מים קרים עדיפים תמיד.
כמויות של מסיר כתמים
כשמבקשים להסיר כתם משטיח או מספה בעזרת מסירי הכתמים שמתייבשים וסופחים את הכתם, יש לעתים נטייה לרסס יותר מדי. התוצאה: התכשיר לא מתייבש כראוי, הכתם נמרח ונעשה קשה הרבה יותר להיפטר ממנו. עדיף לרסס בכל פעם כמות קטנה, להבריש לאחר הייבוש ואם יש צורף לחזור על הפעולה.
אל תמרחו סבון ישירות על הכתם
בעיקר כשמדובר בקפה, תה או יין אדום –עדיף תמיד להרטיב מעט בעזרת מטלית לחה או שפריצר, ורק אז להשתמש בסבון.
אל תשפשפו!
כשמשהו נשפך, רוב האנשים נכנסים לפאניקה ומתחילים לשפשף את מקום הכתם. אבל זה רק מרחיב את השוליים שלו, ומפזר את הנוזל. מה עושים? סופגים כמה שיותר בעזרת נייר רך, ואז נעזרים במסיר כתמים.
אל תתקמצנו על ניקוי מקצועי
בעיקר אם מדובר ברהיטים עתיקים בעלי ריפוד עדין. הנזק שתגרמו לבד שכבר אין כמוהו בשוק לא שווה כמה מאות שקלים.
היזהרו עם המלבינים
בדים עדינים דוגמת משי וצמר עשויים פשוט להתפורר בעקבות ניקוי אגרסיבי במלבינים. גם אם יש עליהם כתמים עקשנים, אל תתפתו.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק