אם אין לכם מדיח כלים בבית, אתם בטח יודעים כמה מהר נערמים הכוסות והצלחות בכיור. אפילו אם כבר פיתחתם שיטה נוחה להשתלט על כל הבלגן, שטיפת הכלים גוזלת זמן רב ואנרגיה, שלא לדבר על כך שתמיד תהיה התהייה האם הכלים באמת נקיים?
למרבה המזל החיים ללא מדיח כלים לא חייבים להיות אומללים או עם חיידקים. עבור כל מי שקורא עכשיו ושוטף כלים (מבחירה או מכפייה), הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לוודא שהכלים שלכם אכן נקיים:
השתמשו במים וסבון כלים כדי להסיר שאריות מזון ושומן. השלב הראשון, האפקטיבי והיעיל כדי להיפטר מהחיידקים, זה להסיר שאריות מזון או שומן מהכלים שלכם. בשלב זה מים חמים הם המפתח, אבל חשוב לזכור שהחום לא נועד באמת כדי לטהר את הכלים שלכם.
הטמפרטורה הנדרשת כדי להרוג חיידקים היא הרבה מעבר למה שהעור שלכם יכול להתמודד, וקרוב לוודאי שגם הברז שלכם לא מוציא כאלה מים חמים. אבל טמפרטורת המים חשובה מאוד בהכנת הכלים לסטריליזציה. הם אמנם לא מחטאים, אבל עובדים טוב כדי להיפטר ממזון ושומן שנדבק לכלים. עם מים חמים, אתם יכולים להעביר "ויש" עם ספוג עדין או מברשת כדי שהכלים יראו נקיים יותר.
אם אתם מתמודדים על חלקיקי מזון עקשנים יותר, כמו שאריות של מאפים על סירים ומחבתות, כדאי להשרות את הכלים מראש. ממלאים כיור או כלי גדול אחר עם מים חמים, מוסיפים מעט סבון או סודה לשתייה, ומניחים את כלי הבישול שלכם למשך 15 עד 30 דקות לפני שתרחצו אותם.
שטפו תמיד את הכלים הנקיים יותר ראשונים. כשזה מגיע לכלים, יש לסדר משמעות. כדי למנוע התפשטות חיידקים או חלקיקי מזון ולשמור על המים נקיים יותר, מומחי ניקוי ממליצים לשמור את הכלים המלוכלכים יותר לסוף. התחילו את השטיפה עם כלים מלוכלכים פחות כמו כוסות וספלים ולאחר מכן המשיכו לפריטים מלוכלכים כמו קערות, צלחות הגשה. סיימו עם הכלים הכי מטונפים כמו סירים ומחבתות. כדי להפוך את השטיפה לקלה יותר, השרו את הכלים המלוכלכים במים חמים, בזמן שאתם מנקים את השאר.
שטיפה וחיטוי זה לא אותו הדבר. יש הבדל בין מראה נקי לנקי באמת ויש לנו תחושה שאתם מכוונים לאחרון. מים חמים וסבון כלים זה נהדר לשטיפה ראשוני, אבל אם אתם באמת רוצים כלים נטולי חיידקים, יש עוד שתי שיטות שכדאי לנסות. הראשונה, השרו את הכלים באמבט מים חמים או השרו כלים בתמצית מחטאת של אקונומיקה ומים (כף אחת של אקונומיקה ללא כלור וגלון של מים קרים, לפחות לדקה אחת).
עוד בערוץ עיצוב הבית:
ייבשו באוויר כמה שאפשר. תאמינו או לא, לייבוש הכלים שלכם יש תפקיד חשוב בניקיון שלהם. במקום להשתמש במגבת בד כדי לייבש את הכלים, פשוט הניחו אותם לייבוש על המתלה באוויר יבש. לא רק שהאוויר הפתוח מונע התפשטות מיותרת של חיידקים, זה גם לוקח הרבה פחות זמן מאשר לנגב כל כלי בנפרד. אם אתם ממהרים, נגבו את הכלים עם מגבת נקייה – וכשהיא רטובה החליפו אותה בחדשה.
חטאו את הספוג או המברשת באופן קבוע. אתם בטח כבר יודעים שספוגים הם חממה לחיידקים שעלולים להיות מסוכנים, וכאשר הם לא נקיים הם יכולים להיות יותר מלוכלכים משירותים. כדי למנוע ניגוב חיידקים על כל הכלים שאתם מנסים לנקות, הקפידו לחטא את הספוג או המברשת על בסיס יומי.
אחת הדרכים הטובות ביותר לנקות את הספוג היא להשתמש בחומץ או אקונומיקה (אבל אף פעם לא ביחד!). אתם יכולים למלא כוס עם חומץ ולהשרות את הספוג במשך כחמש דקות. או שאתם יכולים למלא כוס עם אקונומיקה מדוללת – חצי כוס אקונומיקה לכל גלון מים – ולהשרות את הספוג במשך חמש דקות.
גם אם אתם מחטאים באופן קבוע, אתם חייבים להחליף את הספוג והמברשת על בסיס קבוע – בין שבוע לחודש, תלוי תדירות שאתם שוטפים כלים. גם לחיטוי יש גבול, אז אל תתעצלו להחליף את הישן בחדש.