מה הסיכוי שאתם לא טעיתם: בסופ"ש האחרון השתוללו חשבונות האינסטגרם והטיקטוק של בלוגרים שגילו: במשך שנים הם שגו בפעולה הפשוטה של הצתת אש בכיריים שעובדות על גז ושיש דרך קלה ונכונה להצית את האש. פעולת ההדלקה הרגילה, שלפעמים מצליחה בפעם הראשונה ולרוב לא, נראתה פתאום הכי פשוטה שיש, וכל אחד היה חייב לנסות. גם אנחנו.

לפי הסרטונים, מתברר שמה שעשינו עד עכשיו היה מיותר לגמרי. המאבק להדליק את הלהבה מוכר לכולם, ולפעמים גם מעלה ריחות של גז באוויר. אולם הסרטונים הראו בבירור: במקום ללחוץ על כפתור ההדלקה, המפסק, לסובב אותו ולהמתין להופעת הלהבה, אם וכאשר תגיע, צריך:

  1. לסובב את כפתור ההדלקה, בלי ללחוץ עליו.
  2. ורק אחרי הסיבוב ללחוץ לחיצה קלילה, והלהבה נדלקת מעצמה, מוכנה לכל סיר ומחבת.

ניסינו את הפעולה, לחצנו וסובבנו כרגיל, והמתנו ללהבה. ניסינו שוב על ידי סיבוב ואז לחיצה, וראה זה פלא – הלהבה נדלקה כמו כלום:

>> לכל הכתבות בערוץ living  

>> הסנטרל פארק שלנו: הפארק החדש והיפהפה בתל אביב

>> הצצה לדירה המושלמת של עינב ורז בתל אביב

"זה לא מדויק", אומר גיא בר, טכנאי גז מוסמך ושותף ב"בר-גז", סוכנות של גז יגל, "רוב הכיריים כוללים החל מ-2002 מנגנון בטיחות שצריך להתחמם, מעין שסתום תרמי אוטומטי שתפקידו להפסיק את זרימת הגז ונראה כמו שפיץ מברזל. אם נדליק את הכיריים בפעם הראשונה כשהן קרות, ולא נחזיק את הכפתור 3 שניות, הלהבה תכבה. כשמדליקים מיד בפעם השנייה, לא נצטרך לחכות כמה שניות". 

בר מסביר כי לצד הלהבה יש שני שפיצים: שפיץ לבן מחרס שהוא המצת, ושפיץ נוסף בצורת חרוט מברזל. החנוט חייב להתחמם, וכל זמן שהוא חם, הוא מאפשר זרימה של גז. "אם רוח תכבה את הלהבה כשבלון הגז עדיין פתוח, הגז ממשיך לזרום. כשהשסתום התרמי (אותו שפיץ מברזל) מתקרר כשהכיריים לא דולקים, זרימת הגז מתנתקת כדי למנוע אסונות כמו חנק מהרעלת גז או פיצוץ".

@shalevvagima101 חחחחחחחחחחח חזק !! #f ♬ צליל מקורי - שלו וגימה