אפשר להשתגע עם טרפת הניקיונות לקראת החג, אם זה מה שעושה לכם את זה. גם מקובל לקרוא לה ה"ספרינג קלינינג" שאתם לא מוותרים עליו. אנחנו זורמים עם הכל. תהפכו את המגירות, תשטפו את ארונות המטבח, תסלקו את החמץ גם אם הוא במכונית או מעל הארונות, אבל תסכימו איתנו שאם יש אופציה לקצר ולהקל את אורך המטלות הבלתי נגמרות, תאמצו אותה?
>> לכל הכתבות בערוץ living
יוצרת התוכן ואושיית הרשת ליניקליני, הלוא היא לינור פחימה, הסירה לא מעט כתמים, הבריקה אסלות ושטפה ארונות לעיני 183 אלף עוקבי האינסטגרם שלה ו-13.7 מיליון צופים בעולם בכללי. הפעם היא מפשטת את החיים עם קיצורי דרך סופר-פשוטים, שיחסכו זמן ומאמץ ויוסיפו תחושת וואו לתקתוק הבישול, הסידור וניקיון הבית שלכם.
איך לא לבכות מחיתוך בצל
אנחנו לא יודעים כמה פעמים בשבוע אתם מזילים דמעות, אבל אם אתם חותכים בצל על בסיס יום-יומי, יש מצב שזה קורה לכם כל יום. העצה של ליני לחיתוך בצל פשוטה, שלא תאמינו: מטפטפים שמן זית על סכין החיתוך משני הצדדים, נגיד בעזרת מברשת או בזהירות עם האצבע. עכשיו חותכים. וחותכים. וחותכים. ודמעות אין.
קילוף שום בקלות במיקרו
כמה טעם מוסיף שום לתבשילים, ככה מעצבן לקלף אותו. שיניים כל כך קטנות, ורבות כל כך, מעכבות אותנו בבישול עד שבא כבר לוותר עליהן ולהשתמש באבקת שום. אז הנה מה שיציל את התבשיל. מכניסים את השום למיקרו, מחכים לחימום כ-15 שניות, וכששומעים רעש, הוא מוכן לקילוף. מוציאים בזהירות, אוחזים את הראש, לוחצים מלמטה ובחיי שהוא פשוט זולג החוצה.
הסרת כתם שמן מבגד
בייחוד בחג יש סכנה שהבגד יתלכלך משמן, אבל אל ייאוש. זה ממש לא סוף העולם ולא צריך לזרוק את הבגד. לוקחים נייר סופג, סופגים את השמן או הכתם שעל הבגד, ומיד מפזרים אבקת סודה לשתייה. עוד קצת סבלנות, כי צריך להמתין 24 שעות. למחרת תראו שהאבקה ספגה את הכתם. עכשיו נכנסים לפעולה עם מריחת סבון כלים, והופ למכונת הכביסה.
קילוף תפוח אדמה
אי אפשר להימנע מקילוף תפוח אדמה בעזרת קולפן שיש בכל מטבח. אבל אפשר לזרז את הקילוף האיטי בשיטת המסור. לוקחים את הקולפן, מעבירים אותו קדימה אחורה בכל הצדדים ותפוח האדמה מוכן בצ'יק.
להפריד חלבון מחלבון בעזרת מסננת
אתם בטח מכירים אלף שיטות להפריד את החלבון מהחלמון, ואנחנו חותמים שלחלקם גם קניתם את מכשירי הפלא והקסם שעושים את העבודה. השיטה האלף ואחת שליני קליני בדקה לא מצריכה רכישה של מוצר חדש, כי כבר יש אותו בבית – מסננת שעליה צריך רק לשבור את הביצה, על החלמון והחלבון שלה, ולתת לחלבון לזרום אל הקערה שמתחתיו. מתברר שהחלמון הצהבהב אומנם נשאר על המסננת, אבל החלבון מסרב להיפרד ונתקע בין החריצים. המסקנה של ליני: חוזרים לשיטה הידנית עם הפרדה על ידי שבירת הביצה בתוך הקליפה.
ניקוי מסילה בספוג
לא ברור איך עדיין לא המציאו מסילה מספיק רחבה לחלונות, שגם אפשר היה לנקות אותה בלי לגייס את המסרגות, מקלות האוזניים ושואב האבק ולעבור מסילה מסילה, אם בכלל מגיעים אליהן, עד שיוצאת הנשמה. עד שיעשו את זה, מצאנו דרך פשוטה בהרבה. ליני קליני לקחה ספוג כלים פשוט, הצמידה אותו למסילה וסימנה עליו עם טוש את המקומות שבו תחרוץ חריצים. בעזרת סכין יפנית חרצה בו את החריצים התואמים לחלוקת המסילה. אבל לא עד הסוף, ככה שאם מנסים לפתוח ולהגמיש את הספוג, הוא נראה כמו קוביות אבוקדו או מנגו על הקליפה רגע לפני שאוכלים. עכשיו בבת אחת מעבירים את הספוג הרחב על המסילה, ובוויש חד פעמי כל המג'ייף נדבק לספוג ונעלם. גם במסילה הכי צרה.
פד עם בושם לריח טוב בארון ובאסלה
תחתוניות לנשים יש כמעט בכל בית עם בנות, והן בדרך כלל ספונות בשירותים, בתוך קופסה סגורה, ומוצאות בשעת הצורך, זאת אומרת יום-יום. ליני קליני עשתה אאוטינג לתחתוניות וניסתה שימושים נוספים שהשאירו אותה פעורת פה: מטפטפים תוסף כביסה על התחתונים ומדביקים אותה לריח טוב בצד הארון או על צד האסלה.
להיפטר מריח רע במקרר
כשפותחים את דלת המקרר, הדבר האחרון שבא לנו הוא להריח ריחות לא נעימים. הטיפ המנצח של ליני קליני הוא, לא תאמינו, לקחת חתיכת פחם ולהניח בכלי. את הכלי יש להניח בדלת המקרר או במקום אחר, והפחם כבר יספוג את הריח.
איסוף שמן ברדיד אלומיניום
מה אתם עושים עם השמן אחרי הטיגון? רק אל תגידו שאתם שופכים אותו לכיור, כי הצנרת עלולה להיסתם עם הזמן. לליני שיטה נקייה ואסתטית יותר: אחרי שהשמן מצטנן, לוקחים רדיד אלומיניום, מכווצ'צ'ים מעט ומניחים במרכז הכיור, ממש באזור הניקוז. עכשיו שופכים עליו את השמן, אוספים את הקצוות ומקפלים אותם היטב. ולפח. חשוב כמובן שהיריעה תהיה מספיק גדולה לכמות השמן שנשפכת, כדי שהכיור לא יוכתם בשמן ותצטרכו לקרצף אותו.
טיגון עם נייר אפייה
ניקוי שמן ממחבת זה לא שיא ההנאה, ואחר כך גם לא יודעים מה לעשות עם כל השמן הזה. ליני מציעה להניח את נייר האפייה על המחבת, ולמזוג מעל את השמן לטיגון. עכשיו כשהשמן חם מספיק ומבעבע, מכניסים את הבצל למחבת ומטגנים כרגיל. הבצל יוצא אחלה, וכשמסירים את הנייר המחבת נשארת נקייה.
הסרת אבנית מברזים
קשה לחיות בישראל ולא פחות קשים המים עם האבנית שמתעקשים להיתפס על הברזים ומשאירים טיפות קשות. כדי להשאיר אותם מבריקים, אבל רק אם האבנית לא קשה מדי, אפשר לשפוך מעט חומץ סינתטי על סמרטוט ולנגב את הברז. אחר כך מייבשים עם נייר סופג ולא שוכחים גם מאחורי הידית, במקום שלא רואים.
הסרת ירוקת מברז
עודף אבנית יוצר ירוקת מבאסת שלא יודעים מאיפה בכלל להתחיל לנקות אותה. ליני קליני מציעה לקחת את אותו סמרטוט מקודם, זה עם החומץ, רק שהפעם יש לכרוך אותו סביב הברז. ממתינים חצי שעה, מקרצפים קלות ונעלמה הירוקת.
>> וזה היה מבחן הטיפים הגדול של פסח 2024
תגובות